Szabadidő

Jockey búcsúja a magyar nézőktől

A héten indul az új Dallas 2. évada, melynek közepén a sorozat ikonikus és pótolhatatlan karaktere, Jockey Ewing temetését is megnézhetjük. Ezt nézd a héten a tévében!

Dallas, indul a 2. évad! – Barabás Évi, a Fókusz műsorvezetője ajánlásával

RTL II, április 12., 20:30

Jockey búcsúja a magyar nézőktől

„Az újrainduló Dallast a keresztlányommal kezdtem nézni, aki egyáltalán nem ismerte a régi sorozatot, hiszen húsz évvel fiatalabb nálam, de abból is látszik, hogy ez nemcsak a régi dicsőség leporolásáról szól, hogy már az első rész után érdekelni kezdte őt a széria, nem utolsósorban Jesse Metcalfe miatt, akit már a Született feleségekből ismert. Az írók úgy keverik a szálakat és az intrikákat, hogy az olykor a Barátok közt stábjának is a becsületére válna – sőt szerintem inspirálta is őket a Dallas –, ráadásul visszatérve a régi hagyományokhoz, a 2. évad végre ismét péntek esténként lesz. Sajnos a Jockey-t játszó Larry Hagman elhunyt a forgatás idején, de szerintem az írók már korábban értesültek az állapotáról, mint a nagyközönség, ezért ezt is jó előre bele tudták írni a sorozat történetfolyamába. Hihetetlen, hogy nem sokkal a halála előtt még ilyen intenzitással dolgozott. A fiataloknak köszönhetően azonban szerintem nélküle is elég spiritusz marad a sorozatban.”

Hannibal, I. évad 1. rész
AXN, április 10., 22:00

Jockey búcsúja a magyar nézőktől

A Hannibal filmsorozat mindig is Thomas Harris regényein alapult, ám a Hannibal ébredésével még úgy is sikerült meghurcolni egy legendát, hogy az alkotók próbáltak hűek maradni a regényhez. Mivel új regény nem jelent meg, a jogtulajdonos bedobta a mentő ötletet: „Csináljunk Hannibal tévésorozatot!” És lőn! Az időben a Vörös sárkány és A bárányok hallgatnak cselekménye között játszódó sztoriban a legendás kannibált Anthony Hopkins helyett a dán Michael Madsen alakítja meglepően jól, de itt sajnos kifogytam a pozitívumokból. A CSI-sorozatok és a különleges képességekkel rendelkező nyomozók eseteit bemutató szériák sablonjait használó Hannibal kb. annyira különleges, mint egy 1500. CSI-epizód a tévében, a sorozatgyilkosokat pedig olyan játszi könnyedséggel kapják benne el, mint a bolti szarkákat. Persze a pilot alapján végkövetkeztetést korai lenne levonni. A karakterek jók, így ha az alkotók összekapják magukat, ebből még bármi lehet.

Alkonyattól pirkadatig

STORY4, április 13., 22:00

Jockey búcsúja a magyar nézőktől

George Clooney annak idején nagyon ki akart törni a Vészhelyzet Ross dokijának skatulyájából, és ehhez a lehetőséget ebben a szokatlan gengszter-vámpírtörténetben látta meg, ami a játékidő feléig olyan, mint egy véres gengszter road movie, hogy aztán hirtelen átváltson vicces vámpírhorrorba. A film írója, Quentin Tarantino azért választotta Clooney-t, mert viccesnek találta, hogy orvos helyett a színész egy olyan figurát játsszon, aki másokat küld kórházba. Az Alkonyattól pirkadatig nemcsak vicces és véres, hanem a Tito & Tarantula párosnak köszönhetően a zenéje is emlékezetes, Salma Hayek legendás kígyós táncáról pedig csak annyit, hogy a színésznő majd összecsuklott az óriáskígyó súlya alatt, és élete egyik legnehezebb színészi feladatának nevezte, hogy egy ekkora valamivel a nyakában próbált erotikusan táncolni. Előtte két hónapig terápiára járt, hogy legyőzze a kígyófóbiáját.

Sherlock Holmes

RTL Klub, április 14., 20:00

Jockey búcsúja a magyar nézőktől

Mielőtt megláttam Benedict Cumberbatchet a tévében, el sem tudtam volna képzelni ideálisabb Sherlockot Robert Downey Jr.-nál, aki eszes, vagány, és van a szemében valami vad őrültség. Párosuk Jude Law-val ott van a „minden idők legdögösebb pasipárosai a moziban” képzeletbeli listák élén, filmjeik pedig veszettül szórakoztatóak. A jópofa csipkelődések, az érdekes okfejtések, a régi London képei és a látványos akciójelenetek árnyékában csak a krimi izgalmas és fordulatai vesztek el. Ez a Sherlock – bár nagyon mókás és cseppet sem unalmas – nem a nyomozás izgalmairól szól, és talán ezért is tudott Cumberbatch népszerűbbé válni a szerepében, mivel ott nem feledkeztek meg arról, hogy Sherlock Holmes alapvetően a krimirajongók kedvence.

Ebben a mesés házban élt Larry Hagman
Jockey temetése – fotók

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top