Szabadidő

Vidéken nyithatja meg negyedik magyarországi üzletét az Ikea

Egy új, kisebb alapterületű, úgynevezett pop up üzlettel kísérletezik az Ikea a kelet-közép-európai régióban. Ha a cseheknél beválik az új struktúra, nincs kizárva, hogy egy magyar vidéki városban is áruházat építsen a svéd bútorgyártó.

Három-öt éven belül vidéken is lehet Ikea-áruház Magyarországon, ami egybeeshet a kisebb üzlettérrel rendelkező formátum itthoni bevezetésével – mondta a Világgazdaságnak az Ikea Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője, Marek Feltl.

A régióvezető elárulta: az úgynevezett pop up üzlettel először a cseh fővárosban kísérletezik az Ikea, ennek fogadtatásától, illetve a hazai piac további dinamikus bővülésétől is függ, hogy érkezik-e a negyedik és egyben az első vidéki áruház Magyarországra.

Az IKEA az első magyarországi áruháza a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre

A Világgazdaság úgy tudja, lehetséges helyszínként Debrecen, Szeged, Pécs vagy Győr is szóba kerülhet.

Tavaly a három magyarországi Ikea-áruházban 5,5 millió vásárló fordult meg, közülük 3,1 millióan vásároltak átlagosan 18 ezer forintot meghaladó értékben, így az Ikea Magyarország nettó értékesítése tavaly a 61 milliárd forintot is meghaladta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top