Szabadidő

Hihetetlen: itt a világ legkisebb, szabad szemmel nem látható mézeskalács házikója!

A házikó tízszer vékonyabb, mint egy emberi hajszál!

Egy kanadai tudós építette meg a világ legkisebb „mézeskalács” házikóját, egy káprázatos havas kis kunyhót, amely tízszer vékonyabb, mint az emberi hajszál. Travis Casagrande, egy Ontariói elektron mikroszkópos kutató bonyolultan részletes dekorációt alkotott a házra, amelyet szilíciumból faragott ki. Hihetetlen művéhez egy olyan készüléket használt, amely mikroszkopikus homokfúvóként működik.

Youtube

A házikó, mely annyira kidolgozott, hogy még kis kémény, koszorú és a kanadai zászló is megtalálható rajta, az átlagos mézeskalács házikókhoz képest kb. 20 ezerszer kisebb, egy hajszál vastagságánál pedig tízszer vékonyabb. A kutató egy különleges mikroszkóp alatt véste be a részleteket a házikóba elektromosan feltöltött galliummal, melyet elektronikus és nukleáris anyagok kutatására használnak.

Casagrande reméli, hogy mikroszkopikus alkotásával mind a felnőttek, mind a gyerekek figyelmét felkelti a tudomány iránt.

(Foxnews)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top