Szabadidő

Magyar kollégája segítette ki a világ egyik legismertebb DJ-jét

A Balaton Sound egyik külföldi fellépőjének még magyarországi tartózkodása során lett szüksége egy kis szakmai segítségre, ami egy magyar sztár-DJ képében érkezett.

A KSHMR művésznéven alkotó amerikai Niles Hollowell-Dhar néhány éve a Burn című slágerével egyből a Beatport első helyén landolt, az azóta eltelt időben pedig megállás nélkül szállítja a legnagyobb slágereket. Olyan szupersztárokkal dolgozott együtt, mint Tiësto, R3hab vagy a Firebeatz. Generációjának egyik legnagyobb EDM – electro house reménysége, aki évek óta rendszeresen játszik a Balaton Soundon. Dalait millióan hallgatják, és milliók lógnak közösségi oldalain is.

KSHMR idén sem hagyta ki a Balaton-parti fesztivált, viszont úgy alakult, hogy még magyarországi tartózkodása során szállta meg az ihlet, ezért szüksége lett egy stúdióra, ahol egy félkész állapotban lévő zenéjét szerette volna befejezni.

Itt lépett be a képbe Vígh Attila, aki producerként dolgozott együtt olyan nevekkel, mint TomNovy vagy John Dahlback. Vígh 2015-ben vette fel a Willcox művésznevet, amellyel mindjárt átütő sikert aratott: Fedde Le Grand – Put your hands up for Detroit című számából készült remixét a legnagyobb nevek pörgetik a világ legmenőbb klubjaiban, Tequila című száma pedig már több mint másfél millió megtekintésnél jár a YouTube-on. A DJ-vel rövid interjút készítettünk az esetről.

Hogy került a világ egyik legismertebb DJ-je a stúdiódba?

Éppen aludni készültem egyik este, és jött a telefonomra egy üzenet, hogy fontos ügyben keresnek. Egy kolléga jelezte, hogy KSHMR a soundos bulija után még Magyarországon maradt, és szeretne befejezni egy saját zenét. Látta az Instán vagy a Facebookon az új stúdiómat, ami nagyon megtetszett neki, így megkérdezte, hogy befejezhetné-e nálam a munkát. Kicsit meglepődtem, hirtelen nem is tudtam, mit mondjak, de természetesen belementem.

Nagyon izgatott voltam, mert három évig dolgoztam a stúdió dizájnján, mivel számomra az egyik legfontosabb dolog a nyugodt, inspiráló környezet. KSHMR értékelte is mindkettőt.

Azt elmondhatod vagy tudod, hogy mi volt az a meló, amin épp dolgozott?

Túl sokat nem akartam kíváncsiskodni, annyit mondhatok, hogy egy közös dalon ügyködtek egy másik híres külföldi DJ-vel. Nagyon tetszett az az aprólékosság, ahogyan dolgozott: egy pár másodperces részletet akár órákig is tökéletesített. Megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen.

Willcox, azaz Vígh Attila nagyon meglepődött, amikor a világhírű KSHMR megkereste (Fotó: Gold Record)

Milyen embernek ismerted meg?

Nagyon közvetlen és jó fej srác. Sokat volt a stúdióban, de amikor szünetet tartott, akkor persze együtt lazítottunk, grilleztünk. Teljesen hétköznapi emberi dolgokról beszélgettünk, kiderült, hogy elég hasonló az értékrendünk. Játszottunk egy focis játékkal is, amiben sajnos legyőzött, de készülök a revánsra!

Gondolom, belehallgatott a munkáidba, mondott véleményt, vagy van arról szó, hogy a jövőben közösen is dolgoztok majd?

Mindkét napon volt megnyitott projekt a gépemen, mert napközben én is az új zenéimmel foglalkoztam, hamarosan meg is jelennek majd, úgyhogy bárki meghallgathatja. Persze nem bírta ki, hogy ne nézzen bele, amit hallott, az pedig nagyon tetszett neki. Természetesen bármi lehet a jövőben.

Úgy hírlik, hogy már elkezdted egy új saját klip forgatását, erről árulsz el valamit?

Legjobb érzés a saját zenéket buliban játszani, ezért a klipet is egy buliban forgattuk egy kis sztorival vegyítve, elég jól átjön benne az, hogy milyen egy éjszaka velem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top