Szabadidő

Ryan Reynolds videójáték mellékszereplőjeként folytatja

Hollywood ügyeletes mókamestere ezúttal a videójátékok világában áll neki bajt keverni, pontosabban ő keveredik mindenféle kalamajkába, amin remélhetőleg jókat röhöghetünk majd.

Amíg három évvel ezelőtt be nem mutatták a Deadpool című, különleges Marvel-filmet, Ryan Reynolds a legtöbbek fejében nyálas szépfiúként élt, aki középszerű vagy annál is gyengébb romantikus komédiákkal, illetve a feledhetetlenül borzalmas Zöld lámpás című szuperhősmozihoz hasonló alkotásokkal kereste a Dom Pérignonra valót. A mocskos szájú, cinikus, negyedik falat áttörő képregényfigura kolosszális sikerével viszont egy csapásra visszakerült a hollywoodi kúl arcok közé. 

Azóta pedig lendületesen üti a vasat, és bár a Deadpool második része már nem durrant akkorát, mint az első, Reynolds azóta is állandó szereplője a sztárhíreknek, köszönhetően vitriolos humorának, na meg persze Blake Lively-nak, a feleségének, akivel kedveskedve szívatják egymást ország-világ színe előtt. Külön fejezetet érdemel emellett a színész és Hugh Jackman barátsága is, amiből a kívülállók csak annyit látnak, hogy a két sztár időnként vaskos sértéseket vág egymás fejéhez, de ezt természetesen csak viccelődésből teszik. 

Ryan Reynoldsnak kifejezetten jól áll, ha nem veszi magát komolyan (Fotó: Getty Images)

Persze a számlákat fizetni kell, emiatt Reynolds időnként elvállal olyan felkéréseket is, mint A bérgyilkos testőre, sőt annak második része, de bízunk benne, hogy egy kevés azért marad a Deadpool-féle vonalból is. Ebbéli reményeinket erősítheti a napokban megjelent előzetes, amely a színész jövő nyáron, egészen pontosan 2020. július 2-án megjelenő új filmjébe, a Free Guy című komédiába kínál betekintést. 

A történet szerint a banki ügyintézőként dolgozó szürke kisember egy nap rádöbben, hogy valami nem stimmel a világgal. Míg ő éli teljesen hétköznapi életét, körülötte mindenféle brutális dolog történik: lövöldözések, robbantások és hasonlók. Sőt őt magát is rendszeresen elgázolják, keresztüllövik, felgyújtják, másnap azonban mintha mi sem történt volna, kezdődik a nap elölről. 

A titok nyitja, hogy a Reynolds által alakított főszereplő valójában egy brutális videojáték NPC-je, azaz nem a játékosok által irányított mellékszereplője. A videójátékosok között sok rajongója van az ilyen mellékszereplők szívatásának, nem egy videót lehet találni a YouTube-on, amelyben kifigurázzák a néha viccesen esetlen, csetlő-botló háttérkaraktereket, amelyeket általában arra terveznek, hogy látványelemként segítsék a játékost elmerülni a játékok világában. Emiatt persze nincsenek túlságosan kidolgozva, ha pedig valaki nem a játék fő sztorijára figyel, hamar megreped az álca, és kiderül, hogy csak afféle digitális papundeklibábukról van szó, akarat és személyiség nélkül. 

A filmet Shawn Levy rendezi majd, aki korábban például a Stranger Things egyes epizódjain is dolgozott. Ami a szereplőgárdát illeti, Reynolds mellett egyetlen nagyobb név szerepel a stáblistán, a rendezőként is aktív Taika Waitit neve, ami jó jel, mivel az ő humora is kellően bizarr ahhoz, hogy a Free Guy a jövő év egyik nagyobbat szóló vígjátéka legyen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top