Szabadidő

Aladdin és Dumbo után is jönnek az élőszereplős Disney-filmek, itt a következő

A filmben több év szünet után tér vissza az egyik legnagyobb hollywoodi harcművész.

A Disney marketingosztályán észrevették, hogy a moziba járók igen jól reagálnak a klasszikus rajzfilmek élőszereplős feldolgozásaira: nem véletlen, hogy a Will Smith nevével fémjelzett Aladdin – meg persze a Dzsungel könyve, a Szépség és a szörnyeteg vagy épp a Dumbo – után az idei nyár egyik legjobban várt filmje az Oroszlánkirály felújított változata. Tény, hogy utóbbit vaskos túlzás élőszereplősnek nevezni, miután az egykori rajzfilmet forgatták újra számítógépes animáció segítségével, de a hátterek legalább tényleg a való világból származnak.

A stúdió ezt követően az 1998-as Mulan című rajzfilm remake-jének állt neki, amelynek a bemutatóját 2020 márciusára ígérik. A kínai Han dinasztia idején játszódó kalandfilm főszereplője egy Hua Mulan nevű lány, akit szigorú hagyománytisztelő szülei akarata ellenére adnának férjhez az általuk megfelelőnek tartott jelölthöz.

Mulan azonban erről hallani sem akar, így fiúnak álcázza magát, és háborús veterán apja helyett beáll a hadseregbe, amelynek feladata a hun seregek feltartóztatása.

A címszereplőt a felénk jobbára ismeretlen, Kínában azonban népszerű Yifei Liu alakítja majd, mellette pedig olyan nevek tűnnek fel a vásznon, mint a Zsivány egyesből ismert Donnie Yen, illetve a kínai császárt alakító Jet Li, aki betegeskedése miatt 2017 óta most szerepel majd először mozifilmben.

Az élőszereplős Mulan főszereplője, Yifei Liu (Fotó: Disney)

A Disney animációs mágusainak azonban így is jutott munka: Mulan társát, a Mushu nevű sárkányt valószínűleg szintén számítógép segítségével keltik majd életre. A rendezői székben Niki Caro ül majd, aki a nagy sikerű 2002-es A bálnalovas című, Oscar-díjra jelölt drámát is jegyzi.

A stúdió ezután sem áll le az élőszereplős remake-ek gyártásával, a Mulan után, jövő decemberben érkezik egy egyelőre csak Szörnyella (Cruella) címen emlegetett film, amely a 101 kiskutya főgonoszát állítja majd a középpontba. Ezt követi A kőbe szúrt kard című 1963-as Disney-klasszikus újrája, majd egy nagy vihart kavart remake, A kis hableány élőszereplős változata. A Disney ezt követően az 1940-es Pinokkió című rajzfilmet „élősíti”, amit a 2002-es Lilo & Stitch követ, utána pedig A dzsungel könyve folytatása érkezhet a mozikba. A legnagyobb dobás pedig a Hófehérke és a hét törpe élőszereplős változata lehet, amiről egyelőre még csak annyit lehet tudni, hogy a forgatókönyvet Erin Cressida Wilson írja, akinek a munkáját 2002-ben Independent Spirit Awarddal ismerték el a Maggie Gyllenhaal főszereplésével leforgatott A titkárnő című dráma forgatókönyvéért. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top