Szabadidő

Munkanélküli segélyért folyamodott Tupac Shakur

A gond csak az, hogy a Tupac Shakur nevű rappert 1996-ban lelőtték. Igaz, a rajongók azóta sem hiszik, hogy meghalt.

A kilencvenes években nem számítottak ritkaságnak a komolyabb lövöldözések a rap világában, mivel több neves előadó is közeli kapcsolatot tartott fent az egymással rivalizáló utcai bandákkal. Kapott golyót Ice-T, 50 Cent, de Tupac Shakurt – azaz teljes nevén Tupac Amaru Shakurt –  is többször próbálták meg hidegre tenni: 1994. november 3-án öt golyót pumpáltak bele a manhattani Quad Recording Studios előterében. A rapper ekkor többek között Sean „P. Diddy” Combst és Christopher Wallace-t, azaz Notorius B.I.G.-t gyanúsította a támadásokkal. Az akkori esetet túlélte, azonban 1996. szeptember 7-én már nem volt ennyire szerencsés, amikor Las Vegasban rálőttek a kocsira, amiben utazott és hat nappal később belehalt a sérüléseibe. A rajongók nehezen dolgozták fel a rapper halálát, rengeteg összeesküvés-elmélet látott napvilágot, amely szerint csak megrendezte a halálát, ezt azonban nem sok tény tudta alátámasztani. 

A tegnapi napon látott napvilágot a hír, amely szerint Kentuckyban egy Tupac Shakur nevű férfi jelentkezett munkanélküli segélyért. A New York Post értesülései szerint kisebb botrány kerekedett az esetből, miután Andy Beshear, az állam kormányzója egy nyilatkozatában negatív dolgokat mondott az esettel kapcsolatban. 

Tupac Shakur néven jelentkezett egy férfi munkanélküli segélyért

Ez a Tupac nem az a Tupac – Tupac Shakur az 1997-es, Utolsó belövés című filmben (Fotó: Getty Images)

„Itt Kentucky-ban valaki Tupac Shakur néven igényelt munkanélküli segélyt” – mondta Beshear még hétfőn.  – Lehet, hogy az illető azt gondolta, nagyon vicces, emiatt viszont rengeteg extra papírmunka szakadt a nyakunkba. 

Beshear negatív példaként említette Shakur esetét, rávilágítva, hogy még a koronavírus járvány idejére folyósított munkanélküli segélyekkel is trükköznek a rosszindulatú emberek.

A csavar a történetben azonban, hogy Kentuckyban valóban él egy 46 éves, Tupac nevű férfi, aki valóban jelentkezett a segélyért – teljes nevét, azaz Tupac Malik Shakurt használva. A férfi korábban szakácsként dolgozott, a járvány miatt azonban a munkahelyét bezárták, így szorult helyzetbe került. 

„A múlt hónapban komoly gondjaim voltak, nem tudtam, hogyan fizessem be a számláimat” – nyilatkozta Tupac Shakur a Lexington Herald-Leadernek, aki március 13. óta nem kapott semmiféle támogatást az államtól, mint kiderült, azért, mert senki sem hitte el, hogy valóban így hívják.

„Nagyon rosszul esik, nagyon bosszantó és sokkoló ez a helyzet – tette hozzá a férfi. – A kormányzónak bocsánatot kell kérnie. Ez a nevem, mit tehetnék?”

A New York Post információi szerint Andy Beshear végül tegnap reggel személyesen hívta fel Shakurt, hogy bocsánatot kérjen. A kormányzói hivatal szóvivője a lapnak elárulta, azóta ellenőrizték a férfi személyazonosságát, és már folyamatban van a segély folyósítása. 

A lap szerint Tupac Shakur megértő volt a kormányzóval szemben és értékelte a személyes bocsánatkérést. 

„Megértem a helyzetét, nagyon sok mindennel kell most foglalkoznia – nyilatkozta Shakur az eset rendezését követően. – Hibák pedig előfordulnak.”

További cikkeink a zene világával kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top