nlc.hu
Szabadidő

A világ legmagányosabb elefántjának új élete

Nőstény háremet kapott a világ legmagányosabb elefántja, élvezi új életét

Szörnyű körülmények között tengődött mostanáig Kaavan.

Egészséges és gyorsan feltalálta magát új otthonában Kaavan, a világ legmagányosabbnak mondott elefántja, amely november 30-án bérelt repülőgéppel érkezett Kambodzsába Pakisztánból. A 35 éves hím ázsiai elefánt csaknem egész eddigi életét magányosan, sanyarú körülmények között élte le a pakisztáni főváros, Iszlámábád hírhedten rossz állatkertjében. Kimenekítését civil aktivisták szervezték meg az ausztriai székhelyű Négy Mancs állatvédő szervezet és Cher amerikai énekesnő vezetésével.

elefánt

Repülővel vitték Kavaant, Pakisztán utolsó ázsiai elefántját Kambodzsába – Fotó: MTI/EPA/Szohail Sahzad

Új hazájában az elefántbika a Kulen Prum Tep nevű rezervátumban kapott helyet, ahol élvezi új életét a nőstény elefántok társaságában, agyon gyorsan és jól alkalmazkodott új élőhelyéhez. “Kaavan, amelyet eddig a világ legmagányosabb elefántjaként ismertünk, mostantól nem magányos, mert a Kulen Prum Tep menedékhelyen három nőstény elefánt társaságát élvezheti” – mondták a rezervátumban, ahol remélik: a bika sok új ázsiaielefánt-bébi megszületését segíti elő Kambodzsában.

Körülbelül 3 hónap múlva már a vadonba is kiengedhetik a védett menhelyről.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top