nlc.hu
Szabadidő

A YouTube-ra feltöltött gasztro-videóival bukott le az olasz maffiózó

Főzővideói buktatták le a karibi szigetvilágban bujkáló olasz maffiózót

Rejtőzködés közben próbált gasztro-influencer lenni.

A YouTube videómegosztó csatornára feltett főzős videói buktattak le egy olasz maffiózót, aki a Karib-térségben bujkált a letartóztatás elől. A férfi ügyelt arra, hogy ne mutassa az arcát, tetoválásai alapján azonban az olasz rendőrök felismerték.

Az 54 éves Marc Feren Claude Biart-t 2014 óta körözték, mert kábítószerrel üzletelt a leghatalmasabb olasz maffia, a calabriai ‘Ndrangheta embereként. A letartóztatás elől a Karib-tengeri Dominikai Köztársaságba szökött, ahol igyekezett kevéssé feltűnni, környezete csak Marc-ként ismerte a csendes Boca Chicában.

Az olasz konyhát azonban annyira szereti, hogy feleségével együtt létrehozott egy YouTube-csatornát, amelyen olasz fogások elkészítéséhez adtak tanácsokat követőiknek. Marc gondosan ügyelt arra, hogy a főzővideókon ne lássák az arcát, egyéb testrészein lévő tetoválásai azonban elárulták az őt az interneten is kereső rendőröknek.

A YouTube-on bukott le a rejtőzkődő maffiózó

Ha rejtőzködő maffiózó vagy, ne tölts fel semmit a YouTube-ra! (Fotó: Getty Images)

„Az olasz konyha szeretete tette lehetővé, hogy kövessük az interneten és a közösségi médiában hátrahagyott nyomait” – hangsúlyozta hétfői közleményében az olasz rendőrség.

A főzőműsorai által lebuktatott olasz maffiózót a múlt héten fogták el az Interpol segítségével, a drogdílert szállító repülőgép hétfőn érkezett meg Milánóba.

Az európai kokainkereskedelem jó részét ellenőrző ‘Ndrangheta már régóta Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezete, sokkal nagyobb a hatalma, mint a híres szicíliai Cosa Nostrának, jelen van minden kontinensen.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top