nlc.hu
Szabadidő

A szeszes italok kalóriatartalma a brit kocsmákban

Szokatlan dologra kötelezhetik a brit kocsmákat az elhízás miatt

Az elhízás elleni küzdelem jegyében arra kötelezhetik a brit kocsmákat, hogy kiírják az alkoholos italok kalóriatartalmát.
Angol pub

A jövőben arra kényszeríthetik a brit pubokat, hogy kalóriacímkéken tüntessék fel az alkoholos italok energiatartalmát. Ezt tervezi a brit kormány, hogy csökkentse az elhízottak arányát, és hamarosan megkezdődik az erről szóló egyeztetés.

Ha a javaslat zöld utat kap, akkor azoknak a cégeknek, amelyek 250 alkalmazottnál többet foglalkoztatnak, minden egyes felszolgált sörön, boron, tömény szeszes italon fel kell tüntetniük a kalóriatartalmat (vagyis egyelőre csak a nagyobb láncokra vonatkozna a szabály).

A Brit Sör- és Kocsmaszövetség nevetségesnek és felháborítónak tartja az elképzelést, különösen a mostani időszakban, amikor a járvány miatt padlón vannak a vendéglátóhelyek. A szövetségnek azzal kapcsolatban is vannak aggályai, hogy a rendelkezésnek bármilyen hatása lenne az elhízás ellen folytatott küzdelemben.

Az Egyesült Királyságban a harmadik országos lezárás után néhány napja újranyithattak a pubok, a britek ellepték a kocsmákat, és bizonyára nem sok embernek jutott eszébe, hogy a kalóriákat számolgassa.

(LadBible)

Elhízás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top