nlc.hu
Szabadidő

Egy száron növő paradicsom-rekord

Egy brit férfi 1269 koktélparadicsomot termesztetett egyetlen száron

Túl sok lett a paradicsom, nem sárga...

Egy brit férfi, aki Guinness-rekordot állított fel azzal, egyetlen szárról 839 koktélparadicsomot takarított be, néhány héttel később megdöntötte saját rekordját, amikor egy 1269 paradicsomot tartalmazó szárat is betakarított.

Az angliai Hertfordshire-ből származó Douglas Smith elmondta, hogy a paradicsomtermesztéssel kapcsolatos különféle tudományos közleményeket tanulmányozta, és talajmintákat vett laboratóriumi elemzéshez, mielőtt elültette a paradicsomot, hogy a lehető legnagyobb esélye legyen megdönteni a Guinness-rekordot a legtöbb egyetlen szárból/fürtből származó paradicsom kategóriájában.

Smith megdöntötte a paradicsom 10 éves rekordját, amikor 839-et betakarított egyetlen szárból, de néhány héttel később másodszor is megdöntötte ugyanezt a rekordot 1269 paradicsommal.

Smith azt mondta, hogy az ihlette meg, hogy megdöntse a Guinness-rekordot, amikor a kertjében termesztett paradicsomot Nagy-Britanniában a legnagyobbnak titulálták. A paradicsom elmaradt a Guinness-rekordot tartó, 10 kilós paradicsomtól, amelyet egy amerikai kertész termesztett 2020-ban.

A lelkes kertész elmondta, hogy a világ legnehezebb burgonyáját és a legnehezebb padlizsánt/padlizsánt is megkísérli termeszteni.

 

paradicsom

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top