nlc.hu
Szabadidő

Egy kisbusz alatt fagyoskodó kutyát mentettek meg az állatvédők

Hetekig várta egy kisbusz alatt egy csontsovánnyá fogyott kutya, hogy megmentsék

Szerencsére a segítség időben érkezett, így új családjával karácsonyozhatott
Csontsovánnyá fogyott kóbor kutya

Az aggódó lakók riasztották Donna Lochmann állatvédőt, hogy a házaikhoz közeli parkolóból nem tágít egy szemmel láthatóan rossz állapotban lévő kutya, akinek minden kétséget kizáróan segítségre van szüksége.  

Donna nem tétovázott, a helyszínre sietett, először azonban hiába kereste a bajba jutott ebet. Ahogy viszont egy kisbusz felé közeledett, egyre hangosodó morgást hallott, ami nem szegte kedvét, hogy még közelebb merészkedjen. A jármű alatt megtalálta a félős állatot, aki nem támadni akart, hanem ijedtében morgott megmentőjére.

A kutya segélykérően nézett rá, a morgást azonban továbbra sem hagyta abba. Árulkodó jel volt viszont, hogy csóválni kezdte a farkát, amiből az állatvédő tudta, örül a találkozásnak. A csontsovánnyá fogyott állat valószínűleg hetek óta járta a környéket és élt étlen-szomjan az autók alatt. 

Hogy kicsalogassa a rejtekéből, virsliket dobott az útra, az éhes kutya pedig azonnal falatozni kezdett. Még azt is hagyta, hogy a nő pórázra kösse, a kocsijába azonban nem akart beszállni. Szerencsére néhány kolbászkával ezen a problémán is túllendültek, így gyorsan állatorvoshoz vihette a mentett kutyát a lelkes állatbarát.

Az Avalanche névre keresztelt kutyát alaposan megfürdették, elsősegélyben részesítették, alultápláltsága miatt speciális étrendet kapott és az esetleges fertőzések megelőzése miatt antibiotikumot írtak fel neki. Pár napig megfigyelés alatt tartották, és már ez is elég volt ahhoz, hogy a klinikán mindenki a szívébe zárja, csodás természete miatt.

Az állatorvosok megkönnyezték, mikor Avalanche elhagyta a kórházat, de örültek neki, hogy sikerült megmenteni és szerető családhoz kerülhetett. Jószívű emberek és néhány barátságos kutya várta az új otthonában, ahol még hosszú gyógyulási folyamat vár rá, hiszen jó pár kilót magára kell szednie.

A hangulata azonban már most sokkal jobb, kevésbé fél és nagyon kedves mindenkivel.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top