nlc.hu
Szabadidő

Pink galamb egy babaváró bulin

Szomorú dolog miatt rózsaszínű ez a mentett galamb

Állatvédőkhöz került egy szerencsétlen galamb, amelyiknek valószínűleg egy babaváró buli miatt festették pinkre a tollát.
Mentett pink galamb

Egy pinkre festett galambot mentettek meg New Yorkban az állatvédők, akik azt feltételezik, hogy a madarat egy gyerek nemét bejelentő partin használták. A galambot a manhattani Madison Square Parkban látták bolyongani, és első ránézésre egyértelmű volt, hogy valami nem stimmel vele.

A jobb sorsra érdemes madarat végül a Wild Bird Fund állatvédő szervezet vette a szárnyai alá. A Facebook-bejegyzésükben azt írták: „A galamboknak sokféle színe és tollazata lehet, de a rózsaszín nem tartozik közéjük. Ez egy King galamb, amelyet szándékosan festettek ilyen színűre és engedtek szabadon.”

Az állatvédők arról is írtak, hogy a galamb még növendék, de hosszú ideje tartó alultápláltság jelei láthatók rajta. Emellett házi galambként képtelen élelmet találni a vadonban, nem repül jól és nem tud a ragadozók elől elmenekülni, az élénk színű tollazata pedig még inkább célponttá teszi. „Soha ne engedjétek ki a házi madarakat a vadonba, mert éhen fognak halni vagy ragadozók ejtik el őket” – tették hozzá.

Arra a kérdésre, hogy miért festene be bárki rózsaszínűre egy galambot, a Wild Bird Fund a Twitteren azt válaszolta: egy nemet felfedő parti tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek. A kommentelőket elborzasztotta, hogyan lehetnek egyesek ennyire kegyetlenek, hiszen az állatoknak semmi helye nincs a babaváró bulikon.

A baba nemét bejelentő bulik egyre népszerűbbek, és sokan már nem elégednek meg a lufiból kihulló rózsaszínű vagy kék konfettivel. Volt, akinél majdnem baleset történt a krosszmotoros babaváró partin, mások pedig bokszmeccsel fedték fel a gyerek nemét. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: Facebook/Wild Bird Fund/Phyllis Tseng)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top