nlc.hu
Szabadidő

33 napot töltött az óceán fenekén a telefon - és működik

33 napot töltött az óceán fenekén az okostelefon – és még mindig működik

Bírta a strapát.
33 napot bírt ki az óceán fenekén az okosteló.

A pórul járt iPhone gazdája, a 27 éves Zach Siggelkow kicsit több mint egy hónapja, egy hawaii kajakozás közben hagyta el az okostelefonját. Azt mondja, élete meglepetése érte, mikor 33 nappal később egy vadidegen férfi kereste meg azzal, hogy az óceán fenekén megtalálta a készülékét, ami a történtek ellenére ráadásul tökéletesen működőképes.

Zach még decemberben vakációzott Hawaiin a családjával. Az utolsó napon úgy döntött, kajakozni megy. Útközben meglátott néhány gyakorlatozó vadászgépet, le akarta őket videózni, ezért elővette a telefonját. Szerencsétlenségére egy hatalmas hullám kisodorta a kezéből az iPhone-t. Azt mondja, miután tudatosult benne, hogy sok mindent nem tehet az ügyben, folytatta az életét, mint ha mi sem történt volna. 33 nappal később aztán kapott egy e-mailt.

Meglepett, hogy bekapcsolt

A nyugalmazott halszakértő, dr. Karl Brookins épp Waikiki Beach környékén búvárkodott, mikor az óceán fenekén észrevette a furcsa, oda nem illő tárgyat. Azt mondja, nem igen bízott abban, hogy életre tudja lehelni a készüléket, de valamiért úgy döntött, mégis megpróbálja. „Nem bíztam benne, hogy működni fog, mert már kezdte belepni a por, és az alga”nyilatkozta az Odditycentral cikke szerint.

A készülék egy hetet töltött egy sóval és rizzsel töltött zacskóban, miután a kutató úgy döntött, hogy feltölti és megpróbálja bekapcsolni. „Engem lepett meg a legjobban, hogy a telefon bekapcsolt. Miután sikerült feloldanom a biztonsági zárat, megtaláltam a tulajdonos e-mailcímét és megkerestem.”

Zach saját elmondása szerint sokkot kapott az e-mailt olvasva; álmában se gondolta volna, hogy újra látja majd a telefonját. A gyártó egyébként az esettel kapcsolatban elmondta, hogy az iPhone 14-es készülék 30 percig bírja 6 méternél mélyebb vízben. Zach telefonja ehhez képest végül 33 napot töltött az óceán fenekén, amivel messze túlszárnyalta az elvárásokat.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top