nlc.hu
Szabadidő

Ma lenne 77 éves Aigner Szilárd

„Derűs estét” – ma lenne 77 éves Aigner Szilárd

Televíziós időjósként egy ország ismerte jellegzetes beköszönését: Derűs estét!

Az egész országot sokkolta a hír, amikor mindenki szeretett meteorológusa, Aigner Szilárd 2016. június 6-án, egy nappal a 70. születésnapja után tragikus hirtelenséggel halt meg.

Aigner Szilárd 1946. június 5-én született, 1973-ban végzett az ELTE Természettudományi Kar meteorológia-fizika szakán. Aigner 1973 és 1989 között az Országos Meteorológiai Intézet tudományos főmunkatársa volt, az Előrejelző főosztály vezetője. A BRFK meteorológus szakértője. Majd a European Weather Service előrejelző részlegének irányítója.

Aigner Szilárd

Aigner Szilárd meteorológus (Fotó: Szigeti Tamás)

Televíziós időjósként egy ország ismerte jellegzetes beköszönését: 

Derűs estét!

 

Egyike volt azoknak a meteorológusoknak, akik az 1990-es évek végéig azt a bizalmi pozíciót töltötték be a televíziónézők tájékoztatása során, akiknek hittek a nézők, hiszen 

a vonzó képernyős személyiségén kívül komoly szakmai ismerete és felhalmozott gyakorlati tapasztalata volt, és sikerült hétköznapi nyelvre lefordítania a száraz meteorológiai szakmai nyelvezetet.

 

Az özvegye, Pártai Lucia a búcsúztatóján elmondta, mi okozta férje halálát.

„Egyszerű és nagyon szép módon lett vége Szilárd ittlétének. Két vérrög állította meg a további lépéseiben, ez a két vérrög elzárta az utat, hogy folytathassa a munkáját, és hogy a szeretteivel lehessen. Nem engedte a sors, hogy tovább szeresse a lányait, akiket annyira szeretett, akikért mindent megtett… Tudják, amit Szilárd mondott, az mindig őszinte volt, hiteles, és azt szeretném, ha mindenkor így emlékeznének rá az emberek. És ha mosolyt lát­nak az arcomon, az persze nem könnyű, de ez a legtöbb, amit tehetek a férjem emlékéért.”

Pártai Lucia

Családja és barátai vettek végső búcsút Aigner Szilárd meteorológustól Budakalászon (Fotó: Birton Szabolcs)

Lucia később arról is beszélt, mi fogta meg férjében: „Amikor megismertem, azonnal feltűnt, mennyire jó apa, aki előző párja elvesztését követően már két éve egymaga nevelte, szerette, tanította a kislányát, ez érintett meg”.

Ezek a képek is tanúskodnak  kölcsönös megbecsülésen alapuló, szeretettel teli, harmonikus házasságukról, mindennapjaikról:

Aigner Szilárd és kislánya
Megnézem
Összes kép (9)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top