nlc.hu
Szabadidő

Először rohangálhattak a fűben a mentett csivavák

Fűre lépni szabad! Először rohangálhattak a fűben a mentett csivavák

Soha nem láttak előtte füvet a fogságban élő csivavák.

Ennek a 12 idősebb csivavának (akik azért annyira nem idősek, mint a világ legöregebb, 21 éves csivavája) nem volt esélye a normális élet megtapasztalására, míg meg nem mentették őket.

„Amikor megérkeztek hozzájuk az állatmentők, mindannyian nagyon féltek, bizonytalanok voltak abban, hogy mi történik – mondta Lisa Letson, a True & Faithful Pet Rescue Mission alapítója és elnöke. – Mindnyájan összebújtak a furgonban. Amikor elkezdtük kipakolni őket, nyilvánvaló volt, hogy nem szocializálták őket. Amikor felvettük őket, a legtöbbjük nagyon mocorgott és kényelmetlenül érezte magát a karunkban. Sokan teljesen lefagytak a félelemtől, a lábuk összecsuklott, lábujjaik szétnyíltak, a szemük kidülledt.”

A mentőszemélyzet és az önkéntesek letették az ijedt kiskutyákat a szabadba. Az ebeknek fogalmuk sem volt, mit kezdjenek magukkal – egészen addig, amíg a mancsaik először nem érintették meg a füvet. Először lefagytak, összebújtak, és nem akartak mozdulni. Körülbelül 30 perc múlva a járdáról a fűre léptek, és hirtelen minden megváltozott:

Mindannyian együtt rohangálni kezdtek a füvön, minden négyzetcentimétert felfedezve. Folyamatosan ugráltak a fűben, csóválva a farkukat, és mosoly jelent meg a kis arcukon.

 

Azelőtt egyik kutyának sem volt lehetősége szaladgálni a fűben. Megmentőik szíve elolvadt, ahogy nézték, ahogy végre mindannyian szabadnak érzik magukat. A videó ide kattintva tekinthető meg.

Miután a kutyák mind elfáradtak, mindannyian fürdetést, fültisztítást és körömvágást kaptak, ami összesen körülbelül három órát vett igénybe. Néhány kisebb orvosi kezelést is kaptak, hogy enyhítsék a bőrirritációt. Végül a saját fekhelyükön helyezték el őket, ahol sok ágy, takaró és még TV is volt, hogy biztonságban és kényelmesen érezzék magukat. Még mindig féltek, mert minden annyira új volt a számukra, de jobban pihentek, mint valaha az életükben.

A csivavák már körülbelül egy hónapja vannak jó helyen, és hihetetlenül jól vannak. Mindannyian örökbefogadhatóak lesznek, ha meggyógyultak és készen állnak az új életre.

csivava a fűben

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top