nlc.hu
Szabadidő

Sorozatok, filmek által inspirált szörnyűségek

Négyéves gyerekek püfölték egymást az ovis harcosok klubjában – 6 szörnyűség, amit filmek és sorozatok miatt követtek el emberek

Tényleg ki kell írni mostantól MINDEN film elejére, hogy „Ezt ne próbáld ki otthon!”? Az alábbi lista szerint igen. Egyáltalán nem árt.

A filmeknek és sorozatoknak nagy hatása van ránk, és ezzel nincsen semmi baj. Az Eufória teljesen új sminktrendeket indított el, és önbefűző edzőcipő sem létezne a Vissza a jövőbe 2. nélkül. De, mint mindent, úgy a popkultúrából való inspirálódást is könnyen túlzásba lehet vinni. Sokan pedig meg is tették. Az eredmény pedig kifejezetten káros, sőt, akár illegális esetek lettek. Az alábbi filmek és sorozatok azok közé tartoznak, amiket az emberek egy kicsit túl komolyan vettek, és veszélyes cselekedetekre sarkallta őket.

Harcosok klubja

Bár a klub első szabálya az, hogy senkinek a szót se a klubról, de talán egy nulladik ponttal kellett volna indítani: ne rendezz harcosok klubját az óvodában, ahol dolgozol. Mondjuk, ki gondolta volna, hogy éppen erre vetemednek egy St. Louis-i intézmény óvónői?! Az ellenük emelt vádirat szerint – és ennek a videónak a tanúsága szerint –, az óvónők arra biztatták a gyerekeket, hogy óriási, felhúzható Hulk-öklökkel püföljék egymást. Az alkalmazottak azzal védekeztek, hogy ezzel levezették az egyébként unatkozó ovisok az energiáikat. Hogy miért unatkoztak? A professzionális gyermekfelügyelők „kifogytak az ötletekből”. Az egyik négyéves kisfiú édesanyja elmondása szerint az ő fiát és egy másik gyereket arra ösztönözték a pedagógusok (?), hogy üssék-verjék egymást. Az óvodát emellett azzal vádolta meg, hogy a megrendezett harcosok klubja közben egy harmadik gyereknek megengedték, hogy „megfélemlítse és bántsa” az ő fiát.

Harocosk klubja

Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Alkonyat

Az Alkonyat-őrület mindenkit megfertőzött 15 évvel ezelőtt – egyeseket azonban jobban, mint másokat. Ekkoriban ugyanis elterjedt az amerikai tinédzserek körében, hogy megharapják, sőt, kiszívják egymás vérét. Ez pedig (azt gondoljuk, mondani sem kell, de) meglehetősen veszélyes. Egy egészségügyi szakember akkoriban elmondta, hogy „mikor felszakítod a bőrt, a szád meglehetősen piszkos. Az emberi szájflóra koszosabb, mint egy macskáé vagy kutyáé.” Hozzátette, hogy a vérszívást kifejezetten vonzónak állítják be az Alkonyat és ahhoz hasonló produkciók. „Ha belegondolunk annyira glorifikálják a tinédzsereknek szóló vámpírfilmek az egészet, szexinek, csábítónak és érdekesnek mutatják be. A vérszívás keveredik a szenvedéllyel.”

Alkonyat

Fotó: Profimedia

Ünneprontók ünnepe

Nem, nem indult be az esküvők megszállása az Ünneprontók ünnepe hatására. (Legalábbis nem lett belőle hírértékű trend.) De a film egy jelenete egy ennél sokkal veszélyesebb hullámot inspirált: több jelentés is született arról, hogy szemcseppel mérgezték meg egymást az emberek. Az egyikben egy nő bevallotta, hogy konkrétan az Ünneprontók ünnepére hivatkozva csepegtetett szemcseppet a férje italában, ahogy Owen Wilson tette Bradley Cooper karakterével. A nő célja az volt, hogy cselekvőképtelenné tegye a férjét. A rendőrség pedig letartóztatta „ártalmas vagy káros élelmiszerek osztásának” vádjával. Mint az kiderült, rendkívül veszélyes szemcseppet fogyasztani, és egyáltalán nem vicces.

Ünneprontók ünnepe

Fotó: Profimedia

Breaking Bad

Számos bűnöző utánozta le a Breaking Badben látottakat. Igazából meg sem lepődünk azon, hogy a rendőrség a sorozat debütálása után döbbenetesen sok kékre színezett kristálymetet foglalt le – pont, mint amilyet Walt és Jesse gyártottak. De a legdurvább az, hogy még egy olyan tanár is bekerült a hírekbe, akit rákkal diagnosztizáltak, és metamfetamin kereskedelem miatt tartóztatták le.

Breaking bad

Fotó: Profimedia

Money Heist

Nem hiszed el, de a Money Heistet is megpróbálták átültetni a való életbe. Egy ékszerüzlet eladója Professzornak képzelte magát, és azt gondolta, két társával együtt simán megússzák a bolt kirablását. Az egyik tettestársa burkában érkezett az üzletbe, míg másikuk kint várt a kocsival, biztosítva a menekülő útvonalat. Csakhogy az autó épp egy biztonsági kamera látószögében volt, így a rendőrség pillanatok alatt lefülelte a kocsit. A tolvajokat egyébként a Professzor-aspiráns alkalmazott cipője buktatta le, aki ugyanabban a lábbeliben lépett ki az autóból, mint amiben az üzletben volt…

Money Heist

Fotó: Profimedia

101 kiskutya

Ha az ember dalmatával találkozik az utcán, az olyan, mintha egy A-listás hollywoodi celeb jönne vele szembe. Ritka, izgalmas és rendkívül felvillanyozó. Az viszont már inkább elszomorító, ami a dalmatákkal történt a 101 kiskutya hatására. Biztosan kitaláltad, de arról van szó, hogy a szülők kiskutyákkal lepték meg a csemetéiket a film után, ám arra nem gondoltak, hogy a pici szőrmókok egyszer meg fognak nőni. A felnőtt dalmaták túl sok feladatnak számítottak a családoknak, így a pöttyös kutyák elárasztották a menhelyeket: 100 százalékkal nőtt meg a magára hagyott dalmaták száma a 101 kiskutya premierje után.

101 kiskutya

Fotó: Profimedia

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top