nlc.hu
Szabadidő

A miskolci adventi villamos 2023-ban

Új ruhát kap a miskolci Adventi Villamos, idén is Európa legszebbje akar lenni

Eddig zsinórban 6 szépségversenyt nyert.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is advent első vasárnapján, azaz december 3-án indul első útjára a miskolci Adventi Villamos. A helyiek minden évben alig várják, hogy végre fényárban úszva utazhassanak. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. az elmúlt években mézeskalácsnak „öltöztette” a mesebeli járművet, idén azonban új „ruhát” kap – írja a Sokszínű Vidék. Ezt Veres Pál, Miskolc polgármestere árulta el amellett, hogy bejelentette, a város idén több meglepetéssel is készül a karácsonyi ünnepekre.

Egyelőre titok a villamos 2023-as karácsonyi dekorációja, de a városvezető azt már „megsúgta”, hogy ezúttal is lenyűgözően fest majd a jármű: „Hiszem, az adventi villamosok szépségversenyén az idén is megállja majd a helyét, nemcsak országos szinten, de Európában is.

Így festett 2019-ben a miskolci Adventi Villamos kívül - Forrás: RTL Híradó - videó

Így festett 2019-ben a miskolci Adventi Villamos kívülről – Forrás: RTL Híradó – videó

A miskolci Adventi Villamos eddig 6 alkalommal tarolt, olyan városok adventi járműveit utasítva maga mögé, mint Amszterdam, Prága vagy éppen Krakkó.

Az elmúlt években a miskolci közlekedési cég 15 dolgozója tervezte meg, majd 2 hónap alatt készítette el a dekorációt. Egy régebbi villamost festettek át kívül-belül, díszekkel és girlandokkal díszítették, több száz méter fényfüzért raktak rá. Belül pedig karácsonyfa, hógömb, kandalló, plüss figurák, fagyöngy, nyalókák, karácsonyfa, sőt egyszer egy hatalmas Gombóc Artúr figura is helyet kapott.

A miskolci Adventi Villamos belső dekorációja 2020-ban - Forrás: MVK Zrt. / Facebook

A miskolci Adventi Villamos belső dekorációja 2020-ban – Forrás: MVK Zrt. / Facebook

2019-ben amúgy egy, akkor 5 és fél éves kisfiú, Burka Kende a miskolci adventi villamos sztárja volt, az adventi időszakban minden vasárnap karácsonyi dalokat énekelt a karácsonyi mézeskalácsházzá alakított villamos utazóközönségének.

Bécsben egyébként már startra készen a karácsonyi vásárok, napokon belül nyitnak. A Grabenen már szerelik a híres díszkivilágítást, a Bécsi Városháza előtt pedig már 2 héttel ezelőtt a helyére emelték Európa egyik legismertebb karácsonyi vására, a Christkindlmarkt karácsonyfáját. Idehaza pedig a gödöllői Karácsonyházban már javában hangolódhatunk az ünnepekre.

Ez is érdekelhet DIY: A legszebb hagyományos adventi koszorúk Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top