nlc.hu
Szabadidő

Kártérítést követelnek a Squid Game vetélkedő játékosai

Hidegben kellett álldogálniuk, kártérítést követelnek a Squid Game versenyzői

A készítők állítják, figyelmeztették a játékosokat, hogy ez kemény lesz.

Néhány évvel ezelőtt óriási sikert aratott a Squid Game (magyar címe: Nyerd meg az életed) című dél-koreai sorozat a Netflixen, még azok is beszéltek róla, akik talán csak pár percet vagy még annyit sem láttak belőle.

Nem meglepő, hogy az illetékesek eldöntötték, szükség van a folytatásra, de nem egy újabb évad készült a népszerű sorozatból, az valóságshow-ként tért vissza néhány nappal ezelőtt.

Ahogyan korábban is írtuk, a sorozathoz hasonlóan 456 játékos küzdhet meg 4,56 millió dolláros fődíjért, és az eredeti játékok mellett újakat is kitaláltak az alkotók. 

A napokban kiderült, a nagy-britanniai forgatáson nem ment minden rendben. Két játékos például azt állítja, hogy a hipotermiát (kóros kihűlést) és idegkárosodást szenvedtek, amikor a forgatás alatt órákon át mozdulatlanul kellett állniuk a hidegben, és ügyvédjeiken keresztül közölték, kártérítést követelnek a történtek miatt,  írja a Telex.

Squid Game: The Challenge

Fotó: Squid Game: The Challenge/Netflix

A stúdió azzal védekezik, hogy mindenkit figyelmeztetett, hogy fárasztó lesz a felvétel. Januárban a Netflix azt közölte, hogy három ember szorult orvosi ellátásra a forgatás alatt, de a súlyos sérülésekről szóló állításokat tagadták.

Az ügyvédi iroda most keresetlevelet küldött a sorozatot készítő, Studio Lambertnek, amely arra figyelmezteti a céget, hogy akár bírósági eljárást is indíthatnak. A Squid Game szóvivője azt mondja, hogy rendkívül komolyan veszik a versenyzők egészségi állapotát, és eddig egyetlen játékos sem indított pert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top