nlc.hu
Szabadidő

A legundorítóbb filmes kulisszatitkok

Ezek a legundorítóbb filmes kulisszatitkok

Ezekről a kulisszatitkokról nem akartál tudni... De ha egyszer elkezded olvasni őket, nem tudod majd abbahagyni, végig kell nézned, mint egy balesetet.
A visszatérő

A színészet nem mindig csupa csillogás és glamúr. Néha kifejezetten undorító dolgokat is be kell vállalniuk a sztároknak ahhoz, hogy jól sikerüljön egy-egy jelenet, és meglegyen a várt hatás. Ami persze gyakran a nézőből is viszolygást vált ki, de hát némelyik filmnek éppen ez az célja. Mutatjuk, melyekre gondolunk. (Vigyázat: kifejezetten undorító kulisszatitkok érkeznek!)

Az újságos fiú

Van egy jelenet Az újságos fiúban, ahol a Zac Efron által alakított Jacket megcsípi egy medúza. Ezt pedig a Jóbarátok óta mindenki úgy gondolja, hogy pisivel lehet a legjobban kezelni, így Nicole Kidman karaktere akcióba is lép. Csakhogy ezt nem művizelettel oldották meg: Kidman valóban rápisilt Efronra a jelenet kedvéért. Lee Daniels rendező a forgatáson ezt még teljesen okénak tartotta, a vágószobában bizonytalanodott el a dologban. Ezért felhívta Nicole Kidmant, aki a rendező elmondása szerint kifakadt: „Lee, miattad le kellett pisilnem Zac Efront. Szedd össze magad, és ki ne merd vágni a filmből!”. 

Carrie

A Carrie híres-hírhedt disznóvéres jelenetét (tudod, amikor Carrie-t az iskolai bál királynőjévé koronázzák csak azért, hogy utána nyakon öntsék egy vödör vérrel) három napon keresztül forgatták. A címszereplőt alakító Sissy Spacek pedig úgy gondolta, hogy a rajta lévő vérnek mindennap ugyanúgy kell kinéznie, hogy a moziban látható végeredmény makulátlan legyen. Ezért úgy döntött, hogy három napon keresztül haza sem megy, és a lakókocsijában alszik a véres ruhájában az MGM Stúdió parkolójában.

Apokalipszis most

Mikor az Apokalipszis mostban megérkeznek a tengerpartra, mindenhol hullák lógnak. Ugyan a filmben ezek élő emberek, statiszták, a kellékesek először igazi holttesteket akartak használni. A hullákat pedig egy sátorban tárolták közvetlenül amögött, ahol a stáb mindennap evett. Mikor a producer tudomást szerzett a kellékesek tervéről, rájuk parancsolt, hogy azonnal szabaduljanak meg a testektől, de ők továbbra is jó ötletnek találták. Egészen addig, amíg meg nem jelent a forgatáson a rendőrség, elvették mindenki útlevelét, és gyilkossággal gyanúsították őket. Kiderült, hogy a holttesteket sírrabló adta a stábnak, akit szerencsére néhány nappal később a hatóságok elkaptak és lecsuktak. A hullákat pedig elszállította a katonaság.

A visszatérő

A visszatérőben az amúgy vegán és természetvédelmi aktivista Leonardo DiCaprio teljesen elmerült a szerepében. Ehhez pedig nyers húst evett, állati tetemekben csinált úgy, mintha aludna és fagyos folyókban is megmártózott. „A filmben a saját reakcióm látható minderre, mert Alejandro [González Iñárritu, a rendező] benne hagyta. Ez mindent elmond. Ösztönösen reagáltam” – nyilatkozta a színész.

Hajnali mentőakció

Christian Bale-ről mindenki tudja, hogy döbbenetes végletekig képes elmenni egy-egy szerep kedvéért. A Hajnali mentőakcióban ez például azt jelentette, a színész valódi férgeket evett meg ténylegesen. „Igaziak voltak. Nem zavart, hogy férgeket kell egyek, de azért szerettem volna tudni, hogy mégis honnan szerezték őket” – idézte fel Bale a legfőbb aggályát a jelenettel kapcsolatban.  

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top