nlc.hu
Szabadidő

Űrkutatásba fogott az egykori Disney-sztár, Bridgit Mendler

Az egykori Disney-sztár, Bridgit Mendler számára a határ tényleg a csillagos ég

A Sok sikert, Charlie! robbantotta be a karrierjét, de Bridgit Mendler ma már jóval több, mint a Disney egykori sztárja: mutatjuk, mi mindent ért el.

A 2010-es évek Disney Channeljét négy lány négy sorozata határozta meg: Miley Cyrus a Hannah Montanával, Demi Lovato a Sonny, a sztárjelölttel, Selena Gomez és a Varázslók a Waverly helyből, valamint Bridgit Mendler és a Sok sikert, Charlie!. Ezek a fiatal színésznők uralták a csatornát, néhány kivétellel – mint a High School Musical – az ő arcukkal adták szinte az összes saját gyártású produkcióikat a Camp Rocktól a Hercegnővédelmi programon át a Limonádéig. Átjárás volt a sorozatok között: a Sonny, a sztárjelöltben például önmagát alakítva cameózott Selena Gomez, Bridgit Mendler pedig eredetileg a Varázslók a Waverly helyből visszatérő szereplőjeként kezdte a disney-s pályafutását.

Négy tehetséges lány, akik nemcsak színészileg, de énekesként is mindenkit lenyűgöztek, és már a Nagy Egér vigyázó tekintete alatt is berobbantak a slágerlistákra – egyértelmű volt, hogy mindannyian még sokra viszik Hollywoodban. Miley Cyrus és Selena Gomez ma már szupersztárok, Demi Lovatót azonban megviselte a hírnév, ő az utóbbi éveket gyógyulással töltötte.

Sok sikert, Charlie!

Bridgit a Sok sikert, Charlie!-ban (Fotó: Randy Holmes/Disney Channel via Getty Images)

A nagyközönség azt hiheti, valami ilyesmi történhetett Bridgit Mendlerrel, a színész-énekesnő ugyanis a disney-s napjai után az egyik pillanatról a másikra eltűnt a nyilvánosság elől. Pedig éppolyan sikeres tinisztár volt, mint Cyrus vagy Gomez: már debütáló Ready or Not című száma is aranylemez lett Amerikában, Angliában pedig hetekig el sem lehetett mozdítani a top tízből. Néhány mellékszerepe volt még ezek után, legutoljára pedig 2019-ben a netflixes Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket! című sorozatban bukkant fel. Bridgit azonban nem azért szívódott fel, mert túl sok lett volna számára a szórakoztatóipar nyomása – teljesen más okai voltak rá.

Hová tűnt Bridgit?

Miután végleg búcsút vett a Sok sikert, Charlie! Teddy Duncanjétől és „elballagott” a Disney tinisztárképzőjéből, Bridgit Mendler egyetemre ment. „Antropológiát tanulok – mesélte a színész-énekesnő Jimmy Kimmelnek 2015-ben. – De teljesen véletlenül alakult így. Teljesen egyedül csináltam az egyetemi jelentkezést, és nem igazán értettem, hogyan működnek a dolgok. Ezért vagy öt különböző dolgot beírtam, ami érdekel és amire szívesen szakosodnék, és mikor megkaptam a levelet arról, hogy felvettek, abban az állt, hogy antropológia szakra fogok járni.”

Egy évvel később már át is vehette a Dél-kaliforniai Egyetemen a diplomáját, majd azonnal jelentkezett mesterszakra is a Massachusettsi Műszaki Egyetemen (vagyis az MIT-n), ahol az ember és technológia területén tanult tovább. 2018-ban újabb diplomával a kezében párhuzamosan kezdett dolgozni az MIT-n a doktori fokozata megszerzésén, és egy negyedik diplomán a Harvard jogi karán. Mind az MIT-n, mind a Harvardon idén végzett, a jogi egyetemen töltött ideje alatt pedig a Harvard Űrjogi Egyesület társelnöke volt. És hogy hogy kötött ki konkrétan az űrnél? Mikor 2022-ben a Szövetségi Kommunikációs Bizottságnál kezdett el dolgozni, akkor ismerte meg az űrjogot, és szeretett bele teljesen.

Bridgit Mendler

Fotó: Lester Cohen/WireImage

Mikor mindezt megtudtuk Bridgitről, nagyjából annyira tátva maradt a szánk, mint Warner Huntington, mikor meglátta Elle Woodsot a Harvard folyosóján. De bármiben lefogadjuk, hogy a számtalan oklevelével egyensúlyozó Bridgit erre amolyan doktorszöszisen és teljesen indokoltan csak annyit mondana:

Miért, az olyan nehéz?

Mert hogy itt még egyáltalán nem állt meg.

Csillagok között

Lehetséges tehát, hogy a Disney a csillagok közé lőtte Selena Gomezt és Miley Cyrust, Bridgit azonban egy másik úton jutna oda: a most indított űrkutató vállalkozása segítségével. „A szüleim mérnökök. Édesanyám építész, édesapám autómotorokat tervez. Szóval nagyon sok matekos, tudományos téma vett körül már gyerekkoromban is” – mondta Bridgit a 2018-as Atlantic Live eseményen, megmagyarázva ezt a művészetektől vett egészen élesnek tűnő váltást.

A Disney egykori üdvöskéje február végén jelentette be, hogy Northwood Space néven alapított egy műholdas adatokkal foglalkozó startupot. A cégnek Bridgit lesz a vezérigazgatója, férje, Griffin Cleverly, akihez 2019-ben ment hozzá, pedig a startup technológiai vezetője. Mendler célja a vállalkozással az, hogy „egy adatfőutat létesítsünk a Föld és az űr között. Sok dolog vár még ránk, de épp ez az izgalmas része”.

Bridgit Mendler

Bridgit Mendler az austini SXSW Konferencián, 2017-ben (Fotó: Mindy Best/Getty Images for SXSW)

Bridgit nem időnyerő segítségével vitte mindezt véghez: „Amíg mindenki más kovászt készített a karanténban, mi antennákat építettünk random cuccokból, amiket az OtthonDepóban találtunk.” Hozzátette, hogy „azért fontos számomra a földi része a témának, mert az arról szól, hogy az űr behatásait hazahozzuk az emberekhez”. A Northwood Space-szel tömeggyártásban terveznek olyan antennákat készíteni, amik összeköttetésben állnak az űrben keringő műholdakkal, így állandó kommunikációs csatornát létrehozva köztük.

Ő az igazi Barbie

Bridgit az X-re keresztelt, de egyébként mindenkit által Twitterként hivatkozott platformon osztotta meg legújabb projektjének hírét a rajongókkal. A posztra reagálva egy fan ezt írta:

„Ő Barbie. Van vagy tizenkét különböző karrierje: énekes/dalszerző, színésznő, Harvard jogi doktori fokozatot megszerző tanuló, MIT doktorandusz, és startup vezérigazgató.”

Mindezt csupán 31 évesen.

Bridgit Mendler

Bridgit Mendler koncertje a New York-i Best Buy Theaterben, 2013-ban (Fotó: Michael Stewart/Getty Images)

A hivatásai végtelennek tűnő listájához azonban Mendler még egy pontot hozzáadhat.

A másik hír, amit meg szerettem volna osztani, az az, hogy egy elbűvölő négyéves kisfiú anyukája vagyok

– jelentette be Twitteren a startup hírével együtt az újabb óriási mérföldkövet az életében. – 2021-ben lettünk a nevelőszülei, 2022 karácsonya körül pedig örökbe fogadtuk őt. Annyira szerencsés vagyok – szülőnek lenni a legnagyobb ajándék és a legmeghatározóbb élmény.”

Bár a legnagyobb rajongói sejthették, hogy egy kis jövevény érkezett Bridgit és férje életébe, hiszen 2022 januárjában megosztott egy fotót a hóban játszó kisfiúról, Mendler most tette hivatalossá az infót. Most, hogy már az anyaság is az egyike a millió kalapnak, amit Bridgit Mendler visel, körülnézünk a Barbie-k között, hátha meg tudjuk jósolni, mi lesz a következő, amibe mindenkit meglepve bele fog vágni.

(Forrás: BBC, CNBC, Page Six)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top