nlc.hu
Szabadidő
Ez volt a világ első YouTube videója

Ez volt a világ első YouTube videója

A történelmi jelentőségű, legelső feltöltött videó a mai napig is megtalálható a videómegosztó oldalon. Rögtön eláruljuk azt is, hány megtekintésnél jár.
Youtube logó

A közelmúltban, egészen pontosan április 23-án volt 19 éve, hogy az első videó felkerült a YouTube-ra. A Me at the zoo című videót a weboldal egyik társalapítója, Jawed Karim szoftvermérnök töltötte fel. A mindössze 19 másodperces felvételen ő maga látható a San Diegó-i állatkertben, az elefántok kifutója előtt. A videót mostanáig 319 millióan látták.  

 

A YouTube-ot 2005 februárjában alapította három korábbi PayPal-alkalmazott, Steve Chen, Chad Hurley, and Jawed Karim. Eredetileg egy videós társkereső weboldalt akartak létrehozni, ám később változtattak a terveiken és úgy döntöttek, hogy bármilyen témájú videó feltölthető lesz a platformra. Az oldal nyilvános bétaverzióját 2005 májusában indították el, novemberre pedig egy Ronaldinhóval készült Nike-reklám lett az első videó, amely elérte az 1 millió megtekintést. A YouTube hivatalosan 2005. december 15-én indult, amikorra már napi 8 millióan látogatták. 

Az alapítók 2006 novemberében 1,65 milliárd dollárért, vagyis akkori árfolyamon 318 milliárd forintért adták el a céget a Google-nek. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top