nlc.hu
Szépüljünk
Hajunk szerepe a külsõnkben

Hajunk szerepe a külsõnkben

Milyen szerepet játszik külsõnkben, megítélésünkben a hajunk? A megfelelõ frizura, smink és ahogyan felöltözünk, mind-mind jó irányba terelhetik a hétköznapokat, de csak akkor, ha ezt jól csináljuk.




Az alábbi összeállításunk a mindennapi életünket jócskán meghatározó „első benyomás” kérdésével foglalkozik, amelynél hajunk ápoltsága döntő mértékben meghatározó. Mit kell tennünk, hogy a vizualitás évszázadában is sikeresen tudjunk kommunikálni? Mottónk talán ez lehetne: „Hajviseletedben is azt hangsúlyozd, ami számodra a legelőnyösebb!”

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a nőknél a legfontosabb tényező a haj. Egy felmérés szerint a férfiak többsége első találkozáskor egy nő haját nézi meg. Az egészséges haj fontos információval szolgál a nő fizikai és pszichikai állapotáról, de társadalmi-gazdasági státuszáról, pszichéjéről vagy szakmájáról is árulkodhat. Akinek szép, egészséges haja van, akaratlanul is azt üzeni: harmóniában áll a környezetével, kiegyensúlyozott és boldog személyiség.





Manapság az élet minden területén nagy a konkurenciaharc, s természetes dolog, hogy minden hölgy szeretné jól megállni a helyét – a hajfronton is. Akár munkáról, akár a magánéletről van szó, hihetetlenül fontos az ápolt haj. Később persze ezt még számos dolog árnyalja, de mindenképp nagy előny az ápolt, alkathoz és alkalomhoz illő frizura. Ha két azonos képzettségű munkaerő jelentkezne önnél irodai munkára, de az egyik kiskosztümben, elegáns frizurával, a másik pedig farmerben, extravagáns hajjal – vajon melyiket választaná? Ne törje a fejét: a válasz magától értetődő.





Ne feledjük, hogy a frizura kultúrafüggő, de a jólápoltság nem az. Valóban: a föld bármely pontján az ápolt, egészséges haj központi helyet foglal el az emberek értékrendjében. Ugyanakkor figyelemreméltó, hogy a sima hajú népek lányai, asszonyai göndörítik, a gyűrűs hajúak erőnek erejével kisimítják hajukat. Amíg ősanyáink vékony és rövidszálú hajukat agyaggal, faggyúval, tehéntrágyával kenték be, hogy merevítsék, és állati szőrrel, madártollal egész építménnyé formálták fejükön, addig a csigás hajúak különféle praktikákkal „sínbe rakták” rakoncátlan fürtjeiket. Akárhogy is: a haj az ember legfeltünőbb eleme, általa fontosabb biológiai és kulturális információhoz juthatunk, mint bármely más testrészünk által.

Játssz, és nyerj Sunsilk hajápoló csomagot!
A játék >





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top