Szépüljünk

Ragyogó sminktippek az ünnepekre

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan pompázhatnunk az év végi partikon, ünnepeken. Kápráztassunk el mindenkit különleges sminkkompozíciónkkal és emeljük az est fényét ünnepi ragyogásunkkal!






Fotó: Estée Lauder





Hidratált bőr a tökéletes alaphoz



Legyen szó bármilyen profi sminkről, ha bőrünket nap mint nap nem tisztítjuk gondosan és nem hidratáljuk, sminkünk sem lehet kifogástalan. Első lépésben tehát az egészséges, tiszta bőr feltételét kell megteremtenünk.

A sminkelést leginkább az építkezéshez lehetne hasonlítani. Az arcfestésnél sem mindegy, milyen sorrendben és hogy milyen anyaggal dolgozunk. Először minden esetben alapozunk, aztán dönthetünk az „építményünk” jellegéről. Néhány ecsetvonás a reggeli kávé és pirítós között, és már kész is egy kis „viskó”, azonban ha alkalomra készülünk, egy lenyűgöző kastélyt is varázsolhatunk.





Lépésről lépésre









Igazi luxus: ecsetes alapozó – Yves Saint Laurent
Az alkalmi smink első lépése, hogy készítsünk egy, a bőrhibákat is fedő tökéletes alapot. Válasszunk pigmenteket tartalmazó alapozót, amely egyenletes fedést biztosít a bőrnek! Figyelem! Az alapozó akkor jó, ha eggyé válik a bőr színével, miközben az eltérő tónusokat kiegyenlíti, és kifogástalan arcbőrt eredményez. A szem környékén azonban vigyázzunk, hiszen a finom ráncocskákba könnyedén beleülhet a tartós alapozó vagy a púder. Erre a területre a karikák eltüntetéséhez inkább használjuk néhány árnyalattal világosabb és lágyabb állagú korrektort. Végül a smink tartóssága érdekében alkalmazzunk leheletnyi rétegben felvitt porpúdert. Ez utóbbi folyamatot az este







Könnyed, ragyogó pirosító a Clarinstől

folyamán többször is megismételhetjük, hogy sminkünk felfrissüljön.

Következő lépésben válasszunk a tervezett sminkkel harmonizáló pirosítót, amely lehet rózsaszínes, barackos, bronzos árnyalatú, az alkalmi sminknél egy a lényeg, hogy tartalmazzon apró csillámokat, amitől a bőrünk ünnepi ragyogást kap. Hogy orcánk igazán tündököljön, ne vigyünk fel az ecsetre túl sok port, hiszen könnyen két piros csík díszeleghet bőrünkön. Finoman emeljük ki arccsontunkat, ezzel növeljük a ragyogást.







Tündöklő tekintet









A szemfestést kezdjük a szemöldökünkkel, ennek élénkítésére használjunk szemöldök-árnyékolót. A szép ívű szemöldök felhívja a figyelmet a tekintetre. Azonban a szem sminkelésénél számtalan variáció létezik. Ráadásul a szemfestés megfelelő technikájával optikailag kicsinyíthetjük vagy tágíthatjuk tekintetünket. Ha a sminkelés terén még kezdők vagyunk, döntsünk inkább diszkrétebb szemsmink mellett, és válasszunk szemhéjfestéktriót, amely egymással harmonizáló színekből áll.








Keltsd életre a kristályos csillogást a Lancome profi termékeivel!
A sziporkázó csillogás helyett idén a fátyolos ragyogás hódít az ünnepi sminktrendben
. A nagy divatházak idei sminkpalettái a fátyolos tekintetet helyezik előtérbe. Ezt úgy érhetjük el, ha szemhéjunkat jeges rózsaszínnel és antracitszürkével vagy bézzsel és selymesen fénylő csokoládébarna tónusokkal árnyékoljuk. A pillák tövét húzzuk ki a szemhéjfestékkel harmonizáló barna vagy fekete szemceruzával, a szemek alá kerülhet az árnyékoláshoz megfelelő (előzőleg már használt szemhéjfestéktrióból kiragadott) sötét tónus.







Fotó: Louis Vuitton

Az ünnepi fényt és az érzéki tekintetet a szemhéjpúder gyöngyházfénye adja.

A sminkelés íratlan szabálya, miszerint ha a szemünket hangsúlyozzuk, akkor a szánkat ne, és fordítva. Vagyis mindig csak az egyiket emeljük ki!

Ha gyakorlottabb sminkesek vagyunk, engedjük el a fantáziánkat, az idei év sminkkollekciója végtelenül gazdag. Csemegézzünk bátran a sötét, meleg színekből. Az alkalmi sminktrendben idén a légies rózsaszín, a padlizsán- és levendulalila, a bársonyos bézs, a karamell- és csokoládéárnyalatok, valamint a telt szilvakék dominál. Ne feledjük, drámai szemfestésnél ideális mályva-, bézs vagy testszínű ajkat varázsolni.








Yves Saint Laurent – Mascara Volume Infini Curl





Elképesztő pillák



A lenyűgöző pillantásért már számtalan kefevariáció létezik, amelyekkel lehetőségünk van hosszítani, ívelni, formázni, dúsítani és szétválasztani a szempilláinkat. A szempillaspirál használata a szemfestés utolsó lépése. Fessük és élénkítsük alsó és felső pilláinkat egyaránt, ezzel nagyobbá válik a szemünk, és tekintetünk még hangsúlyosabb lesz.





Drámai hatás VÖRÖSSEL












Fotó: Dior
Ismét felütötte a fejét a vörösmánia, a már évek óta visszatérő és az örök nő jelképét képező elképesztő tűzpiros, telt ajkak ismét hódítanak. Az ünnepélyes alkalmakra választhatunk mélybordó vagy tűzvörös árnyalatot, a hatás nem marad el. Megjelenésünket még magabiztossá tehetjük vörösen fénylő körmökkel. Intenzív színű száj esetén a szemfestést már ne vigyük túlzásba, a szempillaspirálon túl esetleg a tus használata megengedett. A macskás tekintetet a mélyfekete árnyalatával úgy érhetjük el, ha a tussal húzott vonalat a felső szempillasor mentén egészen a külső szemzugig húzzuk.





Extrém alkalmak







Fotó: Artdeco


Ha megjelenésünkkel nagy hatást szeretnénk elérni, dobjuk fel tekintetünket grandiózus műszempillákkal. Választhatunk egyesével felhelyezhető, különálló pótpillát is, amelyet tanácsos a külső szemzugba finoman felragasztani. Ha még ez sem lenne elég, a ragyogást fokozhatjuk például az Artdeco pihe-puha pamacsával az orcánkra és dekoltázsunkra felvihető apró csillámporral. Így már igazi dámának érezhetjük magunkat.









 


 







• Minden, amit az alkalmi sminkről tudni szeretnél! Kérdezd bátran szakértőnket! Kilin Gyöngyi – make-up artist – Kattints ide!
• Szépülj meg testileg-lelkileg! Kattints ide!
• Ha tanácstalan vagy az alkalmi öltözékeddel kapcsolatban! Kattints ide!
• Profi szilveszteri sminktippek és –trendek – Kattints ide!
• Sminktrend, 2006. tél – Kattints ide! 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top