Szex

Pasiszótár: “Olyan jó, hogy vagy nekem!”

A férfiak által beszélt idegen nyelv megértésre szolgáló sorozatunk, a Pasiszótár feltámadt poraiból, és hetente háromszor (hétfő, szerda, péntek) tart különórát, aggódó, kétségbeesett, vagy csak simán értetlen csajoknak. Évadindító epizódjában az egyik leggagyibb bók jelentésére derít fényt.
Pasiszótár: „Olyan jó, hogy vagy nekem!”
Ezt megkaptad már? –  Te egyszerűen tökéletes vagy! 

Hát igen, ezt a nagyapa mondja inkább a nagymamának, miután utóbbi kicserélte az ágytálat és elszállította a még előbbieket. (Illetve még ő sem. A nagyapák ennél sokkal viccesebbek, pláne ötven-hatvan év házasság után, pláne a halálos ágyukon.)

Szóval csak azt akartam érzékeltetni, hogy asszem, értem, mi a baj az „olyan jó…”-val. Leginkább az, hogy olyan fantáziátlan, fűszer nélküli, híján minden romantikának. Vagyis olyan értelmezhetetlenül pragmatikus. És közben mégis menthetetlenül behízelgő. Egy nagy, nyálas nulla. Bókszerű mondat, mellyel semmit sem kezdhetsz. Dicsekedni például lehetetlen vele: „Képzeljétek, Feri tegnap a létezésemet pozitívumként tüntette fel” – hát, ez tényleg kevés lesz.

 ZSEBSZÓTÁR

A
„Azt hiszem, szeretlek!

B
„Bírlak!”

C
„Csak mostanában fordul elő ez velem!”

D
„De veled volt a legjobb a szex!”

F
„Fogalmad sincs, mennyire szeretlek!”

J
„Jól érzem magam most egyedül!”

De akkor meg mér’ mondja? Valószínűleg sokféle magyarázat elfogadható és értékelhető. Az egyik, hogy Feri egyszerűen csak nem sokat gondolkodott a napi bókon. Haverkodni akart, de ma ennyire futotta, legközelebb jobban felkészül, átnézi a szakirodalmat és javít. A másik, hogy Feri még mindig teljesen szét van csúszva tőled, gombócok vannak a torkában és a szája is remeg, amikor csak meglát, értékeljük, hogy legalább ennyi kicsúszott. A harmadik, hogy Feri keményen félrelépett, sokat törte a fejét, hogy jó vagy-e, jó-e ez a kapcsolat neki, de ma mégis csak úgy kelt fel, hogy marad melletted, és magát is győzködi ezzel a debil jóvagyozással stb., stb.

Akármi is az indok, a lényeg, lányok, asszonyok, hogy ne hagyjátok magatokat, küzdjetek a „jó, hogy vagy nekem” ellen! Értessétek meg életetek jelenlegi párjával, hogy vannak még a jónál is jobb jelzők, használják hát bátran őket! És legfőképpen azt értessétek meg velük, hogy tévednek, ha azt képzelik: nekik vagytok, amint ők sem nektek vannak, és ketten sem egymásnak vagytok, hanem néha egymás mellett, néha egymásért, néha egymásban…de mindezért rengeteget (a címben említett vacak, kis pink büfinél mindenképpen többet!) melózni kell.

(Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban!)


A következő Pasiszótár-cikket keresd pénteken, ugyanitt!

Addig pedig szemezgess a korábbi szójegyzékből!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top