nlc.hu
Sztárok
Rúzsa Magdinak csillog a szeme

Rúzsa Magdinak csillog a szeme

21 éves, fülig szerelmes, egy ország imádja, és régi álma teljesedett be azzal, hogy nemrég megjelent elsõ nagylemeze. Most épp semmi másra nem vágyik, csak hogy szeretteivel együtt ünnepelje a karácsonyt.







Rúzsa Magdi
– Levágattad a hajad. Régóta készültél erre?

– Elég régóta, de nem volt bátorságom. 

– Miért féltél?

– Az ember néha fél a változásoktól. Bele akar vágni, de nem mer. Ezzel is így voltam, viszont most már azt mondom, nem bánom. Sokat mérlegeltem: ha levágatom, nincs visszaút, lehet, hogy borzalmasan fogok kinézni, de ha nem vágatom le, unalmas leszek, és nem tudok mit kezdeni magammal, tehát a megoldás: levágatom.

– A Megasztár előtt is voltak félelmeid?

– Egy percig sem. Annyira határozottan akartam, hogy nem is merült fel bennem a kétkedés vagy az aggódás, visszafordulni eszemben sem volt. Vannak pillanatok, amikor elbizonytalanodom, de alapjában tudom és mindig is tudtam, hogy mit akarok.

– Hihetetlen, hogy volt idő, amikor hamisan énekeltél…

– Gyerekkoromban, amikor elkezdtem énekelni, nagyon dörmögős hangom volt.







Névjegy
Név: Rúzsa Magdolna
Születési idő: 1985. nov. 28.
Megasztár: 2006 legjobb hangja
Lemezei:
• Ördögi angyal
• Döntőben elhangzott dalok
– Miért határoztad el, hogy januártól énekelni tanulsz?


– Nem tudom, hogyan kell helyesen levegőt venni, hogyan kell képezni a hangokat, használni a hangszálakat, ahogy ehhez a pályához szükséges. Évekig, talán évtizedekig szeretnék énekelni, és úgy gondolom, ehhez nélkülözhetetlen, hogy mindent megtanuljak.

– Szülésznő a végzettséged – több szülést is láttál. Nem túl rémisztő?

– Kicsit sem. Csodálatos egy új élet születése, és én ott lehettem az első pillanatánál, amikor az a kicsi élet leereszkedik, amikor a baba elkezd sírni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fáj, nagyon-nagyon fáj az anyának, de a legcsodálatosabb dolog a világon. Én nem vagyok anya, így nem tudhatom egész pontosan, de azok alapján, amit láttam, a legszebb dolog; az anya még egy komoly és kimerítő szülés után is végtelen szeretettel nyúl a baba után.





– Hogyan választottad magadnak ezt a szakmát?


– Még gyermekkoromban döntöttem el, és már nem tudom megmondani, hogy miért. Ha kislányként megkérdezték, mi szeretnék lenni, ha nagy leszek, azt feleltem, hogy énekesnő, de ha tanulnom kell, akkor szülésznő akarok lenni. Sikerült, az lettem.

– Egy ország sejtette, hogy te fogod megnyerni a Megasztárt…

– Én ebben nem voltam annyira biztos, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem reménykedtem. Hiszek a végzetben, és nyilván valami oka van, hogy így történt. Vagy valamit meg kell tanulnom, vagy valamit adnom kell, vagy valamit kapnom kell, de még nem tudom, szerintem 90 évesen rájövök.

– Most volt a 21. születésnapod. Hány évesnek érzed magad?

– Vannak pillanatok és helyzetek, amikor olyan emberekkel találkozom, akiknél azt érzem, már ezer éve ismerem őket, olyankor ezerévesnek érzem magam. Ugyanakkor vannak olyan helyzetek, amikor sokkal többnek érzem magam, mint ami vagyok. Persze vannak olyan pillanatok is, amikor nagyon gyereknek érzem magam. Ha nem olyan jól mennek a dolgok, és ezeregy dolog van a fejemben, érzem, „hú, de kell ide anyu, aki már mindent tud”. De legtöbbször fiatal nőnek érzem magam.





– Mikor járkáltál utoljára mezítláb?


– Szeptemberben, és nagyon hiányzik már. Gyerekkoromban mezítláb fociztunk, szaladtunk, az egész napomat mezítláb töltöttem. Csupa kosz voltam, amikor hazaértem, anyu mindig beledobott a kádba és két óráig sikált, hogy gyerekre hasonlítsak.

– Hol fogsz karácsonyozni?

– Otthon az anyukámmal, a szüleimmel, nagyon nagy családi körben. Nagyon sokat akarok enni, aludni és szeretgetni az egész családomat. Jó lesz végre beszélgetni, mert karácsonykor lesz először alkalom, hogy huzamosabb ideig otthon legyek. A tündéri unokahúgomnak már szeptemberben elkezdtem gyűjtögetni a karácsonyi ajándékokat.

– Hogyan telik nálatok a karácsony?

– Mindig van pulykasült meg orosz hússaláta. Lesz hal, mert apu és anyu szereti, de mi, gyerekek nem annyira, és rengeteg sütemény, mert anyukám cukrászként is dolgozik. Karácsony után három hétig rosszul leszünk, mert annyit eszünk. Ha szenteste idegen csöppenne közénk, semmit sem értene, mert nemcsak nagy a család, hanem mindenki egyszerre beszél, óriási a hangzavar, nevetünk és tökéletlenkedünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top