Sztárok

A Bon Jovi sikerének titka: “Soha nem akartuk ágyba vinni a másik barátnőjét!”

A Bon Jovi tagjai hosszú évtizedek óta zenélnek együtt, számos olyan slágert írtak, amelyet 2-3 generáció fúj kívülről. A Nők Lapja Cafe interjújából az is kiderül, hogy a csapat tagjai úgy vélik, sikerük titkai többek között az, hogy mindig tiszteletben tartották a másik barátnőjét, nem próbálták becserkészni a társuk csaját. Persze a sikerhez számos jó dal is kellett. Ezeket a tavalyi év végén a "fiúk" egy Greatest Hits albumra össze is gyűjtötték.
Jon Bon Jovi feleségével
Jon Bon Jovi feleségével

Annyi időt töltöttetek el az évek folyamán együtt, hogy akár már össze is házasodhattatok volna…
David: Igaz. Tényleg olyanok vagyunk, mint a házastársak. Csak nincs szex köztünk és nincs gyerekünk.

Mint a hosszú házasságnak, nyilván a hosszú közös zenélésnek is megvan a titka. Mi az?
Jon Bon Jovi: Ügyesen kell kezelni a problémákat. Nehézségek, gondok mind a magánéletben, mind pedig az üzleti életben mindig adódnak. De ha okos vagy, akkor ezek a dolgok csak jobban összekovácsolnak titeket, erősítik a kapcsolatotokat. Mi az első perctől kezdve olyanok vagyunk, mint egy igazi csapat, egymás társaiként együtt vívjuk meg a csatákat. Hihetetlen a zenekar tagjai között lévő kémia és energia, amelynek segítségével bármit le tudtunk győzni.
Richie: Ami pedig még mindemellett nagyon fontos, hogy soha nem akartuk ágyba vinni a másik barátnőjét, soha nem feküdtünk le a társunk csajával. Az tönkretette volna a csapatot.

Jon, te az elmúlt időszakban nehezen viselted a megpróbáltatásokat…

Jon Bon Jovi: Nem is olyan régen, fizikálisan és mentálisan is összezuhantam. A feleségem azt mondta: le kell állnom. Egyik alkalommal például úton voltam egy pszichológushoz, amikor úgy éreztem, kiugrom a mozgó kocsiból és meghalok. Nem túlzok. 45 percet késtem az egy óra hosszú konzultációról. Legszívesebben a srác vállán sírtam volna ki magam, de nem maradt elég időm a konzultációra. Majd egyik pillanatról a másikra újra önmagam lettem, és végül azt mondtam neki: „Tudod mit? B…odj meg. Nincs rád szükségem ahhoz, hogy rendbe jöjjek. Megoldom magamnak. Isten áldásával. Van egy feleségem, aki szeret, van családom, akik várnak haza.” Hiába voltam fáradt és kiégett, nem vagyok olyan, aki kiszáll és feladja. Az, hogy meghaljak, egyáltalán nem volt opció a számomra. Még mindig itt vagyok. De a feleségem és a gyerekeim nélkül már halott ember lennék. Csodálatos dolog, hogy vannak nekem, illetve az, hogy még mindig azt csinálhatom, amit szeretek. Az én álmom már rég valóra vált.

Miért döntöttek a Greatest Hits album kiadása mellett?
Jon Bon Jovi: Összefoglalás, visszatekintés. Az egyes dalok egy-egy korszakot jellemeznek, a szerzemények segítségével mindenki vissza tud tekinteni és elmondani azt, hogy az adott időszak mit jelentetett az életében. Hogy akkor éppen hol tartott.
Richie: A kiadványon hallható szerzemények valószínűleg mindenkinek mást jelentenek. Ha eljössz egy Bon Jovi-koncertre, a közönség soraiban három generáció képviselőit látod majd. Úgy gondolom, hogy az egyes generációk képviselőinek ugyanaz a dal teljesen mást jelent. De egy korosztályon belül is más értelmet nyer egy-egy dal minden ember számára.

A Bon Jovi sikerének titka: „Soha nem akartuk ágyba vinni a másik barátnőjét!”

Ha végigtekintünk a dalok listáján, elmondhatjuk, kiugróan sikeresek vagytok. Számos olyan szerzemény akad, amelyet szerintem a közönség nagy része betéve tud…
Jon Bon Jovi: Ez igaz. Az egyik ilyen például az It’s My Life. Ez az egyik olyan nóta, amelyet szinte egyáltalán nem kell énekelnem. Csak kitartom a mikrofont és a közönség megteszi helyettem…

Emlékeztek, mi volt az első nagy slágeretek?
Richie: A Livin’ On A Prayer.
Jon Bon Jovi: Abban a dalban az a varázslatos, hogy időtálló. Az az a nóta, amely úgy tűnik, hogy kortól, nemtől, vallási hovatartozástól, nemzetiségtől függetlenül mindig, mindenhol egyetemlegesen megállja a helyét.

A Bon Jovi sikerének titka: „Soha nem akartuk ágyba vinni a másik barátnőjét!”Számos lírai számot is írtatok az évek folyamán. Van kedvencetek közülük?
Richie: Azt hiszem, mind közül nekem az I’ll Be There For You a kedvencem. De ez nem azért van, mert ez a dal is első volt a slágerlistákon.

A legutolsó stúdióalbumotok a The Circle, kicsit politikusabb volt…
Jon Bon Jovi:  A Circle a rajta lévő olyan dalokkal, mint a When We Were Beautiful, a Work For the Working Man és a We Weren’t Born To Follow, körületkintés volt, amely a világ akkori helyzetét tükrözte. Az elnökválasztás előtt álltunk a gazdasági krízis kellős közepén. A korongot ebben a felfordult időszakban írtuk, ezt tökrözik a dalok. A We Weren’t Born To Follow nagyon erős nóta lett. A premier napján hihetetlen volt a közönség reakciója. Olyan fogadtatásban volt része, amelytől büszke leszel arra, hogy megírhattad ezt a dalt.

Így visszatekintve: elégedettek vagytok a pályafutásotokkal?
Jon Bon Jovi: Nem mindenkinek adatott meg, hogy valóra váltsa gyerekkori álmát, és később, felnőttként ezért még fizetést is kapjon. Nekünk megadatott és mindannyian hálásak vagyunk ezért.

A Bon Jovi sikerének titka:

Szeretnéd kedvezményesen megrendelni a Bon Jovi Best of albumát? Kattints ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top