Sztárok

Sok kicsivel sokra megy az OTP-nél

Egzotikus nyaralás, lakásfelújítás, nyugodt öregkor. Olyan célok ezek, amelyekre valamennyien vágyunk, de gyakran problémát jelent, hogy hogyan érhetnénk el ezeket a nagy célokat, hiszen napi megélhetésünkhöz is minden forint számít. Azonban akár csak kis összegek rendszeres megtakarításával ezek a célok is elérhetőek. Gáti Lászlóval az OTP Alapkezelő Zrt. értékesítési és marketing igazgatójával beszélgettünk.

Sok kicsivel sokra megy az OTP-nélMiért érdemes rendszeresen félretenni, akár néhány ezer forintot?
Nos, a közelmúltban készítettünk egy kutatást, hogy megismerjük a magyar középkorú lakosság megtakarítási szokásait, hajlandóságát. Az eredményekből nyilvánvalóvá vált, hogy habár sokan gondoltak már rá, hogy rendszeresen félretegyenek a jövedelmükből, egyelőre mindössze a lakosság 51 százaléka rendelkezik megtakarítással.

Mi lehet ennek az oka?
Sokan úgy vélik, hogy nem érdemes havonta néhány ezer forintot félretenni és befektetni, hiszen az általuk kitűzött nagy célok ­– utazások, autóvásárlás, gyerekek támogatása, nyugdíj-előtakarékosság – eléréséhez ezek az összegek úgysem elég nagyok. Ez azonban nem így van: akár már egy kisebb összeg, 5000–10 000 forint rendszeres, havi megtakarításával és befektetésével jelentős megtakarításaink lehetnek már középtávon is.

Az OTP milyen megoldást kínál?
Az OTP Bank új szolgáltatása, az Állandó Értékpapír Vételi Megbízás (ÁVM), éppen azoknak kínál jó megoldást, akik kisebb összegeket szeretnének félretenni és hosszabb távú célokban gondolkoznak. Az ÁVM esetében elég egyszer értékpapír-vételi megbízást adni és kiválasztani a számunkra megfelelő befektetési alapot, onnantól kezdve a bank az ügyfél által meghatározott összeget minden hónapban a kiválasztott alapba fekteti. Ráadásul az akció most év végéig teljesen ingyenes bármelyik OTP-fiókban. 

Befektetési Alap és értékpapír-vételi megbízás? Pénzügyi szakértő nélkül nehéz lehet ezeket megérteni….
Sok ebben a túlmisztifikáltság, a félreinformáltság, én is azt tapasztalom, a kutatásunk is ezt támasztja alá. Éppen ezért elindítottunk egy információs aloldalt is, a www.okosanapenzzel.hu – cím alatt. Itt az érdeklődők végre könnyen érthető formában juthatnak tájékoztatáshoz a befektetési lehetőségekről, a megtakarítás fontosságáról, sőt azt is kiszámolhatják, hogyan tudják apránként, vagy esetleg gyorsabban összerakni első milliójukat.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top