Sztárok

Kammerer Zoltán új partnerrel autózott a Coop Rallyn

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos ötödször vett részt a Coop Rallyn, hogy jelenlétével is felhívja a figyelmet a minőségi, hazánkban előállított termékekre. A nyolcadik alkalommal megrendezett szakmai program után a kajakos lelkesen mesélt a mögötte lévő három napról.

 

Kammerer Zoltán új partnerrel autózott a Coop Rallyn


Milyen volt?

Fergeteges! Jó látni, hogy még vannak meghatározó hazai élelmiszergyártók az északi, a keleti régióban is. Jó esténként, vacsora és bor mellett ezekről beszélgetni, és jó új barátságokat kötni.

Szeretsz enni?

Imádok! Sokszor főzök. Nem mindegy, mit vásárolunk, mi kerül a fazékba, az asztalra, a gyomrunkba. Járom a világot, tapasztalatból tudom, a magyar gyümölcsöknek, zöldségeknek, húsoknak, kolbászoknak, lekvároknak nincs párjuk. Anyukám a kertjében sok mindent termel, de ha az elfogy, törekszünk arra, hogy hazai, itt termett vagy itt készült árut vásároljunk. Apa vagyok, példát mutatok, nem mindegy, mit lát, mit tanul, mit eszik a gyerek.

Mi a kedvenced?

A zöldfélék mellett a baromfi, a halak, ezekből bőven fogyasztunk. A fűszerekkel nem spórolok, kedvelem a markáns ízeket.

Ötödször autóztál a Coop Rallyn. Nem fárasztó?

Á, dehogy! Fontos demonstráció! Óriási figyelemfelhívó ereje van, három napig a minőségi, hazánkban előállított élelmiszerekről beszél mindenki. Tudod, nem mindenki gondol arra, hogy jobb, ami itt terem, ami itt készül, mert nem veszít vitamint, nem kell tartósítani, mert helyi, erre a klímára való. És gondolni kell a környezetvédelemre is, a hazairól meg tudható: időben szedik, itt dolgozzák föl, nem fuvarozzák sok-sok kilométeren keresztül, ráadásul az itt élők keze munkájának eredménye.

Új párod volt a versenyen. Miről beszélgettetek Szabó Gabival, olimpiai és világbajnok kajakosunkkal több mint hétszáz kilométeren keresztül?

Mindenről, de főleg a jóféle ételekről. Néha már a gondolattól beindult a nyálelválasztásunk. Azért abban a program végére megegyeztünk, hogy bármennyire is jó volt, maradunk a kajaknál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top