Sztárok

A Trónok Harca színésznőjét is zaklatta Harvey Weinstein

A hollywoodi producer Lena Headey-t is molesztálta, ráadásul kétszer is, hiába utasította el a színésznő egyértelműen a közeledést.

A Cersei Lannister alakító Lena Headey is csatlakozott ahhoz a 40 nőhöz, akik zaklatással vádolják Harvey Weinstein filmproducert. A Twitteren két esetről is beszámolt, amikor Weinstein molesztálta.

Az első eset a Velencei Filmfesztiválon történt, amikor a producer megkérte, hogy sétáljanak egyet a vízparton. Közben jelzésértékű utalásokat és gesztusokat tett, mire a színésznő kinevette, de teljesen le volt döbbenve, és nem hitte el, hogy ez megtörténhet. Azt mondta Weinsteinnek, hogy olyan lenne, mintha a saját apját csókolná meg, és inkább menjenek vissza a többiekhez, igyanak egy italt.

A következő zaklatás évekkel később Los Angelesben történt. A Trónok Harca színésznője abban bízott, hogy miután kinevette a producert, tiszteletben tartja a kijelölt határokat, és nem fog újra próbálkozni. De nem így történt. Reggelizés közben a szerelmi életéről kezdte faggatni, míg a színésznő próbálta kevésbé személyes témára terelni a beszélgetést.

Később Harvey Weinstein azt mondta, hogy menjenek fel a szobájába, mert odaadna neki egy forgatókönyvet. Felmentek az emeletre a lifttel, a színésznő pedig közölte:

A munkán kívül nem érdekel más, ne gondold, hogy bármi másért vagyok itt veled, semmi sem fog történni.

A producer erre meg sem szólalt, dühös lett, és a színésznő hátára téve a kezét tolta a szobája felé. A kártyája nem nyitotta az ajtót, ezért a nő karját szorosan megragadva kikísérte a hotelből. A végén azt suttogta a fülébe, hogy erről ne beszéljen senkinek. Headey beszállt a kocsiba és sírva fakadt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top