Sztárok

Mindent letarol Németh Kristóf 1987-es videója, érthető, ha keresik

Tizenkét éves korában már szerepelt a tévében, Németh Kristófot azóta megismerik az utcán, kérdezik a munkájáról és a magánéletéről. Talán ezért érdekes, hogy egy régi videója még most is meglepetést tud okozni.

Két házasság, hamarosan megszülető második gyerek, két színház… Mintha Németh Kristóf élete a kettes szám körül forogna. Nem tudjuk, mennyire van így, de az tény, hogy ahogyan a magánéletében, úgy a színházban is kemény harcokat vívott és vív a boldogságáért, a boldogulásáért. Beleástuk magunkat a Google algoritmusába, és megnéztük, hogy mire keresnek a legtöbben Németh Kristóffal kapcsolatban.

Amire a legtöbben keresnek: Németh Kristóf felesége

Németh Kristóf kétszer házasodott. 2007-ben az év esküvője volt, amikor Balatonalmádiban oltár elé vezette akkori párját, Nikit. Az asszony egy kisfiút szült, így Lóci érkezésével háromtagú család lettek. Hamarosan azonban viharfelhők gyülekeztek a házasság felett, és 2010-ben már külön utakon folytatták az életüket. Később, 2014-ben egy Vámos Miklóssal folytatott színházi beszélgetésben az asszony elmondta, hogy ő kezdeményezte a válást. Egykori férje, Németh Kristóf így fogalmazott:

Nagyon sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy túltegyem magam a történteken. Volt egy önpusztító korszak, amikor ittam, nem aludtam, cigarettáztam, búslakodtam, sétálgattam éjszaka.

Bár a válás nem ment egyszerűen, akkor úgy fogalmaztak, hogy sikerült rendezniük a kapcsolatokat.

Németh Kristóf

Fotó: TV2/Buzek Bence

A színész jelenlegi felesége Szikriszt Zita, akivel évek óta ismerték egymást, de csak 2017 nyarán alakult át a barátságuk párkapcsolattá. Zitát a színész fia, a 11 éves Lóci is nagyon megkedvelte, így hamarosan elérkezett az összeköltözés ideje.  2018-ban Kristóf megkérte a kedvese kezét Máltán A legbátrabb páros forgatása után, majd egy téli álomesküvővel megpecsételtek a szerelmüket. A ceremóniát a nagymarosi református templomban tartották, majd egy közeli hotelben elkezdődött a lagzi is.

„Azzal a tudattal kelni, létezni, hogy Zita a feleségem, szavakba nem foglalható. Úgy sétáltunk végig a szálloda hallján, hogy lerítt rólunk a boldogság” – nyilatkozta akkor egy hetilapnak Németh Kristóf.

Amire a legtöbben keresnek: Németh Kristóf Thaiföld

A házaspár Thaiföldön töltötte a nászutat, és ott tudták meg, hogy gyereket várnak.

„Elindultunk kettesben a második nászútra Délkelet-Ázsiába. Illetve, csak azt hittük, kettesben… Ám egyre több jele volt annak, hogy Zita gyereket vár.  Jobb híján thai terhességi tesztet vásároltunk, amelynek nem is nagyon értettük a használati utasítását. Próbáltuk kisilabizálni, hogy vajon úgy működik-e, mint nálunk. Rögtön kettőt vettünk, egy rózsaszínűt meg egy kéket, hogy akár fiú lesz, akár lány, később majd oda tudjuk neki ajándékozni. Mindkettő pozitív lett” – mesélte a Story magazinnak Németh Kristóf. A házaspár végül egy hónapot töltött Thaiföldön, majd hazaérkezésük után azonnal elmentek az orvoshoz. Alig várják, hogy közös gyerekük megszülessen.

Amire a legtöbben keresnek: Németh Kristóf fia

Németh Kristóf tehát hamarosan kétszeres apuka lesz. Kisfia, Lóci tavaly novemberben lett tizenegy éves. Édesapja nagyon büszke is rá, ám arra figyel, hogy megmaradjon a normális gyerekkora, és ne szerepeljen túl sokat a tévében vagy a lapokban.  A színész számára fontos volt az is, hogy nagy fiát elfogadja a jövendőbelije, és fordítva. Még a lánykérés előtt Lóci a Reggeli egyik adásában úgy nyilatkozott Zitáról, hogy nagyon bírja őt, és mindent szeret benne.

Németh Kristóf kisfia Lóci, a Forgatókönyv c. vígjáték bemutatóján (Fotó: Schumy Csaba/dfp.hu)

Apjához hasonlóan egyébként Lóci is fiatalon megtanult fegyverrel lőni. Ám a Mokkában adott interjúban a színész kiemelte, hogy az élvezet mellett a figyelmet, a koncentrációt, a jogi háttér és a veszélyek ismeretét is meg kell ismernie a gyermekének.

„Sokkal fontosabb dolog tisztázni és megtanítani egy gyereknek a legfogékonyabb időszakában azokat a veszélyeket, amelyeket egy fegyver hordozhat magában. Hiszen egy légpuska, egy légpisztoly tényleg bárhol előkerülhet, például egy vurstliban” – mondta a műsorban Németh Kristóf.

Amire a legtöbben keresnek: Németh Kristóf apja

2009-et írtunk, amikor Németh Kristóf elveszítette imádott édesapját. A színész érthetően nagyon nehezen tudta feldolgozni az őt ért veszteséget, de ekkor is igyekezett a szép, közös emlékekre visszagondolni.

„Mindig eszembe jut, hogy az esküvőmön hajnalig ott volt velünk, és mennyire boldog volt, amikor Lócit először a karjában tarthatta” – mesélte akkor a Blikknek a színész. Kiemelte, hogy édesapjának békés, nyugodt élete volt, és 33 évig élt boldog házasságban édesanyjával.  A férfit hosszan tartó betegség után ragadta el a halál, kérése pedig az volt a családjához, hogy ne állítsanak neki sírhelyet, hamvait szórják szét. „Apa nagyon hitt abban, hogy egy ember addig él, amíg a szerettei, a barátai továbbviszik a gondolatait, a szavajárását, az erkölcsi értékeit. Éppen ezért mi nem is érezzük, hogy vége lett valaminek.

Amire a legtöbben keresnek: Németh Kristóf színház

Németh Kristóf régen túllépett már azon, hogy egyszerűen Kertész Gézaként könyveljék el. Nemcsak színészként, és szinkronszínészként lett sikeres, hanem igazgatóként is. 2012–2016 között a magánszínházzá alakult Játékszín négy tulajdonos-igazgatójának egyike volt. 2017-ben megalakította a Fórum Színházat, amely az Uránia Nemzeti Filmszínházban kezdte meg működését. 

Ken Ludwig Primadonnák című bohózatának próbáján a Játékszínben (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

„Ez egy egyszemélyes vállalkozás, nagyon sok pénzt raktam bele. Mivel a pontos részletek üzleti titok részét képezik, csak annyit árulhatok el, hogy a teljes befektetés hetven százaléka saját forrás” – monda akkor a Blikknek. Azóta két év telt el, és a színházzal kapcsolatos küzdelmes napok nem múltak el. Márciusban Németh Kristóf így beszélt a jövőről:

„…Folyik a munka, tervezzük a jövőt, vidéken játszunk, de tény, hogy jelenleg várakozó állásponton vagyunk. A minisztérium nemrégiben írta ki a pályázatot, mi be is adtuk a sajátunkat, de még hónapokba telik, mire kiderül, mi az eredmény… Tényleg a saját tartalékainkból élünk éppen, de ez nem jelenti azt, hogy nem nézünk előre. Nemrégiben Londonban jártunk, ahol megvásároltuk darabok jogait, és tárgyaltunk olyan színházakkal, amelyek szintén egy egykori mozi épületében alakultak meg… Türelmesnek kell lennünk, ami nem mindig könnyű. Nem szeretek rosszat vizionálni, bár hurráoptimista sem vagyok. Jelenleg nem tehetünk mást, mint várunk a döntésre, és tesszük a dolgunkat.”

Amire a legtöbben keresnek: Németh Kristóf Szomszédok

Bizony, bizony. Németh Kristóf is a Szomszédok ifjú szereplői között volt, ám tévedés azt gondolni, hogy csak akkor került a képbe, amikor a készítők lovagot kerestek Julcsikának. Már jóval korábban, a 4. epizódban feltűnt a teleregényben. Ekkor Németh Kristóf 12 éves volt. Ezt a részt még 1987-ben rögzítették. A történet szerint Lenke néni és Taki bácsi meglátogatták (Volán busszal, nem ám a taxival) az Ózdon élő rokonokat. Ott kártyázott az öreg Taki a rokongyerekkel, vagyis Németh Kristóffal.

Később aztán valóban visszatért a csábító Kristóf, aki a Városligetbe vitte sétálni Julcsit, hogy aztán érettségi után összetörje a szívét, és kavarjon Klaudiával. Érik már egy Szomszédok spin-off, lássuk be!

Amire a legtöbben keresnek: Németh Kristóf és Ónodi Eszter

Németh Kristóf 2018-ban tért vissza a képernyőre, amikor is szerepet kapott a TV2 Korhatáros szerelem című sorozatának második évadában. És, hogy ennek mi köze van Ónodi Eszterhez? Nos, a színész alakította Ónodi filmbeli párját.  A szerepről és a felkérésről Németh úgy nyilatkozott, hogy egy Billy Elliot előadás előtt hívták telefonon, hogy az apuka szerepéről beszéljenek vele.  A színész végül a fia véleményét kérte ki, akivel figyelemmel követték az első évadot. Lóci pedig biztatta a papáját, hogy mondjon igent a felkérésre.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetemen mi Eszterrel évfolyamtársak voltunk, és ez volt az első alkalom, hogy együtt forgattunk, így emiatt is külön örültünk ennek a lehetőségnek, hogy egy szép családként mutatkozhatunk be” – nyilatkozta a sorozatwikinek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top