Sztárok

Ezzel tudja a legjobban megdöbbenteni az embereket Varga Iza

Varga Iza a Barátok közt kezdete óta minden hétköznap este ott vár minket a sorozatban. Sikerének és népszerűségének kulcsa talán az, hogy nincsenek sztárallűrjei – abból, amit az elmúlt húsz évben megtudtunk az életéről, akár lehetne a szomszédunk vagy a legjobb barátnőnk is. Varga Iza élete foglalkoztatja is az embereket, úgyhogy megnéztük, mire keresnek rá a legtöbbször vele kapcsolatban.

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza férje

Alig néhány évvel a Barátok közt indulása előtt Varga Iza csatlakozott a kecskeméti Katona József Színház társulatához. Itt ismerte meg későbbi férjét, a rendezőként dolgozó Lendvai Zoltánt, aki szintén 1995-ben érkezett a városba. Hogy hogyan lett a munkakapcsolatból szerelem? Nos, ez egy vicces történet! Minden egy házibuliban kezdődött, ahol odaégett a tej a tűzhelyen. Hogy megnyugtassák a felbőszült házigazdát, Iza és Zoltán nekiállt lesúrolni a tűzhelyet, az alatt a két óra alatt pedig, míg végeztek a tisztogatással, rá is jöttek, hogy ők bizony összetartoznak. A házaspár idén ünnepli az esküvője 18. évfordulóját – amúgy a nász előtt már hat éve együtt éltek –, és két gyerekük született.

Amikor néhány évvel ezelőtt Varga Iza férje interjút adott a Nők Lapjának, Szegő András feltette neki a kérdést, hogy az esküvő után Izabella miért nem akarta felvenni a férje családnevét. „Fel sem vetődött – mondta erre Lendvai Zoltán. – Van már neki szép neve, amit szeretek, miért is kéne, hogy lecserélje. Az a jó, ha megmarad annak, aki, hiszen pont azért vettem el. Az összetartozásnak nem szabad azt jelentenie, hogy az ember elveszíti önmagát, a »nevét«. Mi így választottuk egymást, tehát az a természetes, ha olyannak is fogadjuk el a másikat, amilyen, és nem akarjuk saját képmásunkká gyurmázni. Még a nevében sem.”

Varga Iza és Lendvai Zoltán (Fotó: Schumy Csaba/dfp.hu)

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza lánya

Hadd segítsünk mindenkinek, aki erre keres: Varga Iza nem egy, hanem két gyönyörű lány édesanyja. Idősebbik lánya, Anna 17 éves, húga Sára pedig tavasszal ünnepelte a 12. születésnapját. Annával már a tévénézők is találkozhattak, amikor felkérték, hogy játssza el édesanyja karakterének fiatalkori énjét a Barátok közt-ben.

„Nagyon meghatódtam, amikor kiderült, hogy a tini Nórát fogom alakítani. Különösen akkor, amikor megtudtam, hogy Szőke Bencével forgatok majd, aki apukája karakterét, Miklóst játssza. Kicsit besötétítették a hajam, hogy jobban hasonlítsak anyára. Retró ruhákat kaptam, még a karórám is fehér műanyagból volt” – mesélte 2018-ban a Best magazinnak Anna, aki a szuper élmények ellenére nem készül színésznőnek. „Kriminálpszichológus akarok lenni, bár anyu azt mondja, az kissé veszélyes tud lenni, épp elég izgalmas a pszichológia is.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tavaly, ilyentájt💛💛... #Sári #Anna #egyiknyírfa #másiknyárfa @hotmagazin

Varga Izabella (@vargaizabellaofficial) által megosztott bejegyzés,

Nem is olyan sokára aktuálissá válik majd az a kérdés is, hogy hol tanulnak tovább és hol dolgoznak a lányok. És mit tennének a szülők, ha Anna és Sára úgy döntenének, hogy külföldön szeretnének boldogulni? Erről kérdezte Izát és férjét a Story magazin egy évvel ezelőtt. „Ha így alakul, nem utazni szeretnék, hanem költözni. […] Így csak annyit kértem tőlük, ha mennek, egy helyre menjenek, rossz lenne, ha az egyik Kínában, a másik meg Kanadában kötne ki” – válaszolta a sikeres színésznő.

Ezenfelül van egy „fogadott lánya” is a színésznőnek. Pásztor Virág alakítja Berényi Tímeát tavaly április óta, és Izával az elejétől megvan köztük az összhang. Gyakran viccelődnek a közösségi oldalaikon is ezzel, a forgatási szünetekben pedig alig várják, hogy egy nagyot beszélgessenek egymással. 

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza és Szőke Zoltán

Huszonegy év. Ilyen hosszú ideje ismeri egymást Szőke Zoltán és Varga Iza. Nemcsak a Barátok közt, de az RTL klub legismertebb arcai is ők, akikkel naponta találkozhatunk, igaz, csak a képernyőn. Idén tavasszal azonban olyan hír járta be a sajtót, amely alapvetően változtatja meg nemcsak a Barátok közt, de a színészek életét is: a mindig főgonoszt játszó Szőke Zoltán, vagyis Berényi Miklós búcsúzik a sorozattól, a színész úgy érezte, hogy a karaktere nem összeegyeztethető a magánéletével, így a távozás mellett döntött. Varga Iza és Szőke Zoltán a legelső epizódtól kezdve szerepel a sorozatban, ráadásul nemcsak a képernyőn, de a színpadon is házaspárt alakítanak egy darabban.

„Fura kapcsolat van köztünk, hiszen 21 éve vagyunk mi egymás párjai… Ez egy különleges ajándék az életünkben. Félszavakból, tekintetekből is megértjük egymást” – mondta ennek kapcsán a Reggeliben Varga Iza.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

20 éves a Barátok közt. Ööööö... #látszik 😂😂😂

Varga Izabella (@vargaizabellaofficial) által megosztott bejegyzés,

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza keze

Mielőtt rátérnénk Varga Izára és a kezére, elmesélünk egy ide kapcsolódó történetet. Néhány évvel ezelőtt egy reggel Lengyelországban arra ébredtek a sajtó munkatársai, hogy a Google felkapott kereséseit jelző kimutatások szerint a legtöbb találat a „köszvény” szóra érkezett. A világban számos politikai és sportesemény történt előző nap, amire kereshettek volna az emberek, de a legtöbben mégis erre a betegségre voltak kíváncsiak. Az újságírók kutatni kezdtek, hogy mi lehet ennek az oka, és persze pár perc alatt kiderült, hogy a nálunk is sikeres Szulejmán sorozatban a szultánt a köszvény kínozta, az emberek pedig ezért kerestek a betegségre.

Hogy ez mennyiben kapcsolódik Varga Iza kezéhez? Nos, a „Varga Iza keze” kifejezésre akkor kezdtek el keresgélni a magyarok, amikor 2018 októberében arról számoltak be a lapok, hogy egy konyhai baleset következtében komoly égési sérüléseket szenvedett a kezén a színésznő. Iza, akit a Honvédkórházban ápoltak, a következő közleményt adta ki akkor: „Konyhai balesetben lángoló olaj ömlött a kezemre, súlyos sérüléseket okozva. Többet erről nem mondanék, maradjunk annyiban, hogy végtelenül hálás vagyok, mert ez volt a legkisebb »ár«, amit fizethettünk abban a helyzetben. A legjobb kezekben vagyok, de a gyógyulás hosszadalmas lesz…”

Iza sérült kézzel a Barátok közt-ben (Fotó: RTL Klub)

Iza sérülését a sorozatba is beleírták a készítők. Akkoriban dr. Balogh Nóra karaktere egy börtönben sínylődött, és a történet szerint vitába keveredett a börtönkonyhán, innen származtak a sebei. „Hálás vagyok a stábnak, amiért annyit segítettek abban az időszakban. Mivel vezetni nem tudtam, hoztak-vittek a forgatásokra, próbálták úgy intézni, hogy a jeleneteim egy napon legyenek, így pihenhessek. Eleinte csak úgy tudtam forgatni, hogy folyamatosan jegelni kellett a kezem, a jégakkut csak a felvétel alatt tettem le, de arra is figyeltek, hogy mindig hideg legyen” – mondta a Blikknek a színésznő.

Amire a legtöbben keresnek: Varga Iza fogyása

A hírességek fogyása vagy éppen súlygyarapodása mindig izgalomban tartja az embereket. Természetesen igaz ez Varga Izára is: 2015-ben volt egy komolyabb fogyása a színésznőnek, ami után többen is megkérdezték, vajon minek köszönhető a látványos változás. Akkor a Story magazinnak azt mondta a sztár, hogy nem kell luxusmegoldásokra gondolniuk az embereknek: egyszerűen úgy döntött, hogy változtat az étkezési szokásain. Iza négy évvel ezelőtt a paleodiétát kezdte követni, és eltávolította az étrendjéből a rizst, a krumplit és a tésztát, helyette pedig zöldséget, gyümölcsöt és húst készített nemcsak magának, hanem a családjának is. Emellett kerülte a cukrot, és a főzelékekhez nem készített rántást sem. A dologra sokan rácsodálkoznak, mondván: ennyi lenne a titok? Nos, annyi biztos, hogy a táplálkozáson sok múlik!

A dietetikusok állítják: a sikeres fogyás az életmódváltással kezdődik, ezen belül 20 százalék a mozgás, 80 százalék pedig a táplálkozás szerepe. Azzal, hogy Iza csökkentette a cukor-, a rizs-, a tészta- és a krumplifogyasztását, tulajdonképpen a hízásban nagy szerepet játszó szénhidrátbevitelt csökkentette le, amitől meg is indult a fogyás. Iza egyébként akkor azt is elmondta, hogy nem a kilókat, hanem a ruhaméretet nézi. Meglepő módon azonban esetében nem is a kilókra kíváncsiak leginkább az emberek, hanem a centikre, vagyis a magasságára. A színésznő ennek kapcsán egyszer így fogalmazott:

„Valamiért az él az emberek képzeletében, hogy Balogh Nóra, vagyis én, legalább 180 centi magas vagyok. Nagyon meglepődnek, amikor az életben egy 164 centis nővel találkoznak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top