Sztárok

Civil a sztárban – Sztárban sztár leszek kritika

Hibrid tehetségkutató lett a házibuliból, fél- és egész nótásokkal indult el az érdemei elismerése mellett átalakított Sztárban sztár.

Miután a Story magazin hasábjairól ismert populáció fele megmutatta már, hogyan képes magyar és nemzetközi popénekesek bőrébe bújni, a másik fele pedig nem tud énekelni, valamit változtatni kell. Ezt gondolhatták a TV2 legsikeresebb produkciójának, a Sztárban sztárnak az alkotói: a brainstorming végén pedig megszületett a műsor civilesítésének ötlete.

A Sztárban sztár leszek persze nem úgy készül, hogy az öltözőbe, ahol eddig Szinetár Dóra, Gáspár Laci vagy éppen Tóth Vera alakult át, most színészi vénával megáldott gyámügyi előadók és aranytorkú kézbesítők költöznek, a civileknek keményen meg kell küzdeniük a bekerülésért egy klasszikus tehetségkutatóban, amelyben az X-Faktor és a The Voice elemei keverednek egymással.

Lehet ugyan érdekes műsor még ebből is, az a házibuli-hangulat, ami a Sztárban Sztár sajátja volt, most eltűnik. Bár a celebritások is komolyan vették a vetélkedést, popzenei karrierjükben inkább csak egy kis színfolt volt a szereplés. Itt viszont vérre megy a játék, ez egy pénzdíjas, zenés paródiaverseny. A négytagú zsűriben Pápai Joci és Horváth Tamás ösztönös szemlélők, Tóth Gabi és Bereczki Zoltán a szakmaiság szigorú őrei, akik nem engednek akárkit maguk közé. Az új formátum előnye, hogy a csatornának nem kell lemondania a tehetségkutatók ajándékadásairól, azaz az önkritika nélküli szerencsétlenek halálraítélt próbálkozásairól.

Bereczki Zoli, Horváth Tamás, Tóth Gabi és Pápai Joci, a zsűri (Fotó: TV2)

Ők valószínűleg nem futnak be a műsorban, de segítik az évad beröffentését, hiszen másokat kinevetni gyerekkorunk óta kedves tevékenységünk, és ennek a képernyő előtt ülve lelkiismeret-furdalás nélkül adózhatunk. Hogy a készítők nem szóltak a versenyzőknek, milyen műsorba hívják őket, vagy csak nem érdekelte őket, hova érkeznek, azt nem tudni. Mindenesetre az első selejtező próbálkozóinak többsége csak úgy énekelgetni jött, átlényegülésről szó sem volt, az eltanácsolást a zsűri végezte, időnként feleslegesen lekezelő stílusban. Az ítészek egyébként X-Faktor módjára szórják az igeneket, majd a The Voice-ból kölcsönözve küzdenek meg saját választottjaik kegyeiért, éppen csak a szék nem forog.

Tilla kissé rezignáltan celebrálja élete körülbelül 985. tehetségkutató adását, amelyben a sok amatőr között időről időre kétségtelenül megjelenik egy-egy figyelemreméltó zenei parodista. Vicces és pontos volt a fiú, aki egy véletlen jópofáskodás alkalmával vette észre, hogy ő tulajdonképpen Kasza Tibi. A Jóisten, pontosabban a dramaturgia a végére hagyta a csúcsteljesítményt, Tasnádi Bence, a Katona József Színházból, nemcsak eljátssza, hogy ő Mick Jagger, de el is énekli, ami azért nem semmi. A Sztárban sztár leszek egyelőre a szegény ember The Voice-a, de még lehet belőle akármi is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top