Sztárok

Saját filmjük leplezte le Meghan és Harry viszonyát, nem túl rózsás a helyzet

Finoman szólva is vegyes fogadtatást kapott a sussexi hercegné és Harry herceg őszintesége. Meghan hercegné ismét téma.

2016-os megismerkedésük óta Harry herceg és Meghan Markle szinte mindent megtettek azért, hogy a nyilvánosságot kizárják magánéletükből. Meghan még a brit monarchia tradíciójával is szakított, amikor nem állt kamerák elé közvetlenül gyerekük, Archie születése után. 

Így aztán valahol meglepő volt, hogy nemrég dokumentumfilmet adtak ki afrikai utazásukról, amiben igencsak őszintén beszéltek, főként nehézségeikről. Azért írjuk, hogy valahol meglepő, mert a rossz nyelvek szerint szükségét érezték annak, hogy beszéljenek, ezzel próbálva helyreállítani megtépázott hírnevüket.

Bár Meghan hercegné mindent megtesz, hogy a néhai Diana hercegnő nyomdokaiba lépjen, sokak szerint ez nem igazán sikerül neki. Ugyanis a szabályok figyelmen kívül hagyása és a kedves mosoly nem elég a szerénységhez, amit Diana természetesen sugárzott.

Többen kifogásolták, hogy az egykori színésznő mutatott egyszerűsége színjáték, hiszen ugyanakkor a pénzköltésben igencsak elöljár. Több milliós babaváró bulit tartott és előszeretettel repked az Egyesült Államokba, magángépen.

A mostani dokumentumfilm, a Harry & Meghan: An African Journey fogadtatása a nézők körében inkább negatív volt, mint pozitív. A kommentelők nagy része nem tudja sajnálni Meghan hercegnét azért, hogy nekiment a bulvársajtó, mivel a királyi család tagjaként nyilvánvaló volt, hogy a középpontba kerül, és szerintük van is min csámcsogniuk apjával való viszonya és a már említett, a britek adójából származó költekezése miatt. Kevesebben ragadták meg azt, ami a pár vélhető célja volt, hogy ők is emberek, akiknek vannak érzéseik és örülnének, ha annak ellenére, hogy közszereplők, tiszteletben tartanák magánéletüket.

De vegyük is sorra, mi minden derült ki a dokufilmből.

1. Meghan Markle szerint az, ahogyan a bulvársajtó bánik vele, túlmegy minden határon

Amikor a riporter, Tom Bradby azzal szembesítette a hercegnét, hogy mivel közpénzből él, ezért igenis a népre és a sajtóra tartozik az élete, Meghan Markle ezt nem tagadta, de állította, hogy amit a bulvársajtó vele tesz már túlment egy határon.

„Egyetértek vele fair körülmények között. Ha bármi rosszat tettünk volna, én lennék az első, aki azt mondja, bocsánat. De amikor olyan dolgokat állítanak, amik nem igazak, és mondtuk is, hogy hazugságok és ennek ellenére még mindig hangoztatják, akkor az már nincs rendben” – magyarázta Meghan az okokat a mögött, hogy férjével feljelentették a bulvársajtót.

2. Archie imádta Afrikát

Kétségtelen, hogy az afrikai turné során láthatták az emberek legtöbbször a kis Archie Mountbatten-Windsort, Meghan és Harry elsőszülöttjét.

„Az igazság az, hogy imádja Afrikát. Megtalálta a hangját, amióta itt vagyunk, fel alá rugózik és hangoskodik” – mondta Harry a filmben.  „Azt hittük, hogy egy boldog gyerek, de itt még boldogabb, boldogabb, mint valaha” – tette hozzá Meghan.

3. A Desmond Tutuval való találkozás különleges élmény volt a párnak

A Nobel- békedíjas anglikán egyházi vezető és emberjogi aktivista, Desmond Tutu is fogadta a hercegi párt. Meghan hercegné szerint nem csak neki és Harry hercegnek volt ez óriási élmény, hanem Archie-nak is, hogy élete elején találkozhatott „korunk egyik legbefolyásosabb vezetőjével”.

4. Meghan hercegné az utolsó pillanatban átírta johannesburgi beszédét

A Nyanga szegregátumba is ellátogatott a hercegné, ahol a The Justice Desk munkáját tekintették meg, egy szervezetét, amely önvédelmi órákat és önbecsülés fejlesztő órákat tart nőknek.

„Itt állok előttetek, mint anya, feleség, mint színes bőrű nő és a testvéretek” – mondta a közönségnek Meghan hercegné. Ez a nyitómondat, bár sokak elismerését kiváltotta, majdnem kimaradt a beszédből. „Utolsó pillanatban adtam hozzá a beszédemhez, előtte megkérdeztem Harryt, hogy mit szól hozzá? Azt válaszolta: ha ezt érzed helyesnek, akkor ezt kell mondanod!”

5. Harry őszintén beszélt mentális egészségéről

Kicsit könnyebb dolga volt a megnyílásban Harrynek Tom Bradby-vel, mivel húsz éve ismerik egymást. Sussex hercege bevallotta, hogy mentális jóléte folyamatos munkát igényel. „Azt hittem, hogy már túl vagyok rajta, de hirtelen minden visszatért, és rájöttem, hogy ez valami, amin folyamatosan dolgoznom kell” – mondta Harry utalva arra a traumára ami azután érte, ami édesanyjával történt.

Harry arról is beszélt, hogy nem véletlenül tesz meg mindent azért, hogy megvédje feleségét a sajtótól, hisz, ahogyan fogalmazott, a mai napig, ha meglát egy vakuzó kamerát, édesanyja jut eszébe. „Nem fogom engedni, hogy a folyamatos unszolásra belemenjek egy olyan játékba, ami megölte az anyámat!”

6. Meghan értékelte, hogy valaki megkérdezte tőle, hogy van

„Minden nő nagyon érzékeny és sebezhető, amikor várandós, és ez velem sem volt másként” – emlékezett Bradbynek Meghan. hozzátéve, hogy a helyzetét nemcsak a terhessége, hanem az a tény is nehezítette, hogy friss házasként kellett felkészülnie az anyaszerepre.

Meghan a beszélgetés során kitért arra, hálás a riporternek, amiért a hogyléte felől érdeklődik, ezt ugyanis mostanáig csak nagyon kevesek tették meg. A rá nehezedő nagy nyomás és az emberek érzéketlensége láthatóan megviselte a hercegnét, aki az interjú e pontján egy pillanatra el is érzékenyült. A riporter kérdésére elmondta, ami a mentális egészségét illeti, kimondhatja, hogy jelenleg nincs jól. Inkább létezik, nem él.

7. Harry elismerte, hogy nincsenek most jóban Vilmossal

„A nyomás velejárója egy olyan családban, amilyen a miénk, hogy, hát, dolgok történnek. Testvérek vagyunk, mindig is azok leszünk, de most teljesen más utakon járunk. De mindig ott leszek neki, és ő is mindig ott lesz nekem” – fogalmazott Harry herceg.

7. A dokumentumfilm utóélete. Tom Bradby próbált empatikus lenni a párral, akik láthatóan nagyon nincsenek jól

„Az az igazság Harryről, hogy ha egy őszinte kérdést teszel fel neki, ő mindig őszinte választ fog adni, ha jót tesz az imidzsének, ha nem” – mondta Bradby a dokumentumfilm megjelenése utáni első interjújában. A riporter hozzátette, látta, hogy nem minden rózsás a hercegi pár háza táján, ezért igyekezett olyan empatikus filmet készíteni, amilyet csak lehetett.

Bradby azt mondta, reméli a dokumentumfilm arra lesz jó, hogy mindenki, beleértve a hercegi párt, a bulvárlapokat és az embereket, vegyen egy mély levegőt, és gondolja át a dolgokat.

Meghan közben folytatja, amit már elkezdett, kilóg egy kicsit a sorból. Bájos pillanatnak lehettek ugyanis szemtanúi azok, akik részt vettek kedd este a londoni Royal Albert Hallban a One Young World nonprofit szervezet konferenciájának nyitóceremóniáján. Amikor Meghan hercegné a rendezvény díszvendégeként felment a színpadra, hogy üdvözölje Kate Robertsont, a szervezet társalapítóját, nem engedte, hogy meghajoljon előtte. A neki, hercegnéként kijáró meghajlás helyett inkább egy hatalmas öleléssel köszöntötte. Vannak, akik szerint ez a gesztus is mutatja a 37 éves Meghan hercegné természetességét. Az őt kevésbé kedvelőknek meg nyilván a királyi család hagyományai iránti tiszteletlenségét.

Ki tud itt kiigazodni, ugye?

(Kiemelt kép: (Fotó: Chris Jackson /Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top