Sztárok

Ezt a döntést hozta II. Erzsébet Harry és Meghan ügyében

II. Erzsébet beleegyezett, hogy Harry és Meghan Markle „új életet kezdjenek” Kanadában, de „mélyen megbántotta”, hogy unokája a háta mögött jelentette be a döntést. A szakításban az is közrejátszhatott, hogy Vilmos herceg állítólag „zaklatta” a fiatal párt.

II. Erzsébet közölte: a királyi család „nagyon konstruktív döntéseket hozott”, miután Harry sussexi herceg és felesége, Meghan Markle a múlt héten az Instagramon bejelentették, hogy feladják a királyi család tagjaként viselt tisztségeiket, és új életet kezdenek Kanadában – írja a Daily Mail.

Harry sussexi hercegrõl, a brit trónörökös másodszülött fiáról és a feleségéről, Meghan sussexi hercegnőről szóló cikket olvas egy nő egy londoni fodrászüzletben 2020. január 10-én (Fotó: MTI / EPA / Andy Rain)

A királynő hétfőre hívott össze családi válságtanácskozást a vidéki rezidenciájául szolgáló Sandringham House-ba. Mint mondta: elfogadja Harryék döntését, de jobban örült volna, ha a hercegi pár „teljes munkaidőben dolgozó” tagja marad a királyi családnak.

A több mint kétórás tanácskozás után Harry, Vilmos és Károly herceg külön autóban távoztak a kastélyból. A sussexi herceg először találkozott a királynővel, az apjával és a bátyjával, amióta Meghannel bejelentették a döntésüket. Az ügynek különös pikantériát kölcsönöz, hogy a Times hétfőn azt írta, Meghan többek között azért akart távolabb költözni a királyi családtól, mert Vilmos „zaklatja” őket.

A királynő közleménye szerint a pár „átmenetileg” Nagy-Britannia és Kanada között ingázik majd. Harry azt kérte a nagyanyjától, hogy feleségével együtt megtarthassák királyi rangjukat, de azt is elmondta: a továbbiakban nem akarnak a brit alattvalók adójából élni, inkább maguk szeretnék megteremteni a tisztes megélhetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top