Sztárok

Pokorny Lia jobban érzi most magát, mint huszonévesen – azt a rajongói is érzik, de nem csak ezért szeretik

Szinte nem lehet úgy bekapcsolni a tévét, hogy ne bukkanjon fel Pokorny Lia, így megnéztük, hogy mire kíváncsiak vele kapcsolatban a leginkább az emberek.

Pokorny Liából sugárzik az életkedv. Azt mondja munkára ritkán tud nemet mondani, és ez látszik is, hiszen számos kiváló sorozatban láthattuk az elmúlt egy évben, de nem csak erre kíváncsiak az emberek, ha a színésznőről van szó.

Amire a legtöbben keresnek: Pokorny Lia fia és férje

Pokorny Lia volt férje Csányi Sándor, szinte hihetetlen, de ez a tény sokakat meglep. Házasságuk 2006-ban ért véget, amikor közös gyerekük, Misi kétéves volt. Akkor a lapok arról számoltak be, hogy egy ideje már nem működött ez a kapcsolat, de a kisfiuk kedvéért még együtt maradtak. Egyikük sem akarta kommentálni a híreket, Csányi azonban leszögezte az RTL Klub Találkozások című műsorában, hogy csak később kezdett találkozgatni Erdélyi Tímeával, nem a házassága alatt. Pokony Lia és Csányi Sándor hat évig volt együtt. Barátságban váltak el, de a színésznő mindig kategorikusan elzárkózott attól, hogy a házasságáról beszéljen. „Nem beszélek a magánéletemről, mert az az én életem”– mondta.

Csányi Sándor és Pokorny LIa

Csányi Sándor és Pokorny Lia a Csak Szex és más semmi premierjén (Fotó: Schumy Csaba/ smagpictures.com)

Misi ma már 17 éves kamasz. Amikor 2018-ban interjút készítettünk Pokorny Liával úgy fogalmazott, hogy fia nagyon erős gyerek, de nem várja el, hogy a nehéz helyzetekben támogassa őt, hiszen egy gyereknek nem ez a dolga.

„Ő nem a barátom, hanem a gyerekem. Az más kérdés, hogy partnernek tekintem, de akkor sem várhatom el tőle, hogy segítsen megoldani a problémáimat. Nem rakhatok ekkora súlyt a vállára…”

Arról a Borsnak beszélt egy színházi premierje kapcsán a művésznő, hogy mennyire izgul, amikor Misi megnézi őt egy darabban. „Mindig nagyon izgulok, ha megnéz, mert az előadás minden bűnömért – amit bűnnek élek meg – egy nagy bocsánatkérés – utal arra Lia, hogy ilyenkor kevesebb ideje jut a gyerekre.” Az már egy másik interjúból derült ki, hogy Misit nem érdekli a színészet, basszusgitározik, és zenekart alapított 2018-ban.

Ami a színésznő magánéletét illeti, nagy megszállottja az asztrológiának és idén februárban a Story magazinból kiderült, nagy változások várnak rá idén. „A Szaturnusz helyzetéből én is arra következtetek, hogy az élet több területén következhet be stabilitás, és ebben akár benne lehet a magánélet is…” – ez pedig akár egy esküvőt is jelenthet, mondta Liának az asztrológus. 

Amire a legtöbben keresnek: Pokorny Lia fiatalon

Pokorny Lia úgy fogalmazott korábban a Nők Lapjának, hogy nem akart színésznő lenni, de tudta, hogy mégis az lesz. „Emlékszem, ahogy öt-hatévesen fekszem este az ágyban a felkapcsolva hagyott piros lámpa fényében, és miközben hallgatom a mesekazettán Bánsági Ildikót, Ruttkai Évát, Márkus Lászlót, Mensáros Lászlót, azon gondolkodom, kik ezek a varázslók, akik ennyire másként mesélnek, és hogy egyszer én is így akarok mesélni”– magyarázta később a HVG-nek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Farsang, talán 1977-ből...nekem sem egyszerű, ha értitek mire gondolok...😩😂😂🎉

Pokorny Lia (@liapokorny) által megosztott bejegyzés,

Kétszer is felvételizett a színművészetire, és bár nem sikerült bejutnia, nem adta fel a terveit és elismert színésznő vált belőle. Huszonhárom évesen felvették a Pinceszínház társulatába. Bár egy darabig úgy érezte, hogy a főiskolai elutasítással mindig meg kell kérdőjelezni, hogy van-e helye ezen a pályán, ez később átfordult benne.

„Egy nagyon különös, édes érzés lett ebből az egészből, hogy kimondottan elkezdtem szeretni, hogy nem jártam főiskolára, mert úgy nagyon egyszerű dolog színésznek lenni, hogy az ember főiskolára jár”magyarázta Lia.

Pokorny Lia fiatalon
Megnézem
Összes kép (9)

Még 2014-ben a Best magazinnak beszélt egy zaklatott időszakról az életében. „Gyerekként volt egy titkom, amit nem osztottam meg a szüleimmel. Az édesapámat nagyon szeretem, de olyan tartása van, olyan szép elvei az életről, hogy úgy éreztem, ez nem fér bele.”

Lia tizenkét év körüli volt, amikor balesetet szenvedett, és kórházba került. Elmondása szerint egy ott praktizáló orvos, jobban odafigyelt rá a kelleténél. „Amikor kiengedtek a kórházból, és észrevettem, hogy autóval követ az utcán, megvár az iskola előtt, akkor tudtam, hogy ez már nem normális.”

Amire a legtöbben keresnek: Pokorny Lia filmek és sorozatok

2000 és 2010 között Porkorny Liát inkább a filmekben láttuk, az elmúlt 10 évben inkább a sorozatokban tűnt fel. Olyan mozifilmekben játszott, mint a Poligamy, a Valami Amerika 3. része, vagy Gigor Attila Kútja.

Ám 2011 óta számos sikersorozatban szerepelt. Hatalmas műorral szerettük meg az HBO Társas játék sorozatában. „Ahogy rám került, nem kellett eljátszanom, hogy szorongok, magától jött az érzés. Mindenkinek ajánlom, aki elégedetlen valamelyik testrészével: ragasszon fel rá egy otromba kiegészítőt. Amikor leveszi, megkönnyebbül”- mondta a második évad kapcsán a HVG-nek.

Volt zsűritag tehetségkutatóban, és oszlopos tagja a Beugrónak is. Majd jött 2018, amikor csatlakozott A mi kis falunk szereplőihez. Itt postást, a szintén RTL-es Jófiúkban pedig már rendőrfeleséget játszott. Újabb RTL-es produkció, az Álarcos énekes showműsor következett, ahol a polip maszkját viselte, és tavasszal egy kissé zűrős anyuka szerepét is bevállalta a Segítség! Itthon vagyok! új sorozatban. Talán kevesebben ismerik, de nálunk nagy kedvenc volt a 2019-es Ízig-vérig sorozat is, amelyben a főszereplő, Gryllus Dorka testvérét alakította.

Gryllus Dorka és Pokorny Lia az Ízig-vérig forgatásán (Fotó: Viasat3/Sághy Tímea)

Gryllus Dorka és Pokorny Lia az Ízig-vérig forgatásán (Fotó: Viasat3/Sághy Tímea)

Ennyi forgatás mellett, még ott a nagy szerelme, a színház is, és anyaként is helytáll. Egy 2012-es interjúban úgy fogalmazott, hogy nem nagyon tud nemet mondani felkérésékre, és szeretne magának mindig bizonyítani. „Néha azt érzem, hogy a túlvállalás lefáraszt, és elegem van, nem bírom tovább, de közben tetszik is az, hogy ekkora energiák vannak még bennem. Emellett talán az összes munkámban tetten érthető, hogy összefüggnek valamely közösséggel, amelyek számomra fontosak. Akár a családommal, akár egy stábbal, akár például a Hajléktalan Színházzal. Vagy olyan alapvető emberi értékekkel, amelyekben váltig hiszek, és fontosnak tartok…”

Pokorny Lia nem görcsöl, nem csatározik. Valahogy úgy tűnik, sugározza az elfogadást és a kiegyensúlyozottságot. Amikor idén márciusban a Nők Lapja Évszakok munkatársa arról kérdezte, hogyan viszonyul az idő múlásához, így válaszolt:

Nyugodtan kimondom, hogy elmúltam negyvennyolc. Az ember nyilván látja a tükörben a változást, de én sokkal jobban érzem magam most, mint huszonévesen.”

Tegyük hozzá, hogy ez látszik is rajta!

Mi történt az RTL sorozatainak szereplőivel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top