nlc.hu
Sztárok

Erőlködős műsor a Dancing with the Stars

Stohl András szerint a Dancing with the Stars már Hollywood – nem értünk egyet vele

Van egy bája annak, amikor az esküvőn az ifjú pár eljár egy hosszan begyakorolt nyitótáncot, amit heteken át próbáltak. Azonban ilyen produkciókat nézni három és fél órán át iszonyatosan agyzsibbasztó élmény.

Budapest image-filmként indított a Dancing with the Stars első élő adása, a főcímben az esti, szépen kivilágított fővárosban táncoltak, és már majdnem arra gondoltam, hogy véletlenül adásba tettek egy Magyar Turisztikai Ügynökség gyártotta, külföldre szánt reklámot, amikor egyszer csak a Citadella Szabadság-szobra kezében megjelent egy diszkógömb, és kezdetét vette a TV2 erőteljesen reklámozott táncos show-ja, a Dancing with the Stars.

Stohl András és Lékai-Kiss Ramóna

Stohl András és Lékai-Kiss Ramóna a Dancing with the Stars első adásában

Majd jött Kiss Ramóna és Stohl András hatalmas vigyorral táncikálva, és akkora kötelező jókedvvel kezdték el vezetni a műsort, hogy már-már zavarba jöttem a tévé előtt ülve. Úgy éreztem magam, mint amikor későn érkezem meg egy házibuliba, és körülöttem már mindenki részeg, én meg nem értem, hogy mire fel ez a nagy jókedv és felhajtás. És akkor még hátravolt a műsorból három és negyed óra.

Nem csak Gabriela Spanicról szólt

Eléggé tartottam attól, hogy az egész műsor egy nagy Gabriela Spanicozásból áll majd, ugyanis a felvezetés nagy része az ő személye köré épült, és a műsor elején is a kelleténél kicsit többször hangzott el a Paula és Paulina sztárjának neve. Ahogy egyszer meg is jegyezték: „Gabriela Spanic és a többiek” show-ja ez, ráadásul a felépítés is gyanús volt: a telenovella-csillag táncát hagyták utolsónak, hogy minden olyan néző is végignézze a bő három órát, aki csak miatta kapcsolt aznap este a TV2-re. Szerencsére ebben nem lett igazam, a Spanicozásból még időben visszavettek, és a műsorban nem kapott látványosan több teret a többi versenyzőnél, és ez így volt korrekt.

A Dancing with the Stars legfőbb problémájára már az első két-három fellépés közben fény derült, és ez a zsűri. Szinte semmilyen összhang nincs a zsűritagok között, akik alig reagálnak egymásra. Megszólalásaik nagyrészt humortalanok, és kimerülnek a sztársimogatásban. Egyedül Ördög Nóra próbálta menteni a menthetőt, és a tévés rutinja mindenképp mellette szólt, de hiába van egyetlen jól működő zsűritag, ha senki sem kapcsolódik be mellé. Értem én, hogy nem lehet egyszerű egyszerre szórakoztató, szókimondó és a tánchoz is értő zsűritagokat szerezni, de ez ettől még nem lesz mentség a jelenlegi helyzetre, amiben még Molnár Andrea lehet a fény az alagút végén, ugyanis neki legalább volt egy-két szellemesebb hozzászólása például a magyar foci jelenlegi állapotáról.

Dancing with the Stars zsűrije: A zsűri tagjai: Ördög Nóra, Molnár Andrea, Kováts Gergely Csanád és Schiffer Miklós

Dancing with the Stars-zsűri: Schiffer Miklós,  Molnár Andrea, Ördög Nóra és Kováts Gergely Csanád

RTL-es utánérzés

A hatalmas világszenzációként beharangozott műsornak nem tett jót, hogy ugyan a Dancing with the Stars valóban egy teljesen új formátum idehaza, mégsem hatott újnak, ugyanis az RTL Klubon öt évadon át futott Szombat esti láz annak idején ügyesen merített a nemzetközi formátumból, ezért végig az lehetett az érzésünk, mintha annak a műsornak egy új évadát láttuk volna. Az utánérzésen nem segített az sem, hogy a TV2-nél pont ugyanazokat a műsorvezetőket, Stohl Andrást és Ördög Nórát szerződtették a produkcióhoz, akik annak idején a konkurencia műsorában is megfordultak, és ezen nem változtat az sem, hogy Ördög ezúttal a zsűritagok közé ülhetett be, Lékai-Kiss Ramóna pedig ezúttal nem táncolt.

Dancing with the Stars stúdió

Dancing with the Stars-stúdió

Vagyis aki arra számított, hogy a Dancing with the Starstól valami újat kap, az ezt sajnos nem kapta meg, és maximum a kicsit látványosabb díszlet jelenthetett neki valamiféle újdonságot. Mondjuk azt nem  nagyon értem, hogy ha a dalokat élőben nyomják a stúdióban egy jókora zenekarral, akkor azt a zenekart miért kell a háttér sötétjében eltüntetni, és miért nem lehet extra látványelem. Könnyen lehet, hogy ez a jogtulajdonos előírása, mert nem szeretnék, ha a táncról bármi másra tévedne a figyelmünk. Ez csak azért kár, mert maguk a táncelőadások a legtöbb esetben nem voltak elég izgalmasak ahhoz, hogy akár két percre is lekössék a figyelmünket.

A középszer kit érdekel?

Biztosan bennem van a hiba, de úgy tartom, hogy egy táncot csak akkor élvezetes nézni, ha nagyon jó vagy nagyon béna. A Dancing with the Stars első adásában mindkét kategóriából csak egyet-egyet találtam. Emilio lealibizte az egész műsort, és tánc helyett inkább csak úgy tett, mintha táncolna, a valódi munkát pedig ráhagyta a partnerére. Tényleg egy pofátlan blöff volt az egész, és épp ettől vált valamennyire szórakoztatóvá, de ha az ember tényleg egy élvezetes táncelőadást akart látni, azzal csak Pásztor Annáék tudtak szolgálni, és a jelenlegi párokból rajtuk kívül még maximum Détár Enikőékből tudom kinézni, hogy egyszer talán még tőlük is láthatunk hasonlót. A többi táncelőadás pedig a langyos középszer különböző árnyalatait jelentette, és bár a műsor végén Stohl András beszélt valamit a fantasztikusan erős mezőnyről, ez a gárda ettől távolabb nem is állhatott volna.

A Dancing with the Stars versenyzői

A Dancing with the Stars versenyzői

Természetesen ezzel nem a hivatásos táncosok lelkébe akarok beletaposni, hiszen ilyenkor az amatőr partner az, aki általában visszahúzza a profit, aki ilyen körülmények között, ilyen partnerrel csak a töredékét tudja bemutatni a valódi tudásának. Egyszerűen ezt a középszert még az állandóan mozgásban lévő, és tengeribetegeknél könnyen émelygést okozó kamerákkal és a világ össze lámpájával sem lehet hosszú távon izgalmassá tenni, pláne, hogy a zsűri sem tud sokat javítani a helyzeten. Az sem segít, hogy Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András görcsösen próbálja azt a látszatot kelteni, hogy a világ legjobb bulijának lehetünk szemtanúi, de a görcsös, erőltetett jókedv látványa nálam hosszú távon csak rosszkedvet képes okozni.

Az élvezetes rész

A rétestésztára nyújtott műsor egyetlen élvezetes részét pont a végére hagyták: amikor Majka, Csepregi Éva, Tóth Andi, Nagy Feró és a többiek énekeltek egy mashupot a híres magyar táncos szövegű dalokból, az tényleg rendben volt, abban a pár percben magához tért a műsor, de valószínűtlen, hogy ehhez hasonló masszív produkciót minden egyes adásban kapunk majd.

Majka is fellépett a Dancing with Stars első adásában

Majka is fellépett a Dancing with Stars első adásában

Egyetlen reménysugárnak azt látom, hogy a táncosok közti kapcsolatok/konfliktusok idővel talán válnak majd annyira érdekessé, hogy legalább a személyes drámáikon izgulhassunk a fellépéseket megelőző videókban, mert enélkül nagyon hamar unalomba fulladhat a Dancing with the Stars még úgy is, hogy az RTL Klub nem állított szembe vele hasonló kaliberű műsort. Erre a lehetőségük már az első adásban is megvolt: ha Marsi Anikó drámáját bővebben bemutatják az első táncpartnerével, az biztosan izgalmas lett volna, de a szerkesztők valamiért diszkréten átugrották ezt a ziccergyanús helyzetet. Az első adás engem egy olyan házibulira emlékeztetett, ahol a házigazda ötpercenként elmondja, hogy szerinte milyen fantasztikus a buli, de rajta kívül a többiek inkább csak látványosan feszengenek, és nem értik, hogy ez a fickó miért érzi ennyire jól magát.

Olvasnál még Gabriela Spanicról, a Dancing with the Stars világsztárjáról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top