nlc.hu
Sztárok

Internetes átverés Istenes Bence nevével

Istenes Bence kamuprofiljával vernek át embereket

Istenes Bence több éves tévés múltja alatt már hozzászokott, hogy visszaélnek a nevével, és rajongói profilokat hoznak neki létre, de azon most felháborodott, hogy kamuprofiljával embereket vernek át.

Istenes Bence régóta tévézik, ezalatt az idő alatt pedig többször találkozott saját magával a közösségi oldalakon. Gyakran hoznak létre rajongói oldalt a nevével. Ezúttal azonban valaki messzire ment, mert ellopták az egyik videóját, amit élőben közvetítettek egy kamuprofilon keresztül, és hozzászólásért cserébe 5 ezer eurót, azaz több, mint 1 millió 800 ezer forintot ígértek a követőknek. Az Álarcos énekes műsorvezetője nagyon kiakadt a történteken.

„Az, hogy még ez megtörténhet, hogy az én nevemmel mások regisztrálnak, az szerintem egyszerűen felháborító” – fakadt ki Istenes Bence a Fókuszban, aki több fotót is kapott az átverésről. Szerinte fontos, hogy felhívja a figyelmet a kamuprofilra, mert nem lehet tudni, hogy ezzel vírust raknak a kommentelők számítógépére, vagy adatot lopnak tőlük. 

istenes-bence-fokusz

Visszaélnek Istenes Bence profiljával (Fotó: Fókusz)

Herczeg Attila, közösségimédia-szakértő szerint nem új keletű ez a módszer az interneten. A csalók azt használják ki, hogy szórakozni megyünk fel a közösségi oldalakra, és a tudatosságunk egy kissé lanyhul.

Kiderült, hogy a Fókusz és a Híradó műsorvezetőinek nevével is többször visszaéltek már az interneten. Herczeg elmondta, hogy két dolog miatt bűncselekménynek tekinthető, ami Istenes Bencével történt: a személyiségi jogok megsértése és tartalomlopás is. A kamuprofilokat érdemes jelenteni a közösségi oldalaknál, hogy törlésre kerüljenek. Istenes Bence mindenesetre jogi útra terelte az ügyet.

Olvass még Istenes Bencéről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top