nlc.hu
Sztárok

Elfelejtett sztárok

Tíz éve még mindenki róluk beszélt, mára eltűntek

Egy évtizeddel ezelőtt még A-listás sztárok voltak, ma már azonban alig hallani róluk... Kifújt karrierek a szórakoztatóiparban.

Nicole Richie

Lionel Richie örökbefogadott lánya, Nicole Richie a 2003 és 2007 között futott The Simple Life című valóságshownak köszönhetően, Paris Hilton legjobb barátnőjeként lett az évtized egyik legismertebb celebje. A korszak egyik meghatározó trendsettereként a legnagyobb divatmagazinoknak állt modellt, több világmárka reklámarca volt, majd saját divatkollekciókat és több parfümöt is piacra dobott. Étkezési rendellenességei és letartóztatásai miatt is gyakran szerepelt a lapokban. 2007-ben négynapos börtönbüntetésre ítélték, miután drog hatása alatt vezetett, ebből 82 percet töltött le. 2006-ban jött össze Joel Maddennel, a Good Charlotte énekesével, 2008-ban egy lányuk, majd 2009-ben pedig egy fiuk született, 2010-ben aztán össze is házasodtak. Richie hírneve fokozatosan megkopott és bár az elmúlt tíz évben több tévés produkcióban is felbukkant, ám egyik sem volt különösebben jelentős. Idén tavasszal Nikki Fre$h néven rapperként indított sorozatot a Quibi nevű digitális platformon, ám ezzel sem tudott visszakapaszkodni a sztárvilág élvonalába.

Nicole Richie

Nicole Richie (Fotó: Jean Baptiste Lacroix/WireImage)

Susan Boyle

Susan Boyle a Britain’s Got Talent tehetségkutató 2009-es évadában tűnt fel, ahol a Nyomorultak musical I Dreamed a Dream című dalát énekelte el. Az akkor 47 éves nő vitathatatlan tehetségén kívül azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy elárulta: még szűz. A tehetségkutatóban a második helyen végzett. Első lemeze még abban az évben megjelent, és minden idők legmagasabb eladást produkáló debütáló albuma lett Nagy-Britanniában. Az énekesnő a hírnév első évében mintegy 5 millió angol fontot keresett. Turnéra indult, a világ számos táján fellépett. Az elmúlt 11 évben nyolc lemezt adott ki, kétszer Grammy-díjra is jelölték. Az énekesnő utoljára tavaly adott ki lemezt, és jóval ritkábban hallat magáról, mint néhány évvel ezelőtt. Továbbra is a skóciai West Lothianben lakik, ahol felnőtt, és az egyetlen dolog, amit bán, hogy nem született gyermeke. Néhány hónapja úgy nyilatkozott, szívesen lenne nevelőszülő.

Susan Boyle

Susan Boyle (Fotó: David Becker/Getty Images)

Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr. a kilencvenes évek tinifilmjeinek első számú szépfiúja volt, olyan produkciókban láthattuk, mint a Tudom, mit tettél tavaly nyáron, a Pasik és csajok vagy épp a Csaj nem jár egyedül. A színész az ezredforduló után, már jócskán a huszonéveiben járva (1976-os születésű) is ebben a skatulyában maradt, ám még elegendő szerepet kapott ahhoz, hogy hírnevét fenn tudja tartani, nagyjából az évtized végéig. 2008-ban sokakat meglepett, amikor csatlakozott a pankrációval foglalkozó World Wrestling Entertainment kreatív csapatához. Az elmúlt években már alig forgatott, manapság elsősorban videójátékok hangjaként és szinkronszínészként keresi a kenyerét. 

Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr. (Fotó: Jemal Countess/Getty Images)

Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt szintén a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című filmnek köszönhetően került a kilencvenes évek végének A-listás hírességei közé. A 2000-ben eljátszotta Audrey Hepburnt egy tévéfilmben, 2001-ben Sigourney Weaver oldalán szerepelt a Szívtiprók című vígjátékban, 2002-ben pedig Jackie Channel A szmokingerben. 2005-ben aztán megkapta a Szellemekkel suttogó című sorozat főszerepét. A széria 2010-ig futott, ahogy nagyjából a színésznő szekere is. Az elmúlt évtizedben is főleg sorozatokban játszott, ám karrierje eléggé takaréklángra került, inkább a családjának élt. Hewitt 2013 óta Brian Hallisay amerikai színész házastársa, abban az évben született meg a lányuk is. 2015-ben aztán még egy kisfiúnak is életet adott.

Jennifer Love Hewitt

Jennifer Love Hewitt (Fotó: Getty Images/Jean Baptiste Lacroix)

Nelly Furtado

A portugál-kanadai Nelly Furtado 2000-ben megjelent Whoa, Nelly!, című albumával és olyan slágerekkel szerzett világhírnevet, mint az I’m Like a Bird vagy épp a Turn Off the Light. A 2003-ban kiadott Folklore és a 2006-os Loose című albumai is nagyot mentek. Összesen ötször jelölték Grammy-díjra, ebből egyet meg is kapott, de tehetségét számos más díjjal is elismerték. 2003-ban világra jött a kislánya, akinek az édesapjával azonban nem maradt együtt. Az évtized közepén a Playboy magazin azért is félmillió dollárt lett volna hajlandó fizetni neki, ha teljesen felöltözve pózol nekik, ám ő elutasította az ajánlatot. 2007-ben együtt dolgozott Timbalanddel és Justin Timberlake-kel: Give It to Me című daluk az év egyik legnagyobb slágere lett. Az énekesnő azonban nehezen viselte a sikerrel járó nyomást, egy alkalommal idegösszeomlást is kapott. 2008-ban feleségül ment Demacio Castellón kubai hangmérnökhöz. 2009-ben kiadta első spanyol nyelvű albumát, azóta pedig még további két lemezt, azonban ezek népszerűsége már meg sem közelítette a korábbiakét.

Nelly Furtado

Nelly Furtado (Fotó: John Parra/WireImage)

Lindsay Lohan

A gyerekszínészként indult, majd a kilencvenes években tinisztárrá avanzsált Lindsay Lohannek ragyogó karriert jósoltak a filmiparban. A kétezres évek elején olyan filmekben aratott sikereket, mint a Nem férek a bőrödbe, a Bajos csajok vagy épp a Kicsi kocsi – Tele a tank, 2004-ben pedig beindította zenei karrierjét is. A 2006-os Cserebere szerencse című filmje hatalmas bukás volt, ám az ugyanebben az évben bemutatott Az utolsó adásban Meryl Streep oldalán játszhatott. A még mindig csak 20 éves színésznő elkezdett végre „felnőtt szerepeket” kapni, ám nagyjából ekkoriban indult el lefelé a lejtőn. Drog- és alkoholfüggő lett, többször letartóztatták, ki-be járt a rehabról, és bár továbbra is filmezett, az állapota miatt többször is halasztani kellett a forgatásokat. Az évtized második felében a munkái helyett sokkal inkább a botrányaival, lecsúszott életvitelével és pocsékul sikerült szépészeti beavatkozásaival került be a hírekbe, de tény, ezeknek köszönhetően folyamatosan a köztudatban volt. Többször kapott börtönbüntetést is, melyeket azonban általában próbaidővel vagy legfeljebb néhány napos elzárással úszott meg. A 2010-es években aztán fokozatosan kikapaszkodott a gödörből, ezzel együtt azonban a bulvárértéke is visszaesett. Bár felbukkant néhány tévésorozatban és valóságshow-ban, illetve tavaly még egy lemezt is kiadott, a nagy visszatérést egyelőre nem hozta össze.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan (Fotó: Jason Merritt/Getty Images)

Taylor Lautner

Taylor Lautnert az Alkonyat Jacob Blackjeként ismerte meg a világ. Úgy egy évtizeddel ezelőtt legalább olyan népszerű volt, mint a másik két főszereplő, Robert Pattinson és Kristen Stewart, 2010-ben az év 50 legszexibb férfija közé is beválasztották. A vámpírsorozatot követően azonban nem sikerült társaihoz hasonló karriert befutnia. Forgatott még néhány jelentéktelenebb filmet, 2016 és 2018 között pedig már csak két tévésorozatban szerepelt, azóta pedig semmiben.

Taylor Lautner

Taylor Lautner (Fotó: Andrew H. Walker/Getty Images)

Jessica Simpson

Jessica Simpson 1999-ben adta ki debütáló albumát: kezdeti imázsát nagyjából arra építették, hogy ő Britney Spears és Christina Aguilera vallásos, jó kislány konkurense. Az évek múlásával aztán – hogy, hogy nem – egyre szexibb stílust vett fel, a 2005-ös Hazárd megye lordjai című filmben, illetve a These Boots Are Made For Walkin című Nancy Sinatra-dal feldolgozásához készült klipben pedig sikeresen eljutott a szoftpornó határára is. Az évtized második felében inkább a hírnevének, mintsem a tehetségének köszönhetően kapott még néhány filmszerepet, a Love Guru című 2008-as komédiában pedig saját magát alakította. 11 év leforgása alatt összesen hét lemezt adott ki, az utolsót, egy karácsonyi albumot, még 2010-ben. Karrierje ezt követően lassacskán kifújt. Manapság főleg a családja köti le. 2014-ben ment feleségül Eric Johnson amerikaifutball-játékoshoz, akitől három gyermeke született.

Jessica Simpson

Jessica Simpson (Fotó: Michael Loccisano/FilmMagic)

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top