nlc.hu
Sztárok

Így él most Tabáni István

Így él Tabáni István, a Csillag születik teremőre 11 évvel a műsor után

Tabáni Istvánból nem lett celeb, előadóművész viszont annál inkább. Máig is színpadon áll, és a magánélete is szépen alakult.

Tabáni István 2009 őszén, a Csillag születik válogatóján tűnt fel. Az akkoriban múzeumi teremőrként dolgozó férfi félszegen lépett színpadra, ám mind a zsűri, mind pedig a közönség álla leesett, amikor énekelni kezdte a Queen együttes Bohemian Rhapsody című dalát. Hasonló jelenség volt, mint a a külföldi tehetségkutatókban már látott „antisztár” alkatú tehetségek, Susan Boyle vagy Paul Potts. Lenyűgöző teljesítményének köszönhetően bejutott az élő műsorba, ahol több Máté Péter-dalt is énekelt, aminek következtében a fiatalon elhunyt művész méltó utódaként is emlegetni kezdték. A legemlékezetesebb produkciója azonban mégis A padlás musical Fényév távolság című dala volt, melynek előadása közben elsírta magát. A közönség imádta ezt is, és végül ő lett a tehetségkutató második évadának győztese.

„Valóban, ha így nézzük, két énem van. Az egyik a visszahúzódó alkotó, a másik pedig a kitárulkozó előadó. Nehéz összeegyeztetni a kettőt. Komoly vállalkozásnak tűnt olykor, pláne most, amikor döntenem kellett, hogy melyiket engedjem előtérbe. Egyre jobban körvonalazódik egyébként, hogy énekesként tudok igazán kiteljesedni, ez lesz az utam. Talán mondhatom: végre eljött az időm, hogy görcsösség nélkül bizonyítsak”nyilatkozta akkoriban a Nők Lapja Cafénak Tabáni, aki az éneklés mellett festészettel is foglalkozott.

Tabáni István

Tabáni István 2009-ben, a Csillag születik válogatóján, és 2020-ban (Fotók: RTL Klub – Sajtóklub/ Facebook – Tabáni István Hivatalos)

Már a műsor alatt lemezszerződést kapott, 2010 tavaszán pedig meg is jelent debütáló albuma, Ments meg! címmel, mely két hónap alatt arany-, majd platinalemez lett. Abban az évben az énekes két Story Ötcsillag-díjat is átvehetett a Legjobb zenei produkció, illetve Az internet sztárja kategóriában. Turnéra indult, bejárta az országot és még abban az évben kiadta második lemezét is Gyönyörű szép címmel. A címadó dal a következő évben  Az év dala kategóriában Fonogram-díjat nyert.

Sikerei dacára azonban Tabániból mégsem lett celeb. Bár szerepelt még olykor az RTL Klub műsoraiban, többek között a Vacsoracsatában is, sokkal inkább a koncertezésre és az új dalok írására fókuszált. A magánéletét nem volt hajlandó kirakatba tenni, a bulvárlapokból egyre inkább kikopott a neve, azonban az előadóművészi pályán maradt. Még további két stúdióalbumot adott ki, a legutóbbi 2015-ben jelent meg. Máig is színpadon áll és stabil rajongótáborral rendelkezik. A világjárványt megelőző hetekben többek között a Művészetek Palotájában is fellépett és nyáron is koncertezett, amikor csak tehette.

Megnézem
Összes kép (5)

„Lezárult a pályám első 10 éve, aminek minden pillanatáért őszintén hálás vagyok. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy nap mint nap azzal foglalkozhatok, ami boldoggá tesz és a koncertek során láthatom az emberek arcán az örömteli mosolyt, amit az előadásommal varázsolok arcukra. Örömteli várakozással és lendülettel indulok el a következő 10 év útján!” – írta hivatalos Facebook-oldalán az év elején.

A szakmai pályafutása mellett a magánélete is szépen alakult: a Csillag születiket követően nem sokkal, egy koncert után ismerte meg az akkoriban még egyetemista Csillát, akivel egymásba szerettek és 2016-ban házasságot kötöttek. Az énekes 2018 januárjában, a 40. születésnapján jelentette be, hogy apa lesz. Felesége május 27-én hozta világra első gyermeküket, Tabáni Nataniel Istvánt, akit a Story magazinban mutattak meg először a nyilvánosságnak.

Tabáni István újszülött fia csak akkor sír, ha tisztába kell tenni vagy ha éhes. Tabáni Nataniel István 3700 grammal és...

Közzétette: Story – 2018. június 21., csütörtök

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top