nlc.hu
Sztárok

A Konyhafőnök VIP: Nagy Alexandra kiesett

A Konyhafőnök VIP: Nagy Alexandra távozott elsőként a Döntőből

Már csak öten küzdenek A Konyhafőnök VIP címért.

A Konyhafőnök VIP Döntő hetének első napján séfkabátot kapott a még versenyben lévő 6 híresség, akiknek az első főzésben egy egész cápával kellett megküzdeni. A különleges alapanyagot ázsiai ízvilággal fűszerezve, egy főétel formájában kívánta a zsűri viszontlátni. A piactéren ezúttal ázsiai konyhára jellemző alapanyagokat is bekészítettek, mint például wasabi paszta, daikon retek, bambuszrügy, lótuszgyökér, edamame bab, shitake és enoki gomba, friss koriander, szójaszósz, szójacsíra és norilap. Az elvárás „csupán” annyi volt, hogy „Döntőhöz méltó” fogásokat készítsenek.

A Konyhafőnök VIP

Cápával kellett dolgozniuk az első feladatban A Konyhafőnök VIP döntőseinek (Fotó: RTL Klub)

A Döntőben már nincs előny, de hátráltatást kioszthat a legjobban teljesítő versenyző. Feke Pált az a megtiszteltetés érte, hogy 20 másodpercig, bizonyos időközönként egy versenytársának dicsérnie kellett őt. Pokorny Liát választotta erre a nemes feladatra.

A Konyhafőnök VIP

Itt még hatan voltak a döntős séfkabátosok (Fotó: RTL Klub)

Arany és sárga árnyalatai – ezek a fő színek vezérelték a második feladat pultjának kialakítását. Halak, gyümölcsök, zöldségek pompáztak ezekben a színekben, a zsűri pedig ebben a színkombinációban várta vissza a versenyzők tányérjait. Többek között aranypisztráng, albínó kecsege, vörös tengeri sügér, aranykárász, sárga lepényhal, kacsamáj, papaya, pomelo, citrusfélék, sárga karfiol, kurkuma gyökér, sárga paradicsom, rókagomba, lótuszgyökér, sárga cukkinik, aranypor és ehető aranyfólia közül választhattak a séfkabátosok.

Nagy Alexandra

A zsűri döntése alapján Nagy Alexandra hagyta el elsőként a konyhát a Döntő hetén (Fotó: RTL Klub)

A Döntőbe elsőként bejutott Horváth Sisa Anna és a gasztroversenyt ájulással indító Nagy Alexandra került a veszélyzónába, a zsűri végül úgy döntött, hogy Nagy Alexandra az első döntős, aki nem folytathatja a versenyt.

Így már csak öten küzdenek A Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért. Péntek este már meglesz a győztes! A finálé a megszokott 20:40-es időpontban kezdődik és várhatóan 23:10 körül ér véget.

Olvass még A Konyhafőnök VIP versenyzőiről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top