nlc.hu
Sztárok

Charlotte Casiraghi élete

Divatikon, filozófus és lovas – Így él Charlotte Casiraghi, Grace Kelly unokája

A monacói Charlotte Casiraghi filozófiából szerzett diplomát, díjugratóként versenyzett, de újságíróként is dolgozott. 2021-től pedig ő a Chanel márkanagykövete.

A Chanel az év elején jelentette be, hogy a márka nagykövete 2021-től Grace Kelly unokája, II. Albert monacói herceg unokahúga,  Charlotte Casiraghi lesz. Édesanyja, Caroline hercegnő több évtizedes barátságot ápolt a divatház legendás vezetőjével, a néhai Karl Lagerfelddel, akit Charlotte is gyerekkora óta ismert. Casiraghi tehát szinte magától értetődő választás volt a divatház számára. Azonban tény az is, hogy sokkal több ő, mint egy divatimádó arisztokrata.

Charlotte Casiraghi

Charlotte Casiraghi 2020-ban (Fotó: Dominique Charriau/WireImage)

„Nem vagyok hercegnő”

Charlotte Marie Pomeline Casiraghi 1986. augusztus 3-án született Caroline hercegnő és második férje, Stefano Casiraghi gyermekeként. Nevét anyai dédanyjáról, Charlotte hercegnőről kapta. Kora gyermekkorát Monacóban töltötte testvéreivel. Ebben az időszakban az országban a nagyapja, III. Rainier herceg uralkodott.

A monacói hercegi család Charlotte Casriraghi keresztelőjén

A család Charlotte Casriraghi keresztelőjén (Fotó: Pierre Perrin/Sygma via Getty Images)

Mindössze négyéves volt, amikor édesapja motorcsónak-balesetben elhunyt. Caroline hercegnő a festői szépségű faluba, Saint Remy-de-Provence-ba költözött gyermekeivel, hogy azok a sajtó kíváncsi tekintete nélkül nőhessenek fel. Bár jelenleg is a 11. a trónöröklési sorban, de nem részesült hercegnő rangban azért, hogy a lehető legnormálisabb élete lehessen. „Nem vagyok hercegnő. Anyám az, nem én. Az államfő unokahúga vagyok. Ezzel a státusszal  járnak bizonyos reprezentációs feladatok, de semmi nagyon korlátozó, vagy nagyon kivételes” – nyilatkozta egyszer francia Vogue-nak.

Charlotte Casiraghi

Kislányként a monacói cirkuszfesztiválon (Fotó: Stephane Cardinale/Sygma via Getty Images)

1999-ben Ernst hannoveri herceg felségül vette Caroline hercegnőt, ezzel pedig ő lett Charlotte és testvérei mostohaapja. Hét hónappal később megszületett a féltestvérük, Alexandra. Ezután a család Párizs külvárosába, Fontainebleau-be költözött.

Lovaglás, filozófia, divat

Charlotte lovak közelében nőtt fel és hamar megmutatkozott a lovaglás iránti szenvedélye. A nagynénje, Stephanie hercegnő a tizenkettedik születésnapjára egy lovat ajándékozott neki.  Lovasedzői  pedig Thierry és Philippe Rozier olimpikonok lettek. Díjugratóként több nemzetközi versenyen is indult. 

Lóháton, 2002-ben

Lóháton, 2002-ben (Fotó: Stephane Cardinale/Sygma via Getty Images)

2004-ben kiváló eredménnyel érettségizett, majd a Sorbonne Egyetemen tanult tovább, ahol 2007-ben filozófia szakon szerzett diplomát. 

2007-ben, egy divatbemutatón

2007-ben, egy divatbemutatón (Fotó: Foc Kan/WireImage)

A filozófia és a lovaglás mellett Charlotte rajong a divatért, de újságírással és környezetvédelemmel is foglalkozik. Gyakornokként dolgozott a Pierre Laffont kiadóban és a The Independent magazin Sunday című kiadványánál, később pedig az Above magazin szerkesztője lett. 2009-ben társalapítója volt az Ever Manifesto magazinnak, melynek küldetése, hogy felhívja a figyelmet a divatipar okozta ökológiai problémákra. Modellként is többször vállalt már felkéréseket magazinok és divatházak számára, 2018-ban például az Yves Saint Laurent őszi kampányának arca volt.

Nagyobbik gyermekével, Raphaellel

Nagyobbik gyermekével, Raphaellel (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

2011 decemberében ismerkedett meg Gad Elmaleh stand-up komikussal. A párnak pedig 2013-ban született egy fia, Raphaël. Sosem házasodtak össze, 2015-ben pedig zátonyra futott a kapcsolatuk.

Charlotte Casiraghi és férje, Dimitri Rassam

Charlotte Casiraghi és férje, Dimitri Rassam (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

A 2018-as monacói rózsabálon párja, Dimitri Rassam producer oldalán, eljegyzési gyűrűvel az ujján jelent meg. Az esküvőt azonban elhalasztották, mivel Charlotte teherbe esett és 2018. október 23-án megszülte második fiát, Balthazart. Charlotte és Dimitri végül 2019. június 1-én házasodtak össze.

Olvass még az arisztokraták életéről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top