nlc.hu
Sztárok

A mi kis falunk legnépszerűbb szereplői

Bazsótól Pali bácsiig – Ők a legnépszerűbb szereplők A mi kis falunkban

Már az ötödik évad dübörög az RTL Klub népszerű sorozatából. A mi kis falunk karakterei, és az őket alakító színészek népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a netes keresések, amelyek néha nagyon meglepőek.

Kik a legnépszerűbb karakterek A mi kis falunkban? Kikről tudnak a legkevesebbet a nézők, és vajon mennyi a hasonlóság egy-egy karakter és a színész között? Elmerültünk a Google bugyraiban, hogy válaszokat kapjunk!

Amire a legtöbben keresnek: A mi kis falunk – Matyi

Kafai Mátyás, vagyis Matyi volt az egyik közmunkás a sorozatban. A kissé, na jó, nagyon butácska Matyi a negyedik évad végén távozott. Őt egyébként a 33 éves Molnár Áron színész alakította, akit korábban a Tóth János szériában láthattak a nézők. Távozásakor a Fókusznak elmondta, hogy hatalmas buliként élte meg, hogy Matyi bőrébe bújhatott, de eljött a búcsú ideje.

„Hálás vagyok A mi kis falunk elmúlt négy évének, nagyon sok jó embert és nagyon klassz stábot ismertem meg” – mondta a magazinműsornak a színész, aki a szériának köszönhetően létre hozta saját zenei projektjét, az egyre sikeresebb noÁr-t.

A mi kis falunk Matyija

Molnár Áron (Fotó: RTL Magyarország)

Idővel a noÁr sokkal több lett egy „egyszerű” zenei produkciónál, Molnár Áron így mutatja be a történetét a hivatalos oldalukon. „Három évvel ezelőtt elegem lett abból, hogy a politikusok rombolják a közgondolkodást és a közbeszédet. Írtam egy rapszámot, amelyben tisztázni szerettem volna közérthetően, hogy mi a migráns, a bevándorló és a menekült között a különbség” – magyarázta. Míg az első klipet a feleségével, egy barátjával és egy operatőrrel készítettek el, addig az ötödik számra már 130-an lettek.

„Egy folyamatosan növekvő mozgalommá válunk, ahol nincs jobb és bal oldal, nincs pártpolitika, ahol csak az számít, mit teszel az országért. Mára már diákok rappelik a számainkat, teleplakátolják a szövegekkel a kollégiumokat, utcákat, szülők ülnek le beszélgetni a gyerekeikkel rasszizmusról, oktatásról vagy a hajléktalan emberek helyzetéről a számok hatására.”

Molnár Áron neve azonban nemcsak a sorozat és a noÁr kapcsán került be a hírekbe hanem azzal is, amikor a Partizán csatornának adott interjúban egy korábbi zaklatásról beszélt. Beszámolója szerint 16 éves volt, amikor zaklatták. „Akkor azt gondoltam, hogy ilyen a színész szakma, a művészvilág” – mondta az interjúban, hozzátette, hogy azt követően jött rá, hogy nem volt helyénvaló, ami vele történt, amikor a Metoo kapcsán Magyarországon is előálltak az áldozatok.

Amire a legtöbben keresnek: A mi kis falunk – Dóri

A sorozatban ugyan mellékszereplő, de a Google adatok alapján a második legtöbbet keresett karakter. Dóri a falu bombázója, egykori vidéki szépségversenygyőztes, akinek életcélja, hogy fitt legyen, és meghódítsa a helyi papot. Dórit egy korábbi Playmate, Ripli Zsuzsi alakítja, aki a modellkarrierje mellett színészetet tanult. A 39 éves híresség A mi kis falunkon kívül szerepelt a Drága örökösökben, valamint korábban a Marslakókban is.

Természetesen a legtöbben arra kíváncsiak, hogyan tartja formában magát a színésznő, aki elmondása szerint a reggeleket egyórás sétával kezdi a kutyáival, és saját bevallása szerint legalább akkora fitneszőrült is, mint az általa alakított karakter. Ám a hasonlóság Dóri és Zsuzsi között ezzel véget is ért.

Ami a színésznő magánéletét illeti, még 2010-ben, egy repülőúton ismerte meg a svéd származású Soltész Tiberiuszt. Bár jót beszélgettek, valamiért az ismerkedés abbamaradt, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy ugyanoda járnak edzeni. Randi randit követett, és 2017-ben a férfi eljegyezte a magyar modellt. Minderről a Reggeliben mesélt Zsuzsi két évvel ezelőtt.

Amire a legtöbben keresnek: A mi kis falunk – Bazsó

Talán nem sértünk meg senkit azzal, ha azt írjuk, hogy Bazsó, vagyis Mokri Balázs egy igazi suttyó Pajkaszegen. Sajátos tolvajnyelven beszél a falu többi lakójával, és nagy hódolója a különböző gyorsítóknak. Bazsó karaktere a harmadik évad óta látható A mi kis falunkban, megszemélyesítője Rusznák András, aki  az elmúlt tíz évben játszott a Vígszínházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban és a Radnóti Miklós Színházban is. 

Bazsó egy igazi suttyó

Rusznák András (Fotó: RTL Magyarország)

Kilenc éve ismerte meg későbbi feleségét, Cserhalmi Sára filmrendezőt. A párnak két gyereke született: Lenke és Gáspár. „Sára filmrendező. Saját maga írja a forgatókönyveit. Írnánk együtt is forgatókönyvet. Már el is kezdtük. És írnék másról is, mert annyi minden érdekel. Ez kétféle út az önkifejezéshez, az önfelmutatáshoz” – mondta még 2015-ben a színész a Boon internetes oldalnak.

Érdekesség, hogy a színész ikertestvére, Adrienn szintén színésznő, míg nővérük, Tímea ügyvéd.

Amire a legtöbben keresnek: A mi kis falunk – Teca

Visszatérve a főszereplőkhöz, sokan keresnek a neten a falu kocsmárosára, vagyis Tecára. Míg Tecába a polgármester unokaöccse, Laci szerelmes, addig Teca a pap után sóvárog, de ez nem új a sorozat kedvelőinek.

Ahogy talán az sem, hogy az őt alakító Bata Éva szíve foglalt. A Ruttkai Éva-díjas, 34 éves színésznő a főiskola után a Vígszínházban játszott, egészen 2017-ig, ezt követően szabadúszó színész lett. Filmes, tévés karriere 2016-ban indult el, akkor játszott a Tiszta szívvel című filmben. Majd jött A mi kis falunk, a Testről és lélekről, a BÚÉK és a Segítség! Itthon vagyok!. Az ötödik évadnál járó vígjátéksorozatról így mesélt nekünk 2020-ban: „Nagyon sokat tanultam és tanulok ebben a sorozatban arról, hogyan kell bizonyos dolgokat megfogalmazni a kamera előtt, mi az, ami sok, mi az, ami kevés. Ebben sokat segít a rendező, az operatőr, és a kollégák, akik kívülről nézik.”

Teca a pap után sóvárog

Bata Éva (Fotó: RTL Magyarország)

A magánéletéről nemigen beszél, alapvetően próbál úgy élni, ahogyan a népszerűséget hozó sorozat előtt. „Nyilván előfordul, hogy az utcán odajönnek, és rákérdeznek, hogy én vagyok-e, kérnek közös fotót… Mostanra már egészen jól megtanultam, hogy ne jöjjek ettől halálosan zavarba, ami eleinte sokszor megesett” – mondta.

Azt persze már sokan tudják, Bata Éva élettársa Bereczki Zoltán színész. 2021 februárjában derült ki, hogy első közös gyereküket várják. A párnak idén húsvétkor balesete volt az M7-es autópályán, a kocsiban rajtuk kívül ott volt a színész korábbi házasságából született nagylánya, Zorka is. Szerencsére mindannyian jól vannak.

Amire a legtöbben keresnek: A mi kis falunk – Gyuri

Miért is nem lepődünk meg azon, hogy az egyik legnépszerűbb karakter a sorozatban Bodri György, az autótuningolás nagymestere? A falu házasságfóbiás fociedzőjét Lengyel Tamás alakítja, aki úgy lett az ország egyik legnépszerűbb színésze, hogy a magánéletéről alig, de a munkáiról szinte mindent tudunk. A Comedy Central csatornahangja, játszott a BÚÉK-ban, a Munkaügyekben, az Aranyéletben, de a kezdet kezdetén még a Jóban Rosszban-ban is.

Bodri György, az autótuningolás nagymestere

Lengyel Tamás (Fotó: RTL Magyarország)

Bár A mi kis falunk rajongói már nagyon várják Erika és Gyuri nászát, erre eddig még nem került sor. Azonban Lengyel Tamás már kimondta az igent, méghozzá 2020-ban, egy szűk körű, 7 és fél percig tartó szertartáson.

Amire a legtöbben keresnek: A mi kis falunk – Pali bácsi

Minden faluban van legalább egy olyan lakos, aki mindent tud, de mindent elfelejt. Ilyen a szenilis Pali bácsi Pajkaszegen, akit a 66 éves Dióssi Gábor alakít. A miskolci születésű színész korábban az Egynyári kalandban, az Oltári csajokban és a Hacktionban is látható volt. De ő volt Mózes is az 1999-es Uristen@menny.hu-ban.

Dióssi Gábor a Mi kis falunk Pali bácsija

Dióssi Gábor (Fotó: RTL Magyarország)

Mit nézzünk a tévében?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top