nlc.hu
Sztárok

Gazdag Tibor 16 éve és most

Gazdag Tibor, a Jóban Rosszban Pongrácz dokija sármosabb, mint 16 éve!

Gazdag Tibor már több mint tizenöt éve alakítja a jóképű kórházigazgatót a Jóban Rosszban sorozatban, és az idő mit sem fogott rajta.

Több mint 15 éve annak, hogy bemutatták a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának első részét, Csillagkúton és Csillagvirág Klinikán azóta sok minden megváltozott, és persze van, ami maradt a régiben. Csak hogy egy példát mondjunk, dr. Pongrácz Péter, vagyis az őt alakító Gazdag Tibor, aki bizony a kezdőcsapatnak is tagja volt, még mindig olyan sármos, mint volt. Erre a pár friss kép a bizonyíték:

És hogy mennyire volt tökéletes választás a vidéken saját klinikát nyitó sebésznek, jól bizonyítja az, hogy előfordult, hogy őt magát is orvosnak nézték: „Abban a faluban, ahol laktam, egyszer rosszul lett egy idős hölgy éjszaka, és a rokonok ki akarták hívni a mentőt, de a néni azt mondta nekik, szó nem lehet róla, hiszen itt lakik pár házzal arrébb Pongrácz doktor. A családtagok mondták neki, hogy az nem lehet, hiszen én egy színész vagyok, mire az idős asszony azt válaszolta: azt nem hiszi el, egy színész nem tudja ilyen jól eljátszani az orvos szerepét. Ez pedig hatalmas dicséret volt számomra” – nyilatkozta még a sorozat tízéves évfordulójakor.

Gazdag Tibor a Jóban Rosszban sorozatban

Gazdag Tibor a Jóban Rosszban sorozatban akkor és most (Fotó: SMAG, TV2 Sajtószoba)

Gazdag Tibort ugyan sokan most sorozatszínészként ismerik, de ő is színházban kezdte a karrierjét,  1990–1994 között a fővárosi Katona József Színház tagja volt, de játszott a Veszprémi Petőfi Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Szolnoki Szigligeti Színházban, a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban, és a sorozat miatt sem fordított hátat a világot jelentő deszkáknak, vendégművészként szerepel a Pannon Várszínház és a József Attila Színház társulatában is. 

A nyíregyházi születésű színésznek nem a Jóban Rosszban az első sorozatszerepe, az Öt zsaru című krimisorozat ő alakította Jánosi András főhadnagyot, illetve szerepelt több magyar filmben is, 1990-ben a Magyar rekviem forgatásán például magával Diana hercegnővel is találkozott. „Egy börtönjelenetet vettünk fel, a színészek és az egész stáb ott tolongott egy szűk cellában. Aztán nyílt az ajtó, és amikor odanéztem, megdermedtem, ugyanis Lady Diana lépett be. Kíváncsi volt a forgatásra, ezért látogatott el hozzánk. Leült a sarokban, és csöndben figyelt bennünket. Megvárta a felvétel végét, majd üdvözölte a stábot.”

És emellett fontos megjegyezni, hogy Gazdag Tibor zeneszerzőként is kipróbálta magát, illetve több mint tíz éve tagja a Dr. GROG zenekarnak.

Jóban Rosszban régen és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top