nlc.hu
Sztárok

Vanek Andor családja

Vanek Andor alaposan átváltozott az elmúlt 2 évben

Vanek Andor alig 16 évesen hódította meg a rajongókat az X-Faktorban, és bár nem nyerte meg a versenyt, a zenélést esze ágában sincs feladni.

Vanek Andor még csak 16 éves kamaszfiú volt, amikor az X-Faktor 2019-es szériájába bekerült és végül az impozáns második helyen végzett a tehetségkutatóban. A fiatalok között óriási az énekes rajongótábora azóta is, a közösségi oldalain egy-egy képe vagy videója alatt rendszeresen felrobban a kommentszekció. Vanek Andor a tehetségkutató óta több dallal is meglepte már rajongóit, úgyhogy a második helytől függetlenül a zenei karrierről egy pillanatig sem mondott le.

Az énekes édesanyja mesélte el a Meglepetés magazinnak, hogy Andort az egyik tanárnője indította el az énekesi pályán alig kilencévesen. Bár most már nem hinnénk róla, de Vanek Andor akkoriban még szégyenlős volt, nem szeretett közönség elé állni, ám ebben jelentős áttörést ért el, amikor a tanárnő támogatásával népdalversenyeken, dalversenyeken indult, majd 13 évesen élete első színházi szerepét is megkapta a Magyar Színház Valahol Európában című színdarabjában. Vanek Andor édesanyja a tehetségkutató után így nyilatkozott a fiáról: „A műsor indulásakor, augusztusban gyerekként engedtem el itthonról, ám egy felnőtt embert kaptam vissza decemberben. (…) Nagyon sok mindentől féltettem. Többek közt a lelki terheléstől, mert Andor a vagánysága ellenére nagyon érzékeny. Aggódtam, hogyan kezeli majd mások véleményét és a megpróbáltatásokat. Féltem, hogy a sztárgépezet bedarálja.” Az azóta eltelt két évben pedig a 16 éves fiúból kész férfi lett.

Vanek Andor akkor és most

Vanek Andor 2019-ben és most (Kép: smagpix/Vanek Ador Instagram)

A tehetségkutató idején készült interjúk során Vanek Andor mesélt arról is, hogy a szülei épp az X-Faktor előtt szakítottak: „A szüleim nem élnek együtt; néhány héttel ezelőtt szétmentek, mert nem működött a kapcsolatuk. Nem ért váratlanul. Amikor gyerek voltam, még megviselt, ha vitatkoztak, de felnőttem, és már helyén tudtam kezelni a helyzetet.” Nem csak ez volt az egyetlen nagy változás Andor életében 16 évesen: a karrierje érdekében gimnáziumot is váltott, Esztergomból egy budapesti iskolába került át, ahol a kollégisták életét élte, ám ez utóbbit 2020-ban inkább lecserélte a bejárásra, azaz ingázott Budapest és az otthona, Dömös között. „Az az igazság, hogy nem szerettem a koleszt, nehéz volt megszoknom, hogy alkalmazkodnom kell a szobatársaimhoz és az új környezethez. Hiányoztak a kutyáim, a saját szobám, az anyukám és a lovak” – mondta el az énekes a Blikknek.

Vanek Andor az X-Faktorban
Megnézem
Összes kép (5)

A külsőleg is folyton megújuló Vanek Andor számára korán kezdődött a karrier, mire 18 éves lett, már rengeteg koncerten volt túl, amiről a Fókusznak mesélt: „Volt már elegendő koncertem meg fellépésem, tapasztaltam hideget-meleget, de inkább jobbakat. Elég nagy stressznek fogtam, fogom fel ezt a koncertezősdit, mert félek a közönségtől, hogy milyenek, meg maximalista vagyok, de aztán amikor ott vagyok, mindig nagyon jól érzem magam.” Az énekes azt is elmondta a műsorban, hogy nagyon nem szeret egyedül lenni, mert sokat stresszel ilyenkor, de azért az X-Faktor óta eltelt időben sokat fejlődött ezen a téren is. A mély víz, amibe belekerült a tehetségkutatóval, megtanította arra, hogy jobban kezelje a stresszhelyzeteket és higgadtabban fogadja a nehézségeket is. 

A ZSHOW time egyik interjújában Andor bevallotta, hogy érdekli a modellkedés, melynek kapcsán kiderült, hogy a külsejére is nagyon ügyel, ahogy ő fogalmazott: „Sokan mondják, hogy annyira nem látszik, de amúgy nagyon kritikus vagyok magammal.” A női ideáljáról pedig annyit tudtunk meg, hogy nincsenek olyan külső jegyek, amiket keresne a nőkben, inkább csak el szokta önteni az érzés, hogy ezt a nőt meg akarja szerezni.

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top