nlc.hu
Sztárok

A brit királyi család tagjai címlapsztárként

5 alkalom, amikor a brit királyi család tagjai címlapsztárként tündököltek

Diana hercegnő, Anna hercegnő, de Harry herceg vállalt címlapfotózást. Ikonikus magazinborítók születtek.

A brit királyi család tagjai csak ritkán és kizárólag a legnívósabb magazinok címlapjain vállalnak szereplést. Most öt olyan emlékezetes alkalmat idézünk fel, amikor megtették.

Anna hercegnő

Bár Anna hercegnőt sosem elsősorban divatikonként tartották számon, azonban így is több alkalommal szerepelt a világ első számú divatmagazinja, a Vogue címlapján. Először 1971-ben, a 21. születésnapja alkalmából vállalta a felkérést. A fotón ikonikus frizurájával, a kor legaktuálisabb trendjeinek megfelelő virágmintás ruhában látható – akár egy profi modell.

Anna hercegnő a Vogue címlapján

Anna hercegnő a Vogue címlapján

Diana hercegnő

Az uralkodócsalád tagjai közül Diana hercegnő volt a legtöbbször címlaplány. A brit, illetve az amerikai Vogue négy alkalommal tette a borítóra, ezek közül talán az 1991-es decemberi számhoz készült címlapfotó volt a legemlékezetesebb. Itt debütált ugyanis az a rövid frizura, melyet Sam McKnight sztárfodrász vágott a walesi hercegnének és amely gyakorlatilag a királyi családtól való függetlenné válásának egyik jelképe lett. Mint ismeretes, Diana és Károly herceg a következő évben jelentették be, hogy külön élnek.

Diana hercegnő a Vogue címlapján

Diana hercegnő a Vogue címlapján

Eugénia hercegnő

Eugénia hercegnő 2008-ban a 18. születésnapja alkalmából került a Tatler magazin áprilisi számárnak címlapjára, mégpedig a királyi család öltözködési szabályaihoz viszonyítva meglehetősen sokat mutató öltözékben. A fotó rengeteg kritikát kapott amiatt, mivel sokak szerint oly mértékben retusálták, hogy a hercegnő szinte felismerhetetlen rajta. Eugénia egyébként a címlapinterjúban beszélt először hosszabban arról, hogy súlyos gerincferdülése miatt 12 éves korában gerincműtéten esett át.  

Eugénia hercegnő a Tatler címlapján

Eugénia hercegnő a Tatler címlapján

Harry herceg

Harry herceg 2011-ben azért vállalta a szereplést a GQ magazin brit kiadásának címlapján, hogy a Walking With the Wounded nevű karitatív szervezetet népszerűsítse. A herceg akkoriban egy jótékonysági expedíció egy szakaszán az Északi-sarkra is elkísérte a szervezet által támogatott, sérüléseikből felgyógyult katonákat, rámutatva a rehabilitáció fontosságára.

Harry herceg a GQ címlapján

Harry herceg a GQ címlapján

Katalin hercegné

A Vogue brit kiadása 2016-ban ünnepelte a magazin fennállásának 100. évfordulóját, ebből az alkalomból pedig Katalin hercegné került a címoldalra. A fotón, melyet Josh Olins brit fotóművész készített róla, vidékies öltözékben és környezetben látható. A természetességet sugárzó felvétel sokak tetszését elnyerte, ám legalább ennyien kritizálták is, mondván, hogy az nem elég elegáns és felséges, ennélfogva pedig nem méltó a brit királyi családhoz. 

Katalin hercegné a Vogue címlapján

Katalin hercegné a Vogue címlapján

Olvass még a brit királyi család titkairól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top