nlc.hu
Sztárok

Jázmin Viktória szépségkirálynő önkéntes munkája

Menekültek között szúrtuk ki Jázmin Viktória szépségkirálynőt

Médiafelhajtás nélkül, önzetlenül segít a Nyugatinál.

Teljesen véletlenül szúrta ki fotósunk a Nyugati pályaudvaron Jázmin Viktória szépségkirálynőt, amint éppen a menekülteknek segített. A Miss Uiverse Hungary tavalyi nyertesét tolmácsolni láttuk, illetve több családnak segített információval, iránymutatással, később pedig a pályaudvar erre kialakított szobájában a pult mögé, az adományosztók közé is beállt. 

Jázmin Viktória szépségkirálynő a Nyugati pályaudvaron segíti a menekülteket

Fotó: Neményi Márton

Nagyon elfoglalt volt, így nem is zavartuk kérdésekkel, de az ott dolgozó önkéntesektől megtudtuk, hogy önként, médiafelhajtás nélkül érkezett, fotós, operatőr, szelfibot nélkül, és addig maradt, amíg szükség volt rá.

Jázmin Viktória szépségkirálynő a Nyugati pályaudvaron segíti a menekülteket

Fotó: Neményi Márton

Jázmin Viktória képviselte tavaly Magyarországot a Miss Universe izraeli döntőjén, ahol egy ponton önhibáján kívül, a magyar stáb hanyagságából egy tízezer forintos, piros Zara ruhában volt kénytelen megjelenni. Ebből később botrány lett; Jázmin nyilvánosan megvédte magát, miután a szervezők számon kérték rajta, hogy nyilatkozik a helyzetről.

Az orosz-ukrán háború három hete tart, azóta folyamatosan érkeznek a menekültek a Nyugati – és mióta a különvonatokat oda írányítják, a Keleti – pályaudvarra. Ellátásukat a tolmácsolástól az adományokon – ételek, ruhák, gyógyszerek, SIM-kártyák, plüssjátékok – át a szállításig és elszállásolásig civilek és önkéntesek végzik, az állam minimálisan van jelen a krízisben. A szombati adatok szerint már több mint 200 ezren menekültek át Ukrajnából Magyarországra.

Önkéntesek és menekültek a záhonyi vasútállomáson

Ukrán menekültek szállnak le a vonatról a Nyugati pályaudvaron, március 7-én (Fotó: Neményi Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top