nlc.hu
Sztárok

Vujity Tvrtko és 18 éves fia Ukrajnában

Vujity Tvrtko a 18 éves fiával ment segíteni Ukrajnába

Riportertként és önkéntesként is dolgozik majd a következő hetekben Vujity Tvrtko Kárpátalján, ahová magával vitte a 18 éves fiát is.

Vujity Tvrtko hátrhagyta Hawaiit, ahol élvezhette volna a gondtalan mindennapokat, de nem tudta tovább tétlenül nézni, hogy Ukrajnában emberek százezrei menekülnek a háború elől, és a kárpátaljai magyarokat besorozzák egy olyan háborúba, amelyhez semmi közük.

Tvrtko a Blikknek elmondta, hogy riporterként és önkéntesként is dolgozik majd a következő hetekben. Hosszú évek óta a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, most is velük érkezett, emellett a beregszászi Pulzus Rádió munkatársa lesz. Szerinte egy ilyen időszakban nagyon fontos, hogy legyen olyan rádió, ahonnan a helyi magyarok is tájékoztatást kaphatnak. A rádiónak már nem minden munkatársa tud a helyén lenni, ezért elkél a segítség.

Vujity Tvrtko Ukrajnában

Hawaii-ról Ukrajnába utazott Vujity Tvrtko, hogy segítsen a háború sújtotta országban (Fotó: Facebook/Vujity Tvrtko)

A riporter nem utazott egyedül, magával vitte a 18 éves fiát, Vujity-Zsolnay Barnabást is, aki szintén végez jótékonysági munkát, és szeretné az apja munkáját példaként szem előtt tartva a saját szemszögéből is megmutatni azt, mekkora veszteségekkel is jár egy háború.

Úgy tűnik, a történelem ismétli önmagát: három évtizeddel ezelőtt Tvrtko pár nappal az érettségije után az egykori Jugoszlávia területén kitört délszláv háború kellős közepén, egy pincéből üzemeltetett magyar nyelvű rádió munkatársa volt. Most a riporter fia – a Hawaiin Guinness-rekordot elérő – Barnabás az, aki nem sokkal az érettségije után egy háború sújtotta országban találja magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top