nlc.hu
Sztárok

David Beckham 30 éves fotón

Így nézett ki David Beckham 30 éve, a pályája kezdetén – ősrégi fotókon a divatikon exfocista

David Beckham nevét 30 éve még „csak” azok ismerték, akik Manchester United rajongók voltak, azóta viszont már a legnagyobb divatcégek keresik a kegyeit.
David Beckham

Az exfocista nevét 1997-ben ismerte meg az is, akit addig hidegen hagyott a futball, azóta pedig jóformán nincs olyan szeglete a világnak, ahol ne tudnák, ki az a David Beckham.

Már a szülei is Manchester United-fanok voltak

David Beckham gyerekkora óta imádta a focit, arról álmodozott, hogy egyszer sikeres és híres focista lesz, mostanra pedig egykori álmait éli. Szülei elkötelezett Manchester United fanok voltak, gyerekként gyakran ment velük focimeccsekre, és persze, ő maga is focizott. Élete első komoly szerződését 1996-ban kötötte meg imádott csapatával, a Manchester Uniteddal. Akik nem csak Victoria mellett látták, hanem a focipályán is, azok tudják, hogy elképesztő gólpasszokat volt képes adni, tény azonban, hogy a 2000-es évek óta a foci mellett divatikonná avanzsálódott.

David Beckham 1993-ban
Megnézem
Összes kép (3)

1997-ben jött össze Victoriával, aki akkor a Spice Girls tagja volt, és azt egészen nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a focista körül innentől datálódik az igazán nagy hírverés. A két sztár egy jótékonysági Manchester United-meccsen látta meg egymást, ami mindkettőjük elmondása szerint szerelem volt első látásra. A focista még aznap este elkérte Victoria telefonszámát, a többi pedig már tényleg történelem. 

A hosszú házasság titka

Rá 1 évre már az eljegyzésüket és első születendő gyereküket jelentették be, 1999-ben pedig megszületett Brooklyn, aki mostanra az apja kiköpött mása lett, és már el is jegyezte a párját. Nem kis felhajtás közepette, 1999-ben egy 20 méteres uszállyal rendelkező Vera Wang ruhában sétált oltár elé. 2002-ben megszületett Romeo James Beckham, közben a focista a MU-tól a Real Madridba igazolt, és a család Spanyolországba költözött.

David Beckham és Victoria
Megnézem
Összes kép (5)

Beckhamék azok közé a sztárpárok közé tartoznak, akiknek az elején talán nem adtunk túl sok esélyt, hogy hosszú távon is együtt maradnak, de rácáfoltak, és mintacsalád lettek. Tény, az évtizedek alatt rengeteg pletyka keringett róluk, pontosabban David Bechamről, amiből legalább egy igaznak bizonyult: 2004-ben személyi asszisztensével, Rebecca Loosszal csalta meg a feleségét, Victoria azonban megbocsájtott férjének. Az énekes még 2018-ban így nyilatkozott a kapcsolatukról:

„Az emberek folyamatosan kitalálnak valamilyen pletykát a kapcsolatunkról. De mindketten felismertük, hogy együtt erősebbek vagyunk, mint külön.”

David korábban a BBC Radio egyik műsorában ezt mondta:

„Erős családi egységet alkotunk. Erős gyökereink vannak, mindketten olyan családból jöttünk, ahol a megfelelő értékrendre neveltek minket. Természetesen az évek során követsz el hibákat, és mindannyian tudjuk, hogy a házasság néha nehéz, folyamatosan dolgozni kell azon, hogy működjön. Mindenkinél jobban ismerjük egymást. Tudom, hogy vannak, akik azt gondolják, azért maradunk együtt, mert mi ketten már egy márka vagyunk, de természetesen nem ezért vagyunk együtt: együtt maradunk, mert szeretjük egymást, és mert négy csodálatos gyermekünk van.”

Híresek és gazdagok

2005-ben megszületett kislányuk, Cruz, rövid ideig az AC Milanban is játszott, és mellette párhuzamosan az anyagilag sokkal kifizetődőbb Los Angeles Galaxy-ban is, így 2007-ben az USA-ba költözött a család.

A pár barátai sem mezei polgárok: baráti kapcsolatot ápolnak az angol királyi családdal, így 2011-ben ott voltak Vilmos és Kate esküvőjén is. Victoria ekkor várta negyedik gyermeküket, Harpert. Beckhaméknek rengeteg híres barátja van, mint például Oprah Winfrey, George Clooney, Tom Cruise, Katie Holmes, Will Smith, Jada Pinkett Smith vagy éppen Steven Spielberg. Gyerekeik keresztszülei sem akárkik: Elton John és Elizabeth Hurley.

David Beckham és Victoria
Megnézem
Összes kép (6)

2013-ban Beckham 21 év után bejelentette, hogy visszavonul a focitól, és a családdal visszatértek Londonba.

David Beckham imádja a tetoválásokat, és nem kevés helyet szentelt a családjának is a testén: a kézfejére tetováltatta a felesége nevét, és a 10. házassági évfordulójukon 10 szál rózsát is varratott a karjára, és természetesen, a négy gyereknek is jutott némi bőrfelület.

2021-ben már újra az USA-ból láthattuk a családot posztolni, ugyanis tavaly Beckham az Inter Miami CF futballklub egyik tulajdonosa lett, így Miamiba költöztek.

Beckham, a divatikon

Közben Beckham a divatiparban is ismert név lett, és a legnagyobb márkák kérték fel fotózásokhoz, reklámarcnak. Öltözködési stílusa ikonikussá vált, és 20 éve a metroszexuális kifejezés egyik legtökéletesebb prezentálója. Az évek alatt a focista többek között dolgozott a Pepsinek, a Coca-Colának, a Motorolának és az IBM-nek is. Feleségével mostanra szinten minden szegmensben jelen vannak: a kozmetikumoktól kezdve a parfümön, ruhán át a fitneszig. Victoriával közösen is vállaltak munkákat, az egyik leghíresebb a 2009-es Emporio Armani kampány volt.

David Beckham
Megnézem
Összes kép (6)

De mindezek mellett gyakran látni jótékonysági szerepben is. Évek óta dolgozik együtt a UNICEF-fel, felhívta a figyelmet az AIDS-re, a gyermekkereskedelemre, most legutóbb pedig egy ukrán orvosnak adta át az Insta-sztoriját, így az orvos több mint 71 milliós követőtáborral oszthatta meg a tapasztalatait és kérhetett segítséget. Az exfocista idén májusban lesz 47 éves, és jobban néz ki, mint valaha.

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top