nlc.hu
Sztárok

Hajóskapitány lett Henry Kettner

Hajóskapitány lett Henry Kettner

A sok utazás miatt döntött úgy, hogy leteszi a jogsit.

Henry Kettner nagyon sokat utazik, a legtöbbször vízparti városokat látogat meg. Gyerekkorától kezdve imád a vízen lenni: sokáig versenyszerűen kajakozott, szinte a Dunán nőtt fel.

Henry Kettner

Fotó: Henry Kettner

„Kilencéves koromtól kezdve űztem a sportot, napi kétszer ültem hajóba, az edzőtáborokban pedig még négy edzésünk is volt – kezdi a hamarosan kezdődő Drágám, add az életed! szereplője. – Anyukáméknak is volt egy motorcsónakja, sokat használtuk, de amikor megszületett a húgom, akkor eladtuk. Évekkel később, az utazásaim során jöttem rá, hogy szeretném képezni magam ezen a téren, ekkor jött az ötlet, hogy elkezdek egy hajósképzést.”

„Először megcsináltam a magyarországi jogosítványt, amivel itthon tudok hajózni, aztán úgy döntött, tovább képzem magam és a tengeri jogsit is leteszem. Olyan gyönyörű, de eldugott helyekre lehet eljutni motorcsónakkal a tengeren, ami más járművel megközelíthetetlen” – mondja Henry, aki a barátnőjét is rávette, hogy vizsgázzon le.

„Rebekának nincs magyar hajósjogsija, de mivel szinte mindenhova együtt megyünk, eldöntötte, hogy ő is megszerzi a hajóvezetői engedélyt, ami a későbbiekben biztosan jól jön majd.”

Az utazóvlogger szeretne majd egy saját hajót, ami egészen közeli terv számára. Nem valószínű, hogy valaha hajóskapitányként keresi majd a kenyerét, de szívesen foglalkozna akár hajós adásvétellel is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top